«Uansvarlig å utbetale trygd til folk som sliter»

I stad kom jeg over en anonym bruker som kommenterte på Kvinneguidens forum. Han startet følgende innlegg:

«Uansvarlig og urettferdig å utbetale trygd for depresjon&angst i dagens økonomi»
Norskekrona stuper, som alle har fått med seg. Likevel fortsetter vi å utbetale trygd for depresjon og angst. Det er helt sykt å få uføretrygd pga disse sykdommene, og nå som Norge må kutte kostnader er dette to diagnoser som ikke lenger bør ha rett på uføretrygd.

Hvis man får uføretrygd for sosial angst, har man jo gitt opp livet. Får man trygd MÅ man jo ikke gå ut av huset mer, og da blir man bare sykere og sykere. Angst bør føre til ekstra tilrettelegging på arbeidsplassen, men aldri uføretrygd.

Deprimerte trenger struktur i hverdagen og å føle seg nyttig. Hvor nyttig er man når man bare går hjemme? Da blir man bare mer deprimert fordi man er utenfor samfunnet. Jeg sier ikke at man skal jobbe 100%, men uføretrygd er ikke svaret.

Depresjon og angst er diagnoser jeg alltid har ment at ikke skal kunne gi uføretrygd, men i dagens økonomi har vi ikke råd til å sløse bort penger på dette. Det er hverken bra for Norges økonomi eller de som lider av dette. Provoserer meg faktisk.

Andre fysiske sykdommer som virkelig gjør at man ikke er i stand til å jobbe, må få uføretrygd, så jeg er ikke imot selve ordningen. Men vi må virkelig stramme inn nå, og da må de minst alvorlige diagnosene bort.


Det traff meg sterkt, om gjorde meg mildt sagt forbannet. Han skrev også noen flere innlegg inne på denne tråden, og jeg bestemte meg for å gi han et svar. Svaret mitt er basert på innlegget over, og også enkeltkommentarer han i ettertid har kommet med. Svaret er ikke kortfattet, men jeg håper han gidder å ta seg tid til å lese det:IMG_1442 as Smart Object-1

Jeg har enda til gode å høre om noen som får innvilget uføretrygd «kun» på grunn av depresjon. Folk som får uføretrygd grunnet psykiske lidelser, har ofte langt mer problemer enn mild «depresjon» og «angst». De aller fleste har en diagnose som gir dem grunnlag for å få uføretrygd. Depresjon og angst i seg selv er ikke diagnoser, med mindre vi snakker om alvorlig kronisk depresjon. For de fleste er dette et symptom og en del av et større sykdomsbilde. Jeg skal ikke si at ikke det finnes de som får trygd fordi de er deprimert, men dette varierer også mye på behandlingen av saken din.

Enkelte får trygd og andre ytelser fra NAV uten å ha et konkret grunnlag for det, og trenger omtrent ikke dokumentasjon for sine lidelser. Mens andre som er tydelig syke, er inn og ut av psykiatrisk til enhver tid, og fungerer overhodet ikke ute i samfunnet, og langt mindre i jobb – får ingen støtte fra NAV. Det kan rett og slett ha så mye å si, kun avhengig av hvilken saksbehandler du har på NAV.

Selv mener jeg at ikke alle som er «deppa» skal få trygd, overhodet ikke. Men har dette vært en langvarig depresjon, som gjør deg ute av stand til å jobbe – synes jeg det er et grunnlag, men i disse tilfellene er det vanlig at det blir satt en diagnose utover det å være deprimert.

Når det kommer til det du sier om sosial angst, er jeg enig at det gjør at man ofte går mindre ut av huset. Men at man har «gitt opp livet» er fullstendig feil og stygt å si! Mange som sliter med sosial angst, føler det som et handikap, og er ikke psykisk i stand til å gå ut, langt mindre å jobbe. Det handler ikke om å gi opp, mange kjemper harde kamper med dette, og det er ikke så enkelt som du skal ha det til.

Tilrettegging på arbeidsplassen? Joda, men en som sliter alvorlig med sosial angst, er ofte i mange tilfeller ikke i stand til å jobbe i det hele tatt. Og i flere tilfeller, kun minimalt – og det er ikke alle arbeidsplasser som har mulighet til å tilrettelegge, slik at du kan jobbe et par dager i uka, HVIS du klarer det. Det er vel hovedsakelig vernede bedrifter, og det er heller ikke alle som ønsker å jobbe et slikt sted.

Det virker som at du mangler en vesentlig del av kunnskapen du trenger for å kunne uttale deg om dette! Selv har jeg slite med sosial angst, og det er ikke bare å ta seg sammen – og gå på jobb/skole. Det er heller ikke alle som «tør» å ta sjansen på et eventuelt angstanfall på arbeidsplassen sin. Jeg sier ikke at dette i seg selv er et grunnlag til å få uføretrygd, men annen økonomisk støtte – ja! Uføretrygd er jo varig, men det finnes jo andre mulige støtteordninger. Meningen er ikke at du skal få penger, så du kan bure deg inne, isolere deg mer og gi opp livet. Tvertimot! Det handler om å ha en økonomisk trygghet, å vite at du har tak over hodet, og penger til livsopphold, uavhengig av om du har gode eller dårlige perioder.

Du skriver at får man trygd må man ikke ut av huset mer, og «da blir man bare sykere og sykere». Det er veldig feil! Selv om det sikkert er mennesker som isolerer seg mer, er det også de som ikke gjør det. Selv har jeg uføretrygd, og jeg har på ingen måte blitt sykere av å få det. Det har gitt meg muligheten til å ha et godt og verdig liv, noe jeg faktisk ikke hadde hatt uten.

Jeg flyttet for meg selv da jeg var 17,5 år gammel, noe jeg ikke ville vært i stand til om ikke jeg fikk støtte fra NAV, og deretter uføretrygd når jeg ble 18. Jeg hadde et sterkt grunnlag for å få trygd, bare så det er sagt.

Jeg kan jo se for meg hvordan livet hadde vært om jeg IKKE fikk økonomisk støtte. Da ville jeg måtte bodd hjemme, sikkert også den dag i dag – jeg er nå snart 20,5. Det hadde gjort ting mye verre. For det første ville det ødelagt familieforholdet mellom meg og mindre foreldre totalt (noe vi fikk reddet av at jeg kunne flytte ut såpass tidlig). Jeg hadde følt meg fanget, og hadde ikke vært i stand til å bli «kontollert» når jeg er så selvstendig som jeg er.

En annen ting er at uten trygden, hadde jeg vært avhengig av å fullføre videregående, for deretter å skaffe meg en jobb fortest mulig, om jeg skulle bo for meg selv.

I forhold til skolegang, hadde jeg permisjon nesten hele det første året på videregående grunnet innleggelser på psykiatrisk. Neste året, når jeg skulle begynne 1. året på nytt, mistet jeg skoletilbudet av ulike konflikter med fylkeskommunen. Når jeg høsten 2013 endelig fikk et godt tilbud, og var noen lunde i stand til å følge skolen, med tanke på min psykiske helsetilstand, gikk ikke det så bra.

For all del, karakteren ble gode, og jeg fikk fullført mye. Jeg gikk de to første årene på videregående, kombinert med mye fravær, innleggelser og sykebesøk generelt. Når 3. året kom (i høst) valgte jeg å ta et friår. Jeg har alltid vært glad i skolen, og hatt stor interesse av alle fagene. Men, når jeg går på skolen fører det også mye dritt med seg. Får jeg karakterer under 5- faller verden sammen for meg. Nok et skoleår, ville ført med seg mye stress, og ufattelig lite søvn, slik det blir i perioder. Jeg er skoleflink, og får omtrent bare femmere og seksere, men problemet mitt – er frykten for å feile.

Da jeg i høst var såpass stabil, og klarte meg godt psykisk, valgte jeg skolen bort. Jeg hadde sluttet på alle medisiner denne sommeren, etter å ha vært medisinert i 7 år. Jeg ønsket ikke å utsette meg selv for risikoen ved å påføre meg en slik mengde stress.

Så OM jeg ikke hadde hatt trygd, ville jeg vært nødt til å risikere dette. Jeg ville vært nødt til å ta sjansen på at alt jeg hadde bygd opp, kunne falle sammen når som helst. Samtidig som jeg måtte bodd hjemme, i hvert fall til jeg var 21. For meg ville hverdagen blitt mye tøffere, om ikke jeg hadde muligheten til å være selvstendig.

Du skriver at Norge sløser bort penger på å gi uføretrygd til folk som sliter, og det er hverken bra for Norges økonomi eller de som lider av dette. DET provoserer deg. Ja vel. Jeg vet egentlig ikke hvordan jeg skal begynne å skrive det jeg føler og tenker akkurat nå. Det som provoserer MEG er den patetiske holdningen din til folk som sliter. Det vitner kun om en ting hovedsakelig, og det er mangel på kunnskap.

Jeg kan jo spørre deg, du anonyme bruker, som ikke engang tør å skrive navnet ditt – HVA er grunnlaget for å ha uføretrygd i dine øyne? Hvor psykisk syk må man være for å ha rett på støtte, og hvordan skal vi gradere disse psykiske lidelsene? Det er heller ikke slikt som du skriver, at hvis man får uføretrygd har både man selv og staten tapt. Om man er i stand til å jobbe på et senere tidspunkt, er det fullt mulig med tanke på uføretrygd.

Jeg vil du skal sette deg ned, ta deg tid til å tenke over det du skriver! Vet du egentlig nok om hvor alvorlig en depresjon kan være, til å uttale deg om slikt? Vet du hvor mange som kjemper kamper du overhodet ikke kjenner til, og kan føle seg verdiløs fordi du og mange andre uvitende mennesker ytrer slike meninger? Forestill deg selv at du sliter, du føler livet er over – og alt er mørkt. Du er sliten, men prøver å få tankene over på noe annet. Du setter deg til foran pc-en, og blar i forskjellige tråder på et forum. Der kommer du over et menneske som blir provosert av «sånne som deg». Du hører folk si og skrive at du kun er lat, en skattesnylter og burde ta deg sammen.

Tror du at et slikt menneske vil føle seg VERDIFULL av å lese slikt?


Jeg har sagt mitt, og håper jeg ikke kun snakker for døve ører.

Oppdatering 2017: Beklager, jeg ordla meg noe galt i dette innlegget. Angst og depresjon er selvsagt diagnoser i seg selv, og ikke symptomer. Dette var egentlig mest basert på mine tanker rundt egne psykiske lidelser og diagnoser, da jeg føler det i mitt tilfelle har vært en del av et større sykdomsbilde – og ikke enkeltstående diagnoser.

 

30 kommentarer om “«Uansvarlig å utbetale trygd til folk som sliter»

 1. Du må ikke bry deg om slike uvitende folk. Smålige folk. Tenk heller på det som er positivt for deg. Husk at det er du og legen din som har søkt og nav som har godkjent, trygd får man pga en helhetlig vurdering, ikke en enkelt stående situasjon. Tenk hva gjør den idioten der på et forum som heter kvinne guiden! Nerd altså 😅😅😅

  • Å «ikke bry seg» om slike uvitende folk er lett å si, men vanskeligere å leve etter. Jeg skriver ikke dette kun i forhold til meg selv og at jeg har trygd, men som et svar til denne anonyme brukeren som overhode ikke har peiling.

   Jeg velger å skrive svaret til han og dette innlegget på bloggen for å belyse dette problemet, at mange som overhode ikke vet hva de snakker om – kommer med slike ytringer.

   For min egen del tar jeg meg ikke nær av det, men jeg blir sint på vegne av andre, som også kan føle seg verdiløse av å lese noe slikt.

   Jeg er enig i at han er en idiot, men at man er på et forum som heter Kvinneguiden er ikke relevant! Det er mange menn som kommenterer der, da forumet ikke kun er rettet mot kvinner. Derimot Kvinneguiden i seg selv har jo artikler rettet mest mot kvinner, ikke forumet.

  • Du verden! Så vidt jeg vet finnes det ingen trygdeordninger for kuer, enten de er kvalme, feite eller ordinære. Derimot anonyme folk som har så lite å gjøre at de beveger seg over fra et forum til en personlig blogg, de finnes det flere av – for jeg regner med det er der du har vært så heldig å finne link til bloggen min?

  • For det første så syntes jeg ikke du har noe fornuftig å komme med for det andre så må du da kunne stå fram med navn når du skal uttale deg. Anonym OK hvor realt er det liksom?

 2. haha megga ble kjeppjagd fra kvinneguiden, jaja det forumet er ikke for svake mennesker så det er kanskje ikke rart du stakk med halen mellom bena etter at du spredde alle de kvalme sure dritt kommentarene dine.

  skaff deg et liv din taper

  • Haha? Altså jeg tror det er noe vesentlig du har misforstått her! Jeg har ikke blitt «kjeppjagd» noen steder. For all del, det var nok av anonyme «tøffinger» der inne, men om du leste den siste posten min, forstår du kanskje at det ikke er de som fikk meg til å slette brukeren min, men det faktum at de kan skrive hva de vil der inne, da det uansett ikke er noen risiko for at det blir der for evig tid. Anonyme jævler har jeg måtte hanskes med før.

   Svake mennesker? Sist jeg sjekket var jeg ikke svak, og jeg sprer heller ikke «kvalme sure drittkommentarer» som du mener. Kom gjerne med konkrete eksempler til det, da det ikke finnes hverken kvalme kommentarer fra meg, sure, eller drittkommentarer. Hvis du eller noen andre har problemer med at folk har sterke meninger som du er imot, anbefaler jeg å revurdere å være på et slik forum. Det er ikke slik at alle mennesker som sier deg imot er onde vet du, tåler man ikke kritikk eller motstand, er jeg ganske sikker på at en hver datamaskin eller enhet har muligheten til å skru av nettet. Om ikke det fungerer kan du mer enn gjerne røske et eventuelt modem eller en ruter ut av veggen, så er det problemet løst.

   Taper? Jeg lurer på hvem som er taper jeg, når noen har et behov for å legge igjen en anonym kommentar på en personlig blogg, til et menneske du overhode ikke kjenner. Hvis man skal snakke om svake mennesker og tapere, burde vi nok begynne med noen andre enn meg.

   Utover det vil jeg ønske alle der ute som leser dette en god jul, vel og merke de som fortjener det!

  • Taper sa du? Det er jo strengt talt du som må være en taper som du kaller det som kan få deg til å skrive noe slikt. Du må jo få med deg hva som blir skrevet da. Hørt om intelligens du eller? Det er noe som sitter i øvre del.

 3. Var anonym jeg siktet til! Usmakelig av det mennesket, så kunne ikke se for meg et edru menneske skrive noe sånt! Men det er nok ett menneske som har gått igjennom livet på rosa skyer 😉 så man kan vel ikke forvente annet dessverre!

  God jul!

 4. Usj for en sytende blogg… bra du ble skremt ut av kg, ble så drittlei av at du skrev side opp og side ned om deg selv og hvor perfekt du var. Vegan meg opp I ræva. Vi på kg savner deg ikke. Les en bok du.

  • I alle dager da, har du stått opp med det gale beinet, eller ble ikke julen slik du hadde håpet på kanskje? Hva med bloggen min er sytende? Kom gjerne med konkrete eksempler! Skremt ut av KG? Jeg må si jeg ler litt for meg selv når, da du tydeligvis ikke kan ha lest det siste innlegget mitt der, om hvorfor jeg går bort derfra. Det er blant annet pga. slike anonyme «tøffinger» som deg, som kan skrive hva de vil, da moderatorer uansett fjerner slike kommentar på KG etter en stund. DET var det som «skremte» meg bort, at dere faktisk ikke er tvunget til å se på all drit dere har skrevet i evig tid. Det var derimot ikke deres mislykkede forsøk på drittslenging og «skremming» som fikk meg bort derfra, vær du sikker – jeg tåler nok mer enn du tror. Derfor er det så flott at slike som deg skriver dritt her, for da FÅR DU ALDRI fjernet driten din, om du så angrer en dag. Jeg fjerner aldri slike kommentarer, om du så ba på dine knær. En dag vokser du nok opp, slik at du lærer av dine feil. Forhåpentligvis i hvert fall, noen går jo dessverre gjennom hele livet som drittsekker – det må være en trasig liv.

   Skrev side opp og side ned om hvor perfekt jeg var? Jeg har ALDRI antydet at jeg er perfekt på noe vis. Jeg har mine feil som alle andre mennesker, og om du har gjort noe annet på denne bloggen enn å bare bla ned til kommentarfeltet i dette innlegget, ser du også mange av mine svakheter – som jeg er åpen og ærlig om! Jeg har slite mye, og har aldri trodd eller sagt at jeg er perfekt.

   «Vegan meg opp I ræva»? Okei, hva er galt med det? Jeg er en stolt veganer ja, og jeg skjønner ikke hvordan det kan plage deg på noe vis.

   Dere savner meg ikke? Det er jo godt å høre da, for da er det gjensidig. Jeg savner ikke anonyme feiginger, overhode ikke! Jeg kan aldri bli knyttet til slike patetiske mennesker på noe vis, og da er savn en vanskelig følelse å oppleve. Derimot finnes det noen hyggelige brukere der inne, som jeg savner å skrive med.

   Les en bok? Ja, det gjør jeg gjerne – jeg har flere bøker jeg holder på med nå, og kommer også gjerne med anbefalinger, om du ønsker det.

   Jeg må bare avslutte med å si at du er ganske så feig som ikke tør å skrive navnet ditt engang! Å skrive et «navn» slik som livetsanalhull vitner jo om hvor moden du er i hue. Jeg håper det nye året kan være et fint år for deg, som du kanskje kan bruke til personlig utvikling.

   Bor du i Hedmark forresten? Nærmere bestemt Hamar? Jeg regner vel med at du ikke har vett til å skjule dine spor, selvom du ikke skriver navnet ditt.

  • Hahaha! Takk for dagens latter, livetsanalhull , Nei dere savner hu ikke?? Men likevel måtte du bruke den dyrbare tiden din og inn og lese bloggen hennes? Du var så drittlei lissom, Herregud noe så motsigende. Hold deg der inne på kg, du 😉

  • Skal si at det er faktiskt er en del brukere som savner Livetsrose fra KG. Fleste av disse er tøffe nok til å stå fram med sitt brukernavn. 😉 Snakk heller for deg sjølv, du vet ikke hvordan alle i KG tenker. Jeg vet at det er flere som likte Livetsrose i KG, sjølv synes jeg at ho har mye bra tanker og meninger å komme med.

   • Bra sagt! Jeg skal ikke nekte for at det sikkert er noen på KG som ikke liker meg, for har man sterke meninger om ting – slik som jeg har, blir man ofte mislikt av noen uansett hvor man skriver. Og det tåler jeg! Det går helt fint at folk ikke liker meg, så lenge de holder seg for gode til å drive med drittslenging og personangrep. Det er mange jeg ikke liker også, men hvis jeg skulle oppført meg slikt ovenfor alle jeg ikke liker, ville ikke hverdagen min bestått av noe annet! Og jeg synes virkelig livet er for verdifullt og dyrebart, til å ikke kaste det bort på mennesker jeg ikke liker.

    Det er jo interessant må jeg si, at EN bruker kan vite hvordan alle på KG tenker 😉 Må nok være en synsk en der her.

   • Ja sunflower-delight, et par av dere kozemoser jævelskapet i sosiale ordleker savner nok denne retarderte griseungen ettersom dere ikke leste ut alt den vemmelige driten hu spydde ut i tråder som ikke hørte inn under kosemose sosiale ordleker tråder som lavt intelligente mennesker som deg vanker i. Dere så jo bare de innleggene hvor denne sure fitta lekte snill og kozemose carebear i sosiale ordleker. men det sanne sure trynet hennes viste seg i andre tråder og det var flere og flere som så hvor ekkel personligheten hennes er.

    hadde du følgt med på hvordan denne dritten behandlet andre mennesker når hun ikke lekte snill og grei med dere kosemosere så hadde du kanskje fått et litt mer virkelighetsnært syn på denne narsissisten.

    null empati, full av dritt, selvforherligelse og hersketeknikker. full av fasader som kan manipulere enkle vesener som deg sunflower-delight.

    uansett, dårlig kombinasjon å være støgg i både personlighet og utseendet. ikke rart hu er bitterfitte haha

    • Hahaha! Snakk om uvitende person som det du er sjølv. Hadde du lagt merke til det så hadde du visst at jeg er ikke kun innpå sosial og ordleker, er faktiskt der mindre for tiden. 😉 Men jeg har bedre ting å drive på med enn å svare mer på slike «intelligente» personer som deg. Jeg håper da at du vil få et bedre liv i løpet av 2016 og få den hjelpen du trenger, det er tydelig at du ikke har det så greit med deg sjølv.

     • Bra sagt! Det er jo noe spesielt om en annen person har full oversikt over alt man leser! Det er jo heller ikke nødvendigvis slik at man kommenterer alt man kommer over. Jeg er enig, og håper denne personen får et bedre liv i løpet av 2016 og hjelp, for det må være forferdelig vanskelig å ha det slik. Ingen kan ha det godt med seg selv, om de har et konstant behov for å rakke ned på andre mennesker, attpåtil mennesker man overhode ikke kjenner.

    • «retarderte griseungen»? Virkelig, du har ikke noen bedre måte å beskrive med på? Kom gjerne med eksempler på den vemmelige driten du mener jeg har kommet med.

     Du sier at Sunflower-delight og andre kun så de innleggene du mener jeg «lekte» snill i, hva vet du egentlig om det? Det er vel kun personene selv som vet hva de har lest, og ikke du. Jeg leker heller ikke snill, jeg er den jeg er – og spiller ikke noe annet.

     HVORDAN behandlet jeg andre mennesker på en dårlig måte? Du hr ingen forutsetninger for å si at jeg er en narsissist, full av dritt, eller har null empati. Hersketeknikker? Igjen ber jeg deg om å komme med konkrete eksempler. Du er flink til å bruke «store» ord, men det blir ganske meningsløst, når du ikke engang kan komme med eksempler som gjør meg så «fæl» som du skal ha det til.

     «dårlig kombinasjon å være støgg i både personlighet og utseendet»?
     Altså hvor skal jeg begynne? For all del, jeg skal ikke si jeg er noe glansbilde, men jeg er heller ikke «støgg» som du skriver. Til tross for alt fettet mitt, har jeg ikke et stygt ansikt – bare så det er sagt. Jeg skal ikke uttale meg om ditt utseende, da jeg ALDRI har sett deg, og heller ikke rakker ned på utseende til folk. Du har heller ikke sett stort av meg, men unntak av profilbilder, og eventuelt noen andre bilder du har søkt opp, uansett er det relativt få bilder av meg på nettet.

     Personligheten min derimot synes jeg ikke det er noe galt med. Jeg skal ikke skryte på meg å være noen supermodell utseendemessig, men personligheten min er jeg ganske fornøyd med, om jeg skal si det selv.

     Bitterfitte? For det første må jeg si at det er meget dårlig uttrykk, og for det andre – hvorfor skulle jeg være bitter fordi en tragisk anonymbruker mener at både personligheten min og utseendet mitt er stygt? Hvis jeg skulle blitt bitter eller «lei meg» hver gang andre mennesker synes jeg var stygg, hadde jeg vært borte for lengst.

     Jeg er HELDIGVIS såpoass sikker på meg selv, at ikke jeg tar dette til meg – eller har et behov for å rakke ned på andre mennesker. Helt ærlig, hva oppnår du med dette?

    • Det var da voldsomt da. Hatt en trist julehelg eller? Denne personen som du påstår er så fryktelig tar du nok helt feil av. Jeg har fulgt bloggen hennes og lest stort sett alt hun har skrevet oppigjennom årene så du må nok heller gå litt i deg selv. Hun er en super flott og omsorgsfull ung dame. Tør påstå at jeg kjenner henne ut og inn. Så anonym du må nok gå litt i deg selv. Prøv å få deg en meningsfull liv du også. Det er absolutt å anbefale , prøv da vel..

 5. Oj, her var det mye negative tilbakemeldinger. Usaklige tilbakemeldinger. Retarded grisunge? Really? Synes du er tøff som legger ut et såpass personlig innlegg. Jeg har ikke guts til det, og når jeg ser kommentarene her så skjønner jeg hvorfor. Voksne mennesker som skriver sånt til noen som står frem med at de sliter? Skikkelig stygt.

  • Ja, folk er dessverre litt for gode med usaklige tilbakemeldinger til tider. Jeg er ofte personlig i innleggene mine, og jeg merker at desto mer personlig jeg er, eller skriver om sterke meninger jeg har – desto flere uhyggelige kryp titter frem.

   Ja, det verste er jo at de skriver slik når det er personlige innlegg om psykisk sykdom. Men heldigvis må jeg si, har jeg blitt såpass tykkhudet opp gjennom årene, at jeg takler slik drit! Hvis du har sett innlegget jeg publiserte om anonyme tøffinger, kan du lese litt om mine tanker rundt det: http://livetsrose.com/2016/01/05/til-alle-anonyme-toffinger-der-ute/

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s