Tilbakeblikk på 2014 – del 1

2015 er på vei, torsdag ønsker vi det nye året velkommen. Og jeg sitter her og tenker, hva har jeg oppnådd i år? Hvor er jeg i livet? Jeg vet ikke riktig hvordan jeg skal svare på akkurat det spørsmålet. På mange måter har jeg kommet langt dette året – stablet meg på bena og klart å LEVE. Men på andre områder er ting verre enn noen gang. Jeg vet ikke om jeg føler meg lykkeligere nå enn i fjor på denne tiden. 2014 har vært et år jeg aldri kommer til å glemme, på godt og vondt.
IMG_2320_tonemapped
I slutten av januar opprettet jeg denne bloggen, etter å endelig ha bestemt meg for å holde meg på wordpress, og forlate blogg.no. Samme dag som opprettelsen, skrev jeg innlegget Meninga med livet, la ut et kåseri om det typisk norske, og flere dikt, som jeg hadde skrevet tidligere. Januar-måned mener jeg å huske at var helt okey. Ikke noe spesielt bra eller dårlig, bare helt grei.
IMG_2352_tonemapped
I begynnelsen av februar skrev jeg ned noen tanker om lykke, la ut mange bilder, blant annet disse vinterbildene. Jeg hadde reisefeber, publiserte mye dikt på bloggen, og hadde mange store og små tanker.Jeg skrev dette diktet:
Fotfeste”
I denne mørke natten
er ikke mine tanker
verdt mer enn
en femtiøring

De femti øre
du kan kjøpe dem for –
har ingen verdi

Slik som mine følelser
føles tankene
meningsløse

I denne stille natten
gråter jeg
stille tårer
uten fotfeste

Ellers i februar ble jeg blant annet leder i Kragerø fotoklubb, noe som dessverre ikke varte lenge – da jeg måtte trekke meg fordi jeg hadde det veldig vanskelig, og ikke kunne følge opp et slikt verv. Jeg hadde vinterferie, og husker den var fin – men jeg husker godt februar måneds mørke sider. Jeg gjorde mye, tenkte mye – følte lite. Hjernen gikk på høygir, og JO det var en fin måned, helt til den falt sakte sammen – og alt gradvis mørknet.
IMG_2262_tonemapped
Februar ble til mars, og skyene mørknet mer og mer – for hver dag som gikk. Det skulle gå frem til midten av mars, før jeg gikk helt ned i kjelleren. 17. mars ble jeg innlagt på DPS, og nok en tung tid gikk meg i vente. Dagene gikk, og jeg var lite aktiv på bloggen. Men den 25. mars skrev jeg innlegget Hva kaller man det ubegripelige? Mars var snart over nå, men noen lyse dager og glimt hadde jeg nå og da.
IMG_2351_tonemapped
April kom som et smell. Jeg startet måneden med å skrive om «Jeg & livet», en kreativ skriveøvelse der du tar et ord fra hver av de to spaltene, kombinerer dem – og skriver noe om dem. Tror jeg har lyst til å fortsette med noen av disse skriveøvelsene i året som kommer. Kanskje spinne videre på denne. Et lite utdrag fra innlegget:

Livet kan by på så mye. På godt og vondt. Så min konklusjon om Jeg og Livet må være at vi går hånd i hånd på livets humplete landevei. Noen ganger glipper hendene våre, og vi faller bort fra hverandre. Andre ganger er livet min beste venn …


April ble bedre enn mars, men likevel mer vond enn god. Jeg ble skrevet ut fra DPS i midten av April, og så egentlig for meg en dyster tid i møte. Likevel, jeg fikk noen greie dager på slutten av måneden – og jeg tenkte Kom mai, du skjønne milde.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s