Samfunnslykke, eller indre lykke?

Samfunnslykke, eller indre lykke?

Livet. Det forunderlige livet. Ja, hva handler egentlig livet om? Hva er meningen? Er det meningen at vi alltid skal være så fordømt vellykkede? Må vi være perfekte, føle konstant glede – være lykkelige? Handler livet kun om lykke, om at alt skal se bra ut utad, til andre mennesker. Jeg håper virkelig ikke det er meningen med livet.

Selv føler jeg meg ikke alltid lykkelig. Jeg føler ikke konstant glede. Akkurat nå føler jeg meg heller ikke vellykket. Jeg føler meg mislykket, gleden er borte for en liten stund. Jeg føler sjeldent konstant lykke. Jeg kan føle lykke over en periode, men den varer ikke for alltid. Ikke ønsker jeg det heller.

For hva er vel livet uten regn en gang iblant? Hva er vel livet, hvis ikke du lar tårene få strømme noen ganger, sjelen skrike, og det triste, melankolske – slippe til? Er livet verdt å leve uten det vonde? Skal livet alltid være så godt, så fint, så flott? Nei.

Vi kan vel alle si oss enig i, at å ha det vondt over en lang periode er ikke noe som noen foretrekker. Jeg gjør i hvert fall ikke det. Men på en annen side vil jeg ikke alltid ha det bra. Jeg både vil og har behov for å føle på det vonde noen ganger. For hvis man ikke kan vedkjenne seg det vonde, ikke tørre å vise det, eller få det ut? Hvis man bare sperrer det inne, hele tiden. Det er ikke bra det heller.

La dine tanker få vinger. La din sjel fly. La dine tårer falle, dine skrik bli hørbare. Slipp det løs, trekk det inn. PUST! Ikke vær redd for å føle på det vonde her i livet, ikke hold inne dine følelser.

For å bli i ett med deg selv, med selve livet – trenger du balanse. Balanse er ikke at alt bare er godt, eller vondt for den saks skyld. Balanse handler om å føle begge deler, men i en lik mengde. For meg å ha et balansert liv, er ikke det og alltid virke harmonisk, virke så rolig, så avbalansert. For meg handler det om både smerte og glede. Både å kunne smile, og gråte. Å føle lykke, men også ulykkelighet en gang iblant.

Livet går opp, og ned. I bølgedaler. Slik føler jeg det. Slik føler mange det. Det er kanskje ikke normalt at livet går nedover noen ganger, hvis man ser på det samfunnsbildet vi har skapt oss nå til dags. Men i mitt hodet, i mine tanker – føles det i hvert fall normalt.

Er livet ditt perfekt kanskje?
Nei.
Tenkte meg det …

Tanker om lykke.

4 kommentarer om “Samfunnslykke, eller indre lykke?

  1. Mange gode poenger du har her ja, det må jeg si! Skriv gjerne litt mer om lykke og hva som gjør deg gla 😉

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s