Det er et valg: Bli misunnelig – eller la det være

Ofte har jeg tidligere vært veldig misunnelig på forskjellige mennesker av ulike grunner. Jeg har tenkt at de har noe som ikke jeg har, og jeg har ofte tenkt at de ikke fortjener dette, mer enn meg. Det er egoistisk å tenke slik, rett og slett stygt.
IMG_8441

Nå i ettertid, når jeg kan se tilbake på det – og reflektere over det, er jeg ikke lenger misunnelig. Alle mennesker har sine egne verdier og ferdigheter de er gode i. Selvsagt er det aspekter ved livene til andre mennesker som jeg kunne ønske jeg hadde, men til gjengjeld har jeg verdier som de kanskje ikke har,
og kan noe annet enn dem.

Vi mennesker burde begynne å akseptere oss selv mer for den vi er, tror jeg. Kjenne ens egne begrensninger, men likevel ikke være redd for å strekke oss etter høye mål. Vi er forskjellige, og det kommer vi alltid til å være. Ingenting kan forandre det faktum at akkurat du er unik.

Jeg skal ikke komme her og si at jeg aksepterer meg selv fullt og helt ut, for det ville vært løgn. Jeg, som alle andre har ting jeg er misfornøyd med. Ting jeg vil endre på, både med personlighet og utseende. Men i mellomtiden, til jeg kommer på noe bedre, eller er i stand til å endre ting – må jeg jo trossalt bare leve med meg selv, slik jeg er i dag.

Blir du fort misunnelig?

2 kommentarer om “Det er et valg: Bli misunnelig – eller la det være

  1. Bra skrivd, er veldig enig med deg. Det er trossallt et valg man tar. Liker hvordan du reflekterer over slike ting på bloggen, og er så ærlig!

Det er stengt for kommentarer.