Frykt og fred

Jeg sitter og tenker litt tilbake på året som har vært. Dette har vært et givende år på mange måter, men også et av de tøffeste årene jeg har opplevd tror jeg. Jeg har bryte fri fra mye, lært mye om meg selv og fått et HELT annet syn på livet. I begynnelsen av året slet jeg mye. Ting var tungt, veldig tungt. Men det var håp. Det var ikke enden på livet, kun en ny begynnelse. I vår skrev jeg en tekst, en tekst om takknemlighet, frykt og å være i ferd med å drukne (bokstavelig talt).

“Frykt og fred”
Når du ser døden rett inn i øynene, føler du både frykt og fred. Når tankene mørkner, det svimler for deg og du holder på å gå under med hodet. Når vannet er så kaldt at du ikke kjenner at du eksisterer, blir du grepet av panikk. Når livet begynner å passere i revy, og du ikke lenger vet om du skal holde fast; eller gi slipp.

Når du har vært ute en kald vårnatt, liggende å rope om hjelp – til stemmen har blitt hes. Når du har skreket og vinket, i ferd med å få fullstendig panikk. Når livet hang i en tynn tråd, og alt du klarte å gripe fast i – var et tynt båt-tau.

Da føler man seg takknemlig over å sitte her, bevisst og i live. Med et bristet hjerte, tårer nedover kinnene. Likevel: med et smil om munnen.
IMG_9013
Livet er så skjørt og verdifullt! Ikke kast det bort …

9 kommentarer om “Frykt og fred

  1. Tusentakk for at du er til, kjære Marthe!
    Tusentakk for at du deler dine sterke ord!
    Er så uendelig glad i deg!

    Klrm

  2. Jeg liker teksten «Frykt og fred» svært godt. Den lagde to små tårer som trillet nedover mine kinn.
    Takk

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s