Dagen er ikke helt den samme uten

Alle sier at vi nordmenn er født med ski på bena. Det er så typisk norsk med langrenn og ski generelt. Jeg vet ikke hvor typisk norsk jeg egentlig føler meg, jeg. Jeg har aldri hatt ski på bena i løpet av mitt 35-årige liv! Jeg synes disse kladasene ikke er det granne artige å ha på bena. Vondt gjør det å falle med dem og.

Så var det nå for et par år siden, på vinterstid, da fatter`n ville ha meg med på skitur i fjellet. Jeg følte jeg måtte si ja, da han er en ordentlig kjernekar som alltid lager mye sprell og moro. Turen var fin den, helt til vi kom til skibakken. Da gikk det bare nedover.

Med ski på bena, og et skremt uttrykk i ansiktet, satte jeg utfor denne lange bakken. Overraskende nok havnet jeg med bena under meg, og ikke i kryss over hodet. Jeg synes det ble mer og mer artig for hver tur i bakken. Skigåing var kanskje noe for meg likevel. Så bar det opp til hytta, med den motbydelige bæsjebrune kvikklunsjen i sekken, og fatter’n hadde med seg den svette gamle brunosten sin, og mors hjemmebakte brød.

Hva ble det neste? Nå ble det vel sikkert en tur på vidda, for å fange reinsdyr og. Bare kvikklunsjen blir liggende hjemme, og jeg får noe annet enn brunost på nista, sier jeg vel ikke nei til en tur. Kanskje treffer jeg ei fin budeie der oppe også, som vil gifte seg i bunad. Kanskje blir jeg typisk norsk før jeg vet ord av det. Kanskje, bare kanskje vil jeg en gang like den mørkebrune kvikklunsjen som alltid er med i tursekken. Men jeg vil nok aldri bli noen god skiløper.

Det neste som skjedde i mitt norske liv, var at jeg fant min livs store kjærlighet. Hun er fin og flott, men det jeg virkelig misliker med henne, er at hun alltid tygger brunost. Når favorittdrikken hennes også er melk, kan jeg egentlig bare gå å kjøpe meg en svindyr halvliter med en gang. Men kjerringa vil vel heller at jeg skal ta en av de mange i kjelleren. Der er jo lageret fylt opp fra forrige harrytur.

Heldigvis er hun i det minste vakker, selv med sine lange blonde budeiefletter, skaut på hodet og vorte på nesa. Hun er et prakteksemplar av en typisk nordmann, med sine vaner og skikker.

Jeg kommer nok aldri til å bli helt norsk, men kvikklunsj har jeg endelig lært å like. Men den dagen jeg møter opp i bunad og med brunostbiter i tennene, da flykter jeg til Gran Canaria og koser meg med gårsdagens aviser.

Dagen er ikke helt den samme uten.
IMG_6960
Jeg fikk i oppgave å skrive et kåseri på skolen, der temaet skulle være «typisk norsk». Da måtte jeg selvfølgelig trekke frem disse typisk norske tinga, som ikke alle foretrekker. Vi er ikke alle så norske som vi skal ha det til. I hvert fall ikke typisk norske.

Ser du på deg selv som en typisk nordmann? Med ski på bena, glad i fårikal, har alltid kvikklunsj med på tur, drar på harrytur til Sverige og har et godt liv? Ser du på disse ytre tingene med å være norsk, eller tenker du mer på de indre verdiene vi nordmenn har?

7 kommentarer om “Dagen er ikke helt den samme uten

 1. What i don’t understood is in truth how you are no longer actually
  much more well-appreciated than you may be now.
  You are so intelligent. You understand therefore significantly in relation to this subject, made me for my part consider it from a lot of various
  angles. Its like men and women don’t seem to be involved until it is something
  to do with Girl gaga! Your own stuffs excellent.
  At all times deal with it up!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s