Fra vegetarianer til veganer

 Jeg har vært vegetarianer i litt over et år nå, og det har vært lett! Jeg har uansett aldri hatt et stort behov for kjøtt, så var ikke noen stor overgang å kutte det ut. For psyken har det vært positivt, da jeg slipper å få dårlig samvittighet for å vite at jeg sitter og gafler i meg noe som har levd en gang, et dyr – et levende vesen.IMG_0660-as-Smart-Object-1
Etter dette året har jeg innsett at jeg ikke vil spise noe som har animalsk opphav i det hele tatt, det vil da si at jeg kutter ut egg, melkeprodukter og meieriprodukter helt. Det er en stor overgang, da både ost, melk, alt av sauser og supper med laktose/melkepulver og mye mer forsvinner. Men jeg er innstilt på det, jeg synes det er verdt det! Det er veldig mange tilsetningsstoffer og E-stoffer man som vegetarianer/veganer må unngå. Det er ting som KAN være ikke-vegansk, og ting som garantert er ikke-vegansk. Jeg velger å være veldig nøye med dette, og kutter ut alt som KAN være ikke-vegansk. Det vil også si all mat som kan inneholde spor av egg og melk. Skriver mer om dette senere, og legger ut FY-lista på E-stoffer og tilsetningsstoffer, hvis det skulle være av interesse.

2 kommentarer om “Fra vegetarianer til veganer

  1. Håper du klarre å få i deg det du trenger av rette næringsstoffer, Marthe!!
    Gode tanker sendes!!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s