Bloggutfordring #1

Første utfordring i den 30-dagers bloggutfordring er følgende:
«15 spennende og fine fakta om deg + et bilde»

Nå er det vel ganske individuelt hva folk ser på som spennende, interessant eller fint, men her er i hvert fall noen fakta om meg. Flere finner du i et tidligere innlegg fra august: 10 ting du kanskje ikke vet om meg

1. Jeg har en vakker liten hund, på 5 måneder, som heter Mira. Hun er et stort lyspunkt i hverdagen, og jeg vet ærlig talt ikke hvordan jeg hadde klart meg uten henne. Til tross for at hun angriper tærna mine med synål-tennene sine, fordi hun klør så fælt i tennene på grunn av tannfelling, er hun skjønn.

Hun tråkker på hodet mitt når jeg sover, vekker meg med å kile meg under beina. Hun tar fart og hopper opp på ribbeina mine, og jeg hyler til (på grunn av ømme ribbein), men alt hun vil er å kose. Hun får aldri nok kos. Hun er en ordentlig kosedott. Hun er så skjønn, og har så sterk personlighet. Hun er sta, og liker å få viljen sin. Hun er ekspert på å spille på følelsene mine. Vi kan ligge å kose i senga, mens jeg ser på film for eksempel, og får hun ikke oppmerksomhet en liten stund, begynner hun å pipe. Hun piper mye, fordi hun ikke får det akkurat slik hun vil ha det. Hun piper, men logrer med halen og er ivrig og glad. Da kan man lure, skal man stole på forparten eller bakparten? Hun får meg ut av huset. Jeg hadde sitte mye mer inne, om ikke det var for henne. Vi går lange turer, og jeg storkoser meg (noe jeg også tror hun gjør).

Når vi skal sove, liker hun godt å ligge i armkroken min, sovende på ryggen. Eller så ligger hun bak meg, helt klistret inntil ryggen min.

IMG_1209 as Smart Object-12. Jeg leser mye, det er vel noe de fleste vet. Bøker er terapi. Da kan jeg drømme meg bort, eller fordype meg i noe. Enten det er faglitteratur eller skjønnlitteratur. Bøker har reddet meg mange ganger. Og er jeg for sliten til å orke å lese en dag, logger jeg inn på Storytel og hører litt på lydbok. Jeg skal prøve å skrive litt flere bokanbefalinger på bloggen etterhvert. Må bare innrømme at jeg er dårlig på å holde blogginga i gang.

3. Jeg har flyttet mange ganger de siste åra. Frem til jeg var 17, hadde jeg bare bodd to steder. Det var hjemme i huset, med mamma og pappa, og i en avlastingsbolig annenhver uke. November 2012 flyttet vi (men mamma og pappa flytte tilbake til huset senere), og deretter flyttet jeg for meg selv i januar 2013. Jeg flyttet igjen i oktober 2013, da jeg kjøpte meg en leilighet på Kalstad. Også flyttet jeg nå 10. august i år, til Skien. Jeg flytter tilbake til Kragerø igjen i slutten av måneden.

Da jeg ikke kommer til å gå på skole i Skien, og jeg ikke har det spesielt greit for tiden, velger jeg å flytte tilbake til Kragerø. Jeg mistrives ikke i Skien, men trives heller ikke spesielt godt. Jeg vil hjem igjen, til en mye finere leilighet, hvor man også slipper å høre hver eneste lyd fra huseieren over. Jeg føler jeg ikke har noe privatliv når det er slik, det er altfor lytt. Så med andre ord har jeg bodd 6 steder siden november 2012.

4. Jeg har et friår nå. Det er vel ikke en spesielt spennende fakta. Jeg synes det var til det beste, og jeg skriver litt mer rundt dette, i et senere blogginnlegg.

IMG_9011
5. Jeg er avholds. Frem til tidligere i år hadde jeg nesten aldri drukket. Det kunne telles på en hånd. Jeg drakk meg dritings som 14-åring, da jeg hadde stukket av fra psykiatrisk, og fant fort ut at et lite glass vin, kombinert med sterke medisiner, var ikke lurt. Utenom det var det kun en nyttårsaften og i en bursdag. Derimot fra påsken i år og noen uker fremover, ble det helt ned på store mengder alkohol. Jeg fant fort ut at det ikke var noe for meg. Jeg er en person som fort blir veldig svart-hvitt, alt eller ingenting. I denne sammenhengen var ikke det noe lurt. Når du har så høy promille at du ikke kan stå på beina, og likevel har klart å kutte deg, slik at du må sy 20 sting. Du halvveis sover i ditt eget blod, og må hentes av ambulanse. Da er det på tide å stoppe.

Problemet med å kombinere alkohol og psykiske lidelser er ganske åpenbart. Når man er full, blir følelser forsterket. Blir man glad, er man helt i ekstase, men blir man trist – er man trøsteløs. Dermed skjønte jeg at etter to selvskadingsepisoder i fylla, ville jeg ikke mer. Det er lett å tenke, at jeg kunne jo bare ha drukket litt mindre. Joda, men problemet er bare det at jeg har ikke kontroll.

For all del, jeg gjør ikke noe «galt» mot andre i fylla, men mot meg selv. Blir jeg trist når jeg er påvirket av alkohol, er det ganske risikofylt. Det enkleste for meg, var da å avstå fullstendig fra alkohol. Jeg har ikke drukket en dråpe siden mai, og kommer heller aldri til å gjøre det igjen. Jeg liker ikke tanken på å ødelegge hjernen min. Heller ikke å miste kontrollen.

6. 18. Oktober 2013 startet jeg et Day zero-prosjekt som skulle vare i 1001 dager. Jeg har ikke skrevet om det her på bloggen, men skrev om det tidligere på den gamle bloggen, Det går ut på at du setter deg 101 mål som du skal gjennomføre i løpet av 1001 dager. Jeg nevner det fordi jeg tenkte å fortsette litt med dette prosjektet, skrive litt om det på bloggen. Flere av mine mål har jeg bestemt meg for at ikke blir noe, og flere av dem har jeg fullført. Det er en spennende måte å oppnå ting man vil på, sette seg mål og deretter nå dem. Det er flere som blogger om dette, så tenkte jeg ville gjøre det. Det er nok mer aktuelt når jeg starter et nytt slikt prosjekt, når dette er over, det skjer til neste år en gang.

7. Jeg sliter med å svare kort og konkret. Spesielt når jeg skriver. Når jeg prater med folk klarer jeg som regel å formulere et kort svar, selv om jeg gjerne forteller en hel «avhandling» som flere sier. Derimot når jeg skriver, klarer jeg ikke alltid å begrense meg. Jeg svarer vel konkret, men gjerne veldig utfyllende. Folk blir lei av det, spesielt på chat. Det virker som at folk ikke liker at noen har mye de skulle sagt, nesten. Jeg er ikke rar eller unormal, jeg liker bare å forklare hva jeg virkelig mener. Dermed blir det ofte en god del ord. Når jeg snakker, spesielt med folk jeg kjenner – kan jeg bruke litt færre ord. Men når jeg skriver, vil jeg gjerne at folk skal forstå AKKURAT hva jeg mener. Det er ofte vanskeligere å forstå akkurat hva et menneske mener, når du leser det – og ikke hører det, med tonefall og kroppsspråk. Derfor blir det ofte lange blogginnlegg for eksempel, eller chatmeldinger. Jeg vil så gjerne fortelle «rundt» ting. Jeg tror jeg må prøve begrense det på bloggen i hvert fall, hvis ikke orker vel ingen å lese bloggen min mer.

IMG_9000
8. Jeg drømmer om å reise til Færøyene! Om jeg liker meg der, noe jeg mest sannsynlig gjør, vil jeg gjerne bo der en periode. Noen måneder, kanskje nærmere et år. Skrive, fotografere – få fred fra omverdenen. Finnes det noe bedre sted å få ro til å skrive, enn en bortgjemt øy med ufattelig vakkert landskap?

9. Jeg har en liten fobi for edderkopper. Altså det er bedre nå, men før var det ILLE. Jeg liker ikke de små dyra, da jeg føler de har altfor mange bein, gjerne hopper mot deg om de føler seg truet, og generelt er skumle. Nå går det fint, så lenge de ikke har store «hoder». Lange bein går. Det går ikke fint, men det går. Etter å ha opplevd å få en edderkopp i håret, i senga og i dusjen hadde de rett og slett krenket privatlivet mitt nok. Så lenge de lar meg være i fred og ikke viser seg, må de gjerne ta bolig i min bolig. Helt greit, jeg skal ikke kreve leie!

En artig ting var jo en gang jeg var innlagt. Jeg så en middels stor edderkopp på utsiden av rommet mitt når jeg gikk bortover gangen. Jeg skrek til, da jeg ble skremt – og en miljøarbeider gikk mot meg, for å høre hva som var galt. Når jeg skrek «det er en stor edderkopp» der, trodde han meg ikke. Han så den ikke fra der han sto, ristet på hodet – og trodde tydeligvis at jeg så syner eller noe. Da en annen pasient kom gående og så edderkoppen, skjønte han at den var ekte – og dermed fjernet den for meg, så jeg kunne puste lettet ut.

10. Ti ting jeg har opplevd: sitte på en elefant, ridd på esel ned steintrapper (!), holdt på å drukne, fått strøm i meg fra samme lampa to ganger, fått publisert dikt i lokalavisa, vært halv-millionær, blitt anmeldt, gjemt meg bort i en putekasse i flere timer så folk ikke fant meg (Note to myself: ikke gjør det igjen, det er dårlig luft i putekasser), ramlet ned en trapp med hode først, vunnet over 10 000 kroner.

Med det avslutter jeg. Det er 10 punkter, men mange flere fakta. På siste punktet fikk dere 10 sære fakta om meg. Så vær fornøyd nå! Neste utfordring er: «En ting du har kjempelyst på akkurat nå».

EDIT:
Jeg ser det sto «+ et bilde» i utfordringen. Hvis det da er ment at det skal være et bilde av meg, står jeg over. Bilder har dere fått tre av her. Et vakkert et av Mira og i tillegg to kunstverk jeg har lagd i Photoshop. Derimot om du ønsker å se noen mindre fine bilder av meg, etter jeg skamklipte meg? Bare bla lenger ned på bloggen. Enjoy!

23 kommentarer om “Bloggutfordring #1

  • Nå vet ikke jeg hvem du er, siden du er så feig at du ikke skriver navnet ditt. Men jeg kan i hvert fall si såpass at du antageligvis ikke har noe grunnlag for å uttale deg om min psykiske helsetilstand. Vær litt tøff nesten gang du skal skrive drit da, og si i det minste hva du heter.

   • Alle vet jo at du er psycho i hodet ditt da. Man trenger ikke vite så mye om deg, får å vite det.

 1. Anonym, jeg vet hvem du er! Få tak i alle fakta før du skriver slike kommentarer! Trodde ikke slikt om deg.

  • Jeg gir faen om du vet hvem jeg er, for du kan ikke bevise noe som helst. Hu fortjener å få høre det når hun skriver slike løgner.

   • Har ikke hørt maken til kommentarer. Bli voksen før du uttaler deg. Dette er jo sånne fjortis greier. Syntes bare synd på deg.

    • Jeg er ihvertfall mer voksen enn Marthe som tror hun er så flink og voksen og greier. Da kan man snakke om fjortis. Hun eier jo ikke hemninger den jenta.

     • Kan du ikke bare la meg være i fred? Altså nå ble vekket i natt av telefonen plinget! Om du skal slenge dritt så gjør det i det minste når folk er våkne da! Jeg synes du kan gi deg nå. Hva er det du prøver å oppnå? Såre meg? Da skal du vite at det har du klart! Men om du/dere er den jeg tror du/dere er, burde jeg ikke engang vise følelser. For slike mennesker fortjener ikke at jeg ofrer dem en tanke.

     • Så du tror du kan vite hvem jeg er nå da? Det vil du aldri finne ut. Vekket på natta du liksom! Er ikke min feil at ikke du skrur av lyd da.

     • Det er da det minste problemet hvis man gidder. Det burde jo du vite som er så tøff i trynet. Bare en ting å si om sånne som deg tom helt tom faktisk.

 2. Okei!
  Dette er langt over grensa, Anonym!
  Kontakt politiet og ikke svar på noe av det som anonym skriver!

  Du skal vite at dine kommentarer kan fort ende i tragedie.
  Du skulle pina det blitt konfirmert på nytt!

  • Hei, Trude! Disse stygge kommentarene har heldigvis stoppet nå, selvom det kom veldig mange av dem. For meg er det ingen løsning å ikke svare anonym. For om jeg ikke skal kunne stå opp for meg selv og forsvare meg, blir ting fort mye verre. Da tillater jeg meg selv å være sårbar og ta imot all dritten. Å kontakte politiet tror jeg ikke har noen hensikt. For det første blir nok de fleste slike saker henlagt, og denne anonyme jævelen skjuler også ip-adressa si (den er knyttet til et annet land), og det er det omtrent umulig å spore opp hvem det er. Det er ikke stort politiet kan hjelpe med. Og om noen ønsker å skrive stygge kommentarer, vil de alltid finne en måte uansett. Det har heldigvis gått en god stund siden siste kommentar nå, så jeg får håpe de har gitt seg for godt!

Det er stengt for kommentarer.