Utsikten over selve livet

Jeg er kun meg selv, og ingen andre. Jeg er helt ekte, ikke falsk. Jeg skriver åpent og ærlig, blottlegger meg kan man kanskje si. Jeg gjør det for egen terapi, for å sette ord på tanker og følelser, for å få ned setningene, og beskrive ting konkret. Jeg gjør det også for andre. For vi mennesker blir i stor grad påvirket av andre mennesker, enten vi vil det eller ei. Jeg ser selv hvor bestemt jeg har vært på dette området før, og sagt at ingen KAN påvirke meg. Det er galt.

Det jeg egentlig mener er at jeg aldri gir etter for gruppepress eller gjør ting for å være «en av mengden». Derimot generell påvirkning er noe alle opplever. Vi tar inn over oss sanseinntrykk og tanker, vi får assosiasjoner av ting vi leser og ting vi hører. Dermed håper jeg at kanskje noen kan ta lærdom av mine feilgrep. Kanskje kan jeg inspirere noen til å kjempe noen av de samme kampene jeg selv har måtte kjempe.

Jeg har de siste dagene fått mye uhyggelige kommentarer. Som regel er jeg en ganske sterk person, og mye «preller» fort av meg. Det som traff meg, var derimot kommentarene jeg fikk på innlegget Det ER verdt det! Her skriver jeg åpent og ærlig, sårbart og nært om kampen min mot spiseforstyrrelsen. Likevel finnes det mennesker som kan få seg til å latterliggjøre det hele og si at jeg kun er feit, og ikke har slite med mat. Hvordan enkelte kan få seg til å være så tankeløse, sjokkerer meg.

Men det skal sies, at om jeg kan være til inspirasjon eller HJELPE ett menneske med det innlegget, er det verdt det. All driten jeg har mottatt den siste tiden, er verdt det – om noen kan finne trøst og hjelp i det jeg skriver, ikke føle at de er alene. Jeg har alltid tenkt slik når jeg deler så mye av meg selv, når jeg kler meg «naken» og gjør meg selv sårbar – hvis EN kan bli truffet av det jeg skriver, har jeg gjort noe viktig.
IMG_8972
Veien kan være kronglete og svingete. Noen ganger går man i ring og havner tilbake i gamle baner og tankemønstre.

Det er tungt i motbakke, når alt føles som et ork, og man lett kan falle ned før man når toppen. Men det skal også sies, at det er i motbakke det går oppover! Kommer du på toppen, ser du mulighetene dine.

Det kan sammenlignes med en vanskelig og bratt bakke. Du går og går, sliter og svetter – og det er et ork å komme på toppen. Når du først har kommet opp, ser du den vakreste utsikten du kan forestille deg, utsikten over selve livet. Da skjønner man at det er verdt strevet.

12 kommentarer om “Utsikten over selve livet

 1. Jeg ville søkt på ip adressen til personen som skrev disse tingene, for jeg synes det ser ut som om personen er en som kjenner deg privat, slik som den personen skriver, for å legge så mye energi og kommentarer på en blogg, sånn uten videre, ved å være direkte stygg og frekk mot deg, da tenker jeg at det er ikke tilfeldig! Men det er noe du må bestemme om du vil eller ikke! Men jeg synes du er kjempe tøff som skriver om livet ditt, og vekt har ingenting å si i forhold til spiseforstyrrelse! Man kan veie hva som helst, og ha det! Dette er tydeligvis noe den anonyme ikke har så mye peiling på, siden h*n ikke vet det! Men folk som faktisk har peiling på spiseforstyrrelse, de vet ! Stå på! Jeg kjenner deg ikke privat, men er ofte innom bloggen din og leser, du skriver så bra tekster og så fine bilder! Lykke til videre 🙂

  Liker

  • Hei! Jeg har søkt opp ip-adressene, da det er flere av dem, men de blir bare sporet til andre land. Det jeg kan tenke meg personen/personene har gjort, er å bruke en slik ip-skjuler greie, da jeg tviler på at de sitter i Frankrike, Tyskland og andre steder jeg sporet opp.

   Dessverre tror jeg dette er personer som er relativt nær meg, både i avstand og at de vet en god del om meg. Det er en god del mennesker som misliker meg av ulike årsaker, selvom jeg ikke har gjort dem noe – kun bryte kontakten med flere.

   Det er i hvert fall vondt og slitsomt å få slik dritt slengt etter seg, når man skriver om noe så personlig.

   Hyggelig å høre at du liker bloggen! Blogger du selv forresten? 🙂

   Liker

   • Prøv å prell det av så godt du kan! Det sier mer om den personen enn deg! Og du har mange som leser bloggen din og synes den er bra! Så hør heller på oss, enn den personen som har veldig lite å bruke tiden sin på akkurat nå ( ser det ut som ) !

    Nei jeg har ikke blogg dessverre, prøvde engang, men ble ikke noe av det! Hehe 🙂

    Liker

 2. Du gjør noe viktig. Og fikk meg til å lese, tenke og føle. Jeg blir sint på de som tror sf bare handler om vekt og tråkker på deg. La oss gå sammen i mykt gress, snart puddersnø, i stedet. Ta vare,

  Liker

  • Hun fortjener faktisk å bli tråkket på. Marthe er en skam for samfunn, slik hun utleverere seg og tror det er noe positivt. Et tragisk menneske er hun, og ikke noe annet.

   Liker

   • Likevel bruker du energien din og din tid på å inn og lese bloggen og i tillegg kommentere om og om igjen, på en blogg du ikke liker, mot en person du tydeligvis har mye imot? Det henger jo ikke sammen?!
    Du har ett valg, la vær å les du 😉

    Liker

     • Ja men herregud!!!! Jeg aner ikke hva problemet ditt er! La vær å les da! Du klager og klager! Det er jo tydeligvis at du ikke klarer å la vær, så noe er det, er det at hu har mer lesere enn din blogg? Hvis du har? Er det misunnelse? Noe er det, for du klarer faktisk ikke å la vær, og at du kan skrive så stygge og motbydelige ting er helt kvalmt… ! Hvis ting er så forferdelig med denne bloggen, hold deg unna!!
      Hu har valgt å blogge, det er hennes valg!! Du har tydeligvis valgt å lese, til tross for at du er imot alt! Har du ikke noe annet å gjøre? Noe annet å bruke tiden din på? Enn å bruke den på noe du ikke liker?! For det finnes faktisk oss som synes hun skriver bra tekster, som kjenner oss igjen, som synes hun tar fine bilder osv!

      Liker

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s