Meninga med livet

IMG_3375
Meninga med livet”

Hva er meninga med livet, finnes det en mening? Det er spørsmål vi alle kan undre oss over. Hva gjør et menneske lykkelig, og hva er egentlig lykke? Jeg vet at for min egen del ser jeg på lykke som det samme som glede. Ting som gjør meg glad. Lykke for meg er ikke bare materielle ting, men også gode menneskelige verdier, og de små tinga i livet, som ikke alle lenger ser. Mennesker nå til dags ser nok på lykke på en helt annen måte enn det mennesker gjorde før, spesielt ungdom. Nå er lykke for mange å få den nyeste elektronikken, de feteste bilene, og de fineste moteklærne.
Har vi glemt de viktige verdiene i livet?

Har vi glemt at lykke handler om noe inni oss, og ikke det materielle? Selvfølgelig ønsker vi ikke å være fattige, vi vil gjerne dekke de grunnleggende materielle behovene, og gjerne litt mer utover også. Men husk at du skal ikke velge dine venner etter hvor rike de er. Du skal sette pris på personligheten. De gode verdiene som vi trenger som mennesker. Forståelse, omsorg, kjærlighet og medmenneskelighet.
Ja, hva gjør egentlig mennesker lykkelige?


Er lykke det samme for deg, som for meg?
 Det som gjør meg lykkelig er å vite at jeg har det godt inni meg. At jeg har mennesker rundt meg som betyr mye for meg. At jeg har mulighet til å tilegne meg ny kunnskap, og lære – så lenge jeg lever. Lykke er å kunne reise og utforske verden, og se de små viktige tinga i livet. Slik som soloppganger, få en god klem, ha en spennende diskusjon,se den vakre naturen, føle seg elsket. Noen ser på lykke på en annen måte. Noen ser på den som noe som tilhører det ytre, det materielle.

Et spørsmål til deg som leser dette, må være om du kan identifisere din egen lykke.
Hva gjør deg lykkelig? Er meningen med livet og alltid føle lykke, eller er det greit å føle på andre følelser en gang i blant? Nå til dags er det dessverre mange mennesker som sliter, både med det ene og det andre. Det er mer akseptert å slite psykisk i vårt samfunn, enn det var bare tjue år tilbake. Presset vi mennesker får på at  vi må være så vellykkede, så A4 mennesker, og så lykkelige – det stresser mange.

Er jeg ikke lykkelig nok? Det er noe mange mennesker tenker. Jeg synes det er viktig å huske, at det å føle lykke er ikke noe man skal stresse med. Det er ikke noe andre mennesker skal ha noe med. Det om du er lykkelig inni deg, burde være en privatsak. Ikke noe samfunnet skal prakke på oss, og forlange av alle og enhver. Noen mener at meningen med livet er å være lykkelig, noen ser på det som den dypere meningen.

Hva er meninga med livet? Det er et spørsmål som ikke kan besvares med en enkel setning, men jeg tror de fleste ser på det som lykke. Meninga med livet for mange, er å føle seg lykkelige.

De fleste mennesker ønsker å få seg en familie, en grei utdanning og jobb, få gode venner og ha noe de brenner for og interesserer seg for i livet. Jeg mener at meninga med livet, er noe så enkelt som å finne seg selv. Finne ut hva man vil med livet, og leve det deretter.

Kanskje det ikke er noen mening i alt? Det er jo ikke påvist at alt har en mening. Enkelte ting er jo vitenskapelig bevist her på jorda, men mye er også uutforsket. Jeg personlig velger å tro at det er en mening med alt her i verden. Selv tragiske ting, som virker ufattelig vondt og uforklarlig  tror jeg det er en mening med. Jeg tror ikke noe er meningsløst, selv om det kan virke slik noen ganger. Kanskje er det ingen mening med livet. Kanskje er det en dypere mening. Tror du på skjebnen, at det er en mening med alt? Eller tror du bare på ting som er konkret, håndfast, med bevis på? Dette handler mye om tro også.

Hva tror vi mennesker på? Tror vi på en høyere kraft, en gud? Det finnes jo også mennesker som ikke tror på noe som helst. Jeg tror at det er en mening med alt. Jeg tror ikke på gud, men jeg tror på en ånd  en høyere kraft. Jeg tror vi mennesker har kommet hit til jorda av en spesiell grunn, jeg tror vi alle har en oppgave i livet. Noe vi skal gjennomføre. En livsoppgave, som er forskjellig for alle mennesker.


Hva tenker du?
Tror du det er en mening med livet? Har du funnet din mening, din plass her i livet?

7 kommentarer om “Meninga med livet

  1. Så, hva er meningen med barnemishandling, seksuelt misbruk, tortur, krig, psykisk terror, kreft,..
    Har du opplevd å bli truet på livet noengang? Fått så mye juling at du var sikker på du skulle dø? Fått beskjed om at en ukurerbar sykdom spiser opp kroppen din, og organene dine vil svikte etter tur før du tilslutt vil dø en smertefull død? Har du opplevd å være helt alene i verden, å ikke ha en eneste person som bryr seg om deg? Har du opplevd å måtte ta vare på et lite barn mens du fortsatt bare var et barn selv? Har du opplevd krig? Blitt torturert? ..
    Selvsagt ikke. Da ville du aldri ha kommet med en slik idiotisk påstand som at «alt skjer av en grunn», «det finnes en mening med alt».

    • Jeg har ikke sett denne kommentaren din før nå, uheldigvis. Jeg kan ikke si at jeg vet hva meningen med alt er, på ingen måte. Det eneste jeg kan si, er at jeg TROR fullt og helt at «alt skjer av en grunn». Selvom ting kan virke meningsløst, tror jeg faktisk på tross av alle forferdelighetene, at vi kan lære noe av det.

      At du ser på det som en idiotisk påstand kan jeg forstå, hvis du har opplevd mye forferdelig i livet ditt, slik som du skriver over – forstår jeg at alt kan virke meningsløst noen ganger.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s