Skole-snakk og krav

Jeg har videregående på en litt annen måte, da jeg har blokkfag. Det vil si at jeg har færre fag, men har dem for alle tre åra på en gang. Dette året har jeg norsk, samfunnsfag, gym og trykk & foto. Da vil jeg på 2. året være fullstendig ferdig med disse faga for videregående, og da ta 4-5 nye fag.

Fikk jo tilbake karakter for første halvår, for ikke så lenge siden.
Karakterene for 1. termin ble følgende:

Trykk & foto – karakter 6
Norsk hovedmål, skriftlig – karakter 5
Norsk hovedmål, muntlig – karakter 5
Samfunnsfag – karakter 5
Gym – karakter 5

IMG_9373

Jeg må si meg fornøyd med de karakterene. I norsk ligger jeg på en sterk femmer, men man får jo ikke + og – på karakterkort så. I de forskjellige fagene har jeg i løpet av halvåret på innleveringer/prøver har jeg fått en 6er, åtte 5+, fire 5ere, to 5-, en 4+ og en 4. Det har vært mye muntlig aktivitet også som telles, derfor endte jeg opp med 5 i alt utenom trykk & foto som ble 6.

Skolen går strålende, og jeg stortrives med det opplegget jeg har nå. Det er spennende hver dag, og jeg føler jeg har det så utrolig mye bedre nå som jeg har et greit skoletilbud. Det satt jo sine spor og gå uten skole i 7 måneder, takket være fylkeskommunens feilgrep …

IMG_9443
Jeg setter høye krav til meg selv på skolen, og det er jo bra det – men det kan bli slitsomt også. Hvis jeg får under 5- føler jeg at jeg gjør det dårlig. Der går grensa mi. Hvis jeg får 4+ føler jeg meg mislykket. Folk kan prøve å bortklare 4-ere så mye de bare vil, men uansett hvordan man snur og vender på det, blir det ingen toppkarakter!

Andre mennesker må gjerne få lov til å være fornøyd med firere, og føle at de gjør det bra – men selv vil jeg ikke ha lave krav til meg selv. Det er trossalt de høye krava mine som gjør at jeg faktisk får så mange 5-ere og 5+ også.

Deilig å skrive litt igjen, jeg må ta meg litt bedre tid til bloggen nå som jeg har startet på nytt. Nå om dagen holder jeg på med særoppgave, så blir ikke alltid så mye tid til andre ting enn oppgaveskriving på pc-en. Jeg har valgt å skrive en adaptasjon til boken Yatzy, opp mot filmen. Jeg skal også skrive om boka/filmen i forholdet til temaet psykisk helse, som er et tema for historien. Spennende med slike større oppgaver.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s