En del av havet


Kvelden gir fra seg et siste skrik
Jeg skriker ikke
Jeg sørger i stillhet
Alene

Min kjære er borte
for alltid
Han druknet en kald natt
i november

Hver gang jeg ser på havet
tenker jeg på han
Han er ikke lenger alene i mørket
Han er i lyset, i vannet
– i ett med havet


Et dikt jeg skrev for en tid tilbake. Det sier så mye om sorg, om en slik smerte et menneske kan komme til å oppleve. Ta vare på dem du har, du vet aldri hvor lenge du har dem …

3 kommentarer om “En del av havet

  1. Fine ord. Trist hendelse. Var det en venn av deg, eller en kjæreste som døde? Eller en i familien? Klem Sunflower-Delight.

    • Hei, dette diktet er ikke basert på en virkelig hendelse. Dikta mine er ofte basert på egne opplevelser, følelser eller tanker – men ikke alltid. Ofte tolker folk dikta mine som at det alltid er noe selvopplevd, men det er det ikke – da dikt er skjønnlitterært. Jeg henter vel så mye inspirasjon fra følelser og tanker jeg har, ting jeg har lest og blitt fortalt – som det jeg virkelig har opplevd. Så heldigvis handler det ikke om noen som har dødd fra meg, heller om tanker rundt sorg og savn.

      • Ok. Kan da nevne at første fire setningene av diktet kunne få meg til å tenke på da jeg sørget over tapt vennskap. Vennskap som enten forsvant i det stille eller som jeg brøyt ut i fra fordi det var så ødeleggendes. Sjølv om dette ikke er samme sorg som når noen dør, så kan en også sørge over annet tap i livet. -Sunflower-Delight-

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s