10 ting du kanskje ikke vet om meg

Klokka passerer snart midnatt, og jeg sitter nå her og tenker litt. Jeg opprettet en brukerkonto på Kiwi-appen på fredag, og har fått mange rare spørsmål der. Både fra folk og fra typiske spam-brukerkontoer som sender ute en hau av spørsmål. Begge deler har fått meg til å tenke litt over mange spørsmål i livet. Det jeg nå skal ta for meg er spørsmålet «Hva er en ting som mange ikke vet om deg?»

For hva er det egentlig folk vet om meg?
IMG_8979
Jeg er en åpen person, både på nettet og i virkeligheten. Jeg deler gjerne meningen min om ting, forteller om fortiden og bretter ut livet mitt på nettet. Likevel føler jeg at jeg holder noe igjen. Det er ikke alt som passer seg for allmennheten.

Dette innlegget er ikke ment for å avsløre dype hemmeligheter, dessverre. Jeg tenkte heller jeg skulle dele 10 ting med dere, ti tilfeldige ting som kanskje ikke alle vet om meg.

1. I forrige uke het jeg Marthe Charlotte Drageland Klausen, slik jeg har gjort hele livet. Denne uka her fikk jeg godkjent endringen av navnet mitt. Med tanke på at det bare er vår familie som heter Drageland, mens det er mange andre som heter Klausen, falt det seg naturlig å fjerne Klausen-navnet, og endre Drageland fra mellomnavn til etternavn. Så nå heter jeg offisielt Marthe Charlotte Drageland.

2. Jeg har Tourettes syndrom. Jeg fikk diagnosen når jeg var 13, men har vel hatt det hele livet. Det er ikke noe som er spesielt synlig for andre i hverdagen, da jeg har lært meg godt å kamuflere ticsene mine. Jeg har tenkt til å skrive litt om dette senere, da det er lenge siden jeg har tatt opp temaet.

3. Jeg har vært mye innlagt, det er vel ingen hemmelighet. Men det jeg tenkte å fortelle, er at jeg ved første innleggelse, kun var 12 år gammel. Det var på Ungdomspsykiatrisk senter i Skien. 16. Juni 2008, var min første dag bak låste dører. Jeg hadde gått hos psykolog siden jeg var 9, men det var først nå jeg ble innlagt.

4. Jeg har ingen søsken, og i mine yngre år savnet jeg det. Nå derimot føler jeg det er helt greit å ha vokst opp som enebarn, og velger å se de positive sidene av det. Hvis jeg ikke hadde vært vandt med å trives godt i mitt egen selskap og vært alene, ville det kanskje vært vanskeligere i ettertid. Det at jeg ikke hadde søsken i oppveksten tror jeg på mange måter gjorde meg mer selvstendig. Selvfølgelig vil jeg tro det er et unikt samhold å ha søsken, men da er man også vant med å nesten alltid ha noen tett inn på seg.

5. Jeg er venstrehendt. Det er ikke noe unikt med det, men tenke bare å skrive det på denne lista, da det er noe mange kanskje ikke vet. På barneskolen pleide jeg ofte å unnskylde min slurvete håndskrift, med at jeg var venstrehendt. Det var dessverre ikke noe godt argument, da en venninne av meg som også var venstrehendt, hadde en flott håndskrift. Jeg pleier å si at jeg har en kunstnerhåndskrift. Er det ikke det de sier? Leger og kunstnere skriver uforståelig?

6. Jeg har aldri hatt en kjæreste før. Selvsagt har jeg som de fleste andre vært forelsket, kysset gutter og hatt sex, men en kjæreste? Nei, aldri. Jeg tror nok det grunner mye i to ting. Det ene er at jeg er såpass usikker på meg selv, at jeg ikke ville vært komfortabel i et forhold. Det andre er at jeg har såpass høye krav til en eventuell partner, at jeg ikke ville hatt hvem som helst. Vi snakker ikke om urimelige krav her, kun krav som jeg ikke kunne vært for uten.

7. Jeg flyttet for meg selv som 17-åring. Fra jeg var 15 til 17 bodde jeg i en avlastningsbolig annenhver uke, og hjemme annenhver uke. Mye på grunn av konflikter i familien, som gjorde det enklere for oss å omgås hvis vi ikke bodde tett på hverandre hele tiden. I midten av januar 2013 flyttet jeg helt for meg selv. Jeg leide en leilighet ganske nær Kragerø sentrum, og det gikk strålende!

En god del mennesker rundt meg trodde ikke at dette kom til å gå spesielt bra, men JEG er i hvert fall veldig glad for at jeg flyttet ut såpass tidlig, og at det gikk så fint som det gjorde. I oktober samme året flyttet jeg igjen. Denne gangen kjøpte jeg en leilighet på Kalstad, som jeg har bodd i til den dag i dag. Nå skal jeg leie ut leiligheten, da jeg har mulighet til å leie ut en borettslagsleilighet i inntil 3 år.

8. Jeg har planer om å gi ut en diktbok. Jeg har lenge tenkt på det, og ideen begynner å ta litt mer form. Jeg og Kjerstin har snakket om å gi bok sammen, noe jeg håper vi får til. Jeg vurderer også å gi ut en på egenhånd.

9. Jeg har lest flere hundre bøker. Som de fleste som kjenner meg vet, er jeg en ivrig lesehest. Jeg leser det meste jeg kommer over. Og jeg sluker bøker, slik som andre sluker mat. Ja, for all del jeg sluker maten også. Jeg har som mål å skrive litt mer om litteratur på bloggen. Det er så mange forfattere som trenger å komme fram i lyset, så mange små mesterverk som jeg jeg gjerne vil dele med akkurat deg.

10. Jeg elsker lister! Finnes det noe bedre enn å ramse opp ting? Det å kunne lene seg godt tilbake, legge hendene på tastaturet og skrive en liste – det er omtrent tilnærmet nytelse for en tvangsbasert skapning som meg (Ja, tvang som i OCD). Jeg elsker lister i alle størrelser og fasonger. Om alle temaer og problematikker. Jeg simpelthen forelsker meg i listene mine. Det er noe så vakkert, strukturert og rydding med en liste. Slik som denne.

8 kommentarer om “10 ting du kanskje ikke vet om meg

    • Okei? Altså selvom jeg ikke har hatt kjæreste blir jeg ikke automatisk en taper. Det er bare tragisk å sende en slik melding … Tro meg, jeg kunne sikkert ha vært sammen med en haug av idioter jeg ikke likte jeg, men det er ikke noe sterkt ønske. Jeg vil heller finne en partner jeg kan trives sammen med, og som jeg vet blir langvarig.

        • Hva så om jeg ikke finner en partner? Jeg er såpass kresen i valg av menn, at det er ikke umulig at jeg aldri finner en partner. Men om det er tilfelle, går det helt fint! Jeg trenger ikke en mann eller partner for å være lykkelig, da ville livet mitt vært fattig om jeg var så avhengig av et annet menneske.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s