Visdom fra helvete

Akkurat nå sitter jeg og undres over hva vi skal med visdomstenner. Langt mer lurer jeg på hvorfor disse som oftest må fjernes. Jeg var nemlig så heldig at jeg hadde gleden av å operere ut en av disse smådjevlene i går. Og nå sitter jeg her: med tannverk (eller mangel på tann) og søvnløshet.

Denne lille djevelen vokste nemlig diagonalt i stedet for rett opp, og derfor måtte den opereres ut. Inngrepet var i å for seg enkelt, og nesten smertefritt. Det føltes et øyeblikk som om de skulle røske ut hele kjeven min, men det gikk greit, og jeg var ute fra tannlegen i Skien 35-40 minutter etter jeg kom inn.

Det å fjerne disse smådjevlene er jo ikke det verste. Det er tiden etterpå! Med banking og dunking i hodet og kjeven. Stikking i tannkjøttet, og sting som man kjenner med tunga. Jeg vil helst ikke ta smertestillende heller, så her sitter jeg – trøtt og fæl.
Tannfeen grotesk versjon
Her er et bilde jeg lagde av Kristine i 2011, som heter Tannfeen – grotesk versjon. Ville bare vise det, for å lette litt på stemningen.

Klokken har passert to, og jeg har akkurat vært ute og vandret i nattemørket. Noe må man jo gjøre når man har så vondt at man ikke får sove. Visdomstenner du liksom! Det er en visdom fra helvete. Jeg er vis nok fra før jeg, så jeg hadde ikke trengt disse djevlene i munnen, som såvidt skulle vokse opp: før de ville klatre ut i den store verden, trekkes eller opereres ut, for så å bli dumpet som avfall.

Jeg trakk en visdomstann i fjor høst, og det var en fornøyelse sammelignet med den jeg opererte ut nå. Vær så snill! La meg bare få sove, så kan jeg heller ha smerter i morgen.

2 kommentarer om “Visdom fra helvete

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s