Til alle anonyme «tøffinger» der ute!

Den siste tiden har det tikket inn en god del stygge kommentarer her, igjen. Nok en gang er det mennesker som tydeligvis får noe ut av å bruke tiden sin på meg. Mennesker som ikke liker meg, som synes jeg er “søppel”, fæl og lista fortsetter med ting de kan beskrive meg med.

Så til deg/dere der ute som finner det bryet verdt å kommentere dritt: hva ønsker dere å oppnå? Hva tror dere at skjer fordi dere ikke kan oppføre dere? Er målet å såre meg, kanskje knekke meg? Da har dere i hvert fall mislykkes! Det må jo være jævlig å bruke tid på å rakke ned på et annet menneske, når du ikke lykkes med det engang!

For all del, dere skal vite at jeg blir irritert, forbannet og noen ganger såret. Men jeg må “dessverre” bare meddele at det skal mer til for å knekke meg. Så for all del, om dere har så lite meningsfylte liv at den eneste gleden dere får i hverdagen, er å rakke ned på andre mennesker? GO AHEAD! Synk enda lenger ned, og skriv mer drit.

For til syvende og sist er det ingen andre enn dere selv det går utover. Jo, jeg blir da lei meg noen ganger, og bruker minutter og verdifulle øyeblikk på slike meningsløse mennesker. Jeg kan bli sint, banne og skjelle, og mest av alt blir jeg SKUFFET. Jeg blir skuffet over at oppegående mennesker kan få seg til å være så fæle, men nå er vel kanskje ikke alle
anonyme jævler oppegående heller. Det er en annen sak.IMG_1342
Dere VIL møte veggen en dag dere også. Jeg håper og tror at mennesker som oppfører seg dårlige mot andre en dag får sin straff. Nei da, du blir ikke buret inn, får fengselstraff eller blitt satt i lenker. Men du kan bli din egen fange, i DITT EGET SINN.

Jeg tror at mennesker som oppfører seg som drittsekker en eller annen gang i løpet av livet, vil se tilbake på alt det de har gjort – og angre. Det er kanskje mye å håpe på at alle vil få en slik «åpenbaring», og forstå hva de har utsatt andre mennesker for. Men jeg velger å være litt mer optimistisk enn vanlig, overfor menneskeheten. Jeg velger å tro på at det er noe godt i oss alle.

Noen mener at jeg må regne med å få stygge kommentarer når jeg er såpass åpen om privatlivet mitt. Noen mener at hvis man skriver personlig, vil det alltid komme uhyggelige tilbakemeldinger. På et vis er jeg enig. Det er på ingen måte slik at jeg fortjener drittslenging fordi jeg er ærlig, personlig – og gjør meg selv sårbar. Men jeg forventer det på et vis. Jeg er forberedt på at det kommer spydige kommentarer fra anonyme personer, når jeg skriver om noe som er veldig personlig, eller ting jeg har sterke meninger om. Men jeg skriver likevel! Selv om jeg vet hva som kanskje venter meg når jeg trykker på “Publiser”.

Gang på gang skriver jeg ting jeg bryr meg om, ting som betyr noe for meg – og ting som er viktig. Gang på gang trosser jeg tanken om at det sitter noen ondskapsfulle mennesker der ute, og venter på noe nytt de kan kommentere dritt på. Det er ikke bare her på bloggen, men også på forum, Facebook, i diskusjoner, og generelt mange steder på internett.

Så til alle anonyme tøffinger der ute – dere vet nok godt hvem dere er:
Dere skriver dritt til andre, trakasserer, mobber og prøver å trykke folk ned. I mitt tilfelle har jeg også fått mye dritt fordi jeg har slite psykisk. Jeg har ikke tall på hvor mange uhyggelig kommentarer jeg har fått på bloggen og andre steder, fordi jeg har slite.

Hva om dere sliter en gang i fremtiden? Husk at man ALDRI har en garanti mot sykdom, hverken fysisk eller psykisk. Hva om dere sliter, og ingen er der for dere? Nå vet ikke jeg hvordan dere behandler deres nærmeste, men skal jeg dømme etter hvordan dere behandler meg, en fremmed person dere overhodet ikke kjenner, velger jeg å tro at dere heller ikke generelt er spesielt gode mennesker mot andre rundt dere.

Så det kommer til det punktet hvor du begynner å slite. Kanskje har du merket det gradvis komme, kanskje kom det helt plutselig. Du har møtt veggen, alt er mørkt – og du vet ikke om du orker mer av dette livet. Hva gjør du da?

Hvem kommer til å ville hjelpe deg av alle de menneskene du kanskje har skyvd unna? Hvem vil BRY seg når du gradvis bryter sammen? Tror du mennesker du har vært stygge mot vil bry seg? Vil familie, venner og de nære som du har skyvd lenger og lenger unna, bry seg?

Noen vil kanskje det. For noen har et så stort hjerte, at de velger å se bortenfor alt det vonde. Noen velger å ikke dømme deg, selv om du har dømt dem, og behandlet dem dårlig. Men det er langt fra alle.

Jeg vet ikke hva jeg ville gjort i en slik situasjon, for å være helt ærlig. Jeg vet ikke om jeg ville strukket ut en hånd mot mennesker som har prøvd å knekke meg. Kanskje ville jeg gjort det, om jeg hadde en god dag, og litt ekstra storsinn. Kanskje ikke.

TENK EN EKSTRA GANG FØR DU TRYKKER «PUBLISER» PÅ EN AV DE STYGGE KOMMENTARENE DINE. TENK DEG OM EN GANG TIL. STOPP OPP OG TENK: HVORDAN HADDE JEG REAGERT OM JEG FIKK HØRE NOE SLIKT?

27 kommentarer om “Til alle anonyme «tøffinger» der ute!

 1. ❤ Du er så mye, mye mer verdt enn disse menneskene som skriver dette til deg, Marthe!
  Vit at du er modig, du er allsidig, du er et fantastisk menneske!
  Og mennesker som skirver slike kommentarer,
  skulle levd en dag i dine sko, så skulle de også kjent hvordan din hverdag var.
  – Da er det ikke sikkert stemmen- ordene hadde vært de samme!

  Vit at vi er mange som bryr oss om deg, og er glad i deg,
  akkurat slik du er, Marthe!
  Klem Kjerstin

  • Takk for støtte, Kjerstin! Det handler jo heller ikke om at de skulle levd min hverdag, og se hvordan jeg har det – for nå for tiden har jeg det veldig fint, og ikke noe å «klage over»!

   Stygge kommentarer er like ille enten man har forståelse for andre, eller ikke. Det er utrolig hvor mye folk kan få seg til å skrive uhyggelige tilbakemeldinger på. Jeg har fått høre at jeg er fæl, er søppel, burde henge meg fordi jeg er så feit, at jeg er et misfoster, har ekkel personlighet, har null empati, burde vært sperret inne for alltid, at jeg syter og klager osv.

   Lista er lang og tragisk. Det er forferdelig å lese hva folk kan skrive om meg, mennesker som overhode ikke kjenner meg engang. Det er jo bare å lese på et av mine siste innlegg, så ser man hvor mye dritt et menneske kan skrive i kommentarfeltet: http://livetsrose.com/2015/12/14/uansvarlig-a-utbetale-trygd-til-folk-som-sliter/

   Der dukket det opp kommentarer som «slutt å snylt på nav din kvalme feite ku» og «Usj for en sytende blogg… bra du ble skremt ut av kg, ble så drittlei av at du skrev side opp og side ned om deg selv og hvor perfekt du var. Vegan meg opp I ræva. Vi på kg savner deg ikke. Les en bok du.»

   Det er fælt at mennesker leser AKKURAT det de selv vil, og ikke bryr seg om hva som faktisk står der.

  • Okei, bare ikke gjør det igjen! Jeg tror virkelig ikke du vet hvor store konsekvenser stygge kommentarer kan få for folk! Selvom jeg har taklet driten fra deg og mange andre bra, betyr det ikke at alle mennesker takler det slikt! Jeg ser jo hvilken kommentarer du har skrevet fra din ip-adresse (med mindre du har brukt flere). Men du er dessverre bare en av mange. Kommentarene jeg har mottatt de siste ukene har kommet fra 3 ulike ip-adresser. Og det er kun den siste tiden.

   Siste «runde» jeg hadde før den tid, var for noen måneder tilbake (i begynnelsen av november tror jeg) hvor jeg mottok over 50 kommentarer på kort tid, fra anonyme feiginger. Dette var antageligvis også flere personer, etter skrivemåten å bedømme. Jeg er drittlei av at folk ikke kan passe sine egne saker, og tydeligvis må bruke tid på å plage andre. Har man ikke noe fornuftig, hyggelig eller konstruktivt å si – er det bedre å la være!

   Jeg forstår at folk kan ha ulike meninger enn det jeg har, og det er helt greit – så lenge man forholder seg saklig, og ikke går til personangrep. Det er forskjell på å være uenig med noen, og å være tvers igjennom ond og stygg.

   Men jeg synes det er fint at du beklager deg, jeg håper innlegget fikk deg til å tenke litt. Som sagt, jeg tror det er noe godt i oss alle!

 2. Det er helt sykt at folk kan holde på sånn! Jeg håper virkelig at det ikke hender igjen!

  • Ja, jeg håper virkelig ikke det hender igjen jeg heller. Men sjansen for at jeg får stygge kommentarer på bloggen eller andre steder på nettet er nok relativt stor. Det viktigste er hvordan jeg takler det, for slemme mennesker vil alltid finnes der ute, dessverre.

 3. Her paa blogg.no saa kommer ip adressen opp den kan du faa en data spesialist til og soke opp og da kan man faa opp baade navn og adresse opp og da faar du greie paa hvem denne personen er. Jeg sliter selv og veit hva det vill si og slite psykisk og jeg veit ogsaa at det med nav er et evig slit. Men husk at du er verdiful uansett hvor vanskelig det er i enkelte tilfeller.

  • Hei, bloggen min er ikke på blogg.no, men ip-adressen kommer opp på WordPress også. Men mange av de tidligere kommentarene er med skjult ip-adresse, det vil si at de har brukt noe for å skjule den, og adressen som vises, er ikke korrekt – men fra et annet land eller lignende. Det er temmelig enkelt å gjøre, og en proxy-side som alle og enhver kan finne, gjør at man kan surfe anonymt.

   Ikke alle kommentarene har falsk ip-adresse, men det skal likevel mye til for å finne personen. Jeg har selv sporet opp byen som noen av dem er i, men lenger enn det kommer man neppe. Det er også slikt at de kan surfe fra mobil eller bruke offentlige maskiner. Man vil aldri vite 100% sikkert hvem det er, da de kan låne andres maskiner.

   Jeg må takke for tips, men det er faktisk litt vanskeligere enn som så. En dataspesialist er ikke nok for å få navn og adresse på personen. En hacker kan til nød klare å finne det ut fra kun en ip-adresse, om han er heldig – men det er ulovlig. Politiet eller lignende kan finne det ut, men det krever en anmeldelse og grovt innhold – lang mer enn uskyldige stygge kommentarer uten trusler, noen ganger.

   Trist å høre at du sliter psykisk, men jeg håper du får den hjelpen du trenger. Heldigvis har jeg det selv bra den dag i dag, og er stabil psykisk etter mange år i et helvete. Jeg har heldigvis grei oppfølging fra en psykolog nå, som jeg fant alt for sent! Etter mange år i behandling, følte jeg likevel at jeg fikk dårlig hjelp. Selvfølgelig må man klare den største jobben selv, men jeg møtte ikke på den rette psykologen, og de som var gode, forsvant ofte pga. ferier, flytting, vikariater og lignende.

   Men etter å ha blitt mer eller mindre frisk av meg selv, fant jeg en god privatpraktiserende psykolog, ganske tilfeldig helt på slutten av 2014. Selvom jeg den i dag i dag føler meg frisk, er det alltid greit å ha en psykolog å dele tankene med en gang i blant.

   Heldigvis har jeg ingen problemer med nav, men jeg forstår det du sier om at det kan være et evig slit. Det er mange som strever med det.

 4. Hei Marthe!

  Ønsker å gi deg en klem! Synes også at du har ett godt reflektert nytt innlegg, og jeg har full forståelse for at det ikke alltid er lett å se svar fra anonyme brukere som kun skriver meldinger for å såre og knekke deg. Jeg synes da at du virker som en kjempefin person. Synes det er flott at du er så åpen og ærlig med hva du tenker på og mener. Fortsett med å være deg sjølv! Du har sterke farger ved deg som kommer tydelig fram i alt det du deler.

  • Takk for det! Det er ikke alltid lett med slike uhyggelige kommentarer, men jeg prøver i det minste å svare best mulig tilbake, og unngår å være uhyggelig igjen mot dem – krangling fører aldri noe godt med seg.

   Jeg prøver å være åpen og ærlig ja! Jeg skriver rett fra hjertet, er veldig personlig og deler akkurat det jeg måtte føle for. Dessverre blir det jo slik at desto mer ærlig, personlig og privat man blir – hvor mer dritt får man. Kombiner personlige sterke innlegg med det faktum at jeg har sterke meninger om mye – da blir folk fort hissige.

   Hyggelig at du kommenterer litt her for tiden, det setter jeg pris på. God helg!

 5. Synes du skriver så bra! Følger bloggen din hele veien! Og har alltid vært imot disse negative kommentarene! Som jeg har utrykket hver gang også! Man bør tenke før man skriver!
  Men jeg må også si at jeg synes det var stort av den ene anonyme å skrive unnskyld! Det er ikke mange jeg har sett gjøre det!
  Fortsett å skriv! Du er så dyktig !

  • Takk! Ja, folk må tenke seg litt mer om før de slenger ut av seg dritt. Ja, jeg synes det var stort av den ene anonyme å si unnskyld. Personen hadde vel kommet med 3-4 mindre fine kommentarer (fra den samme ip-adressa i hvert fall), og jeg var ganske oppgitt. Da tenkte jeg at det hjelper ikke å bli sint, det beste jeg kan gjøre er å prøve å få personen til å forstå konsekvensene det kan gi, og sette dette i et litt større perspektiv. Det fungerte tydeligvis!

   Det er første gang jeg har fått en unnskyldning fra en av de uhyggelige anonyme på nettet, så jeg fikk mildt sagt sjokk! Men om jeg har påvirket ET menneske til å slutte med slikt, er det mer enn nok for meg, i hvert fall for denne gang.

 6. Jeg er så ufattelig enig med deg! En slags «trøst» er vel gjerne at de som føler for å spy ut all sinn edder og galle på internett, være seg blogger, vg eller dagbladet.no, er nok folk som ikke nødvendigvis har det så bra med seg selv de heller. Stå på, og ikke la deg knekke 🙂

  • Ja, det er sant. Det er vel heller tvilsomt at noen er sikre på seg selv og har det bra, når de tyr til slike handlinger.

   Det vitner om usikre mennesker, som trenger å trykke andre ned for å heve seg selv. Det er dessverre mange av disse, men jeg synes det er viktig å stå fast på mitt. Jeg svarer omtrent ALLTID på de uhyggelige kommentarene på bloggen også. Mange tror det er best å ignorere det. De sletter kommentarene, og glemmer det. Jeg synes det er bedre å prøve å snakke personen til fornuft, uansett hvor umulig det kan virke.

   Og jeg skriver aldri dritt tilbake, da er jeg ikke noe bedre selv.

   Ja, jeg skal stå på 😉 Ingen skal knekke meg på noe vis her i livet.

 7. Jeg vil også be om unnskyldning, jeg tenkte at det passet seg ikke å poste den under potetsalatinnlegget ditt, så da kommer den her i stedet. Vi har hatt våre uenigheter, men jeg har aldri fortalt deg at jeg virkelig beundrer bildene dine. Du er dyktig. Håper du får en fin dag.

  • Takk for det! Jeg vet ikke hvem du er, eller hva du har skrevet – da jeg ikke kjenner igjen ip-adressa di. Siden jeg ikke vet hvem du er, kan jeg bare si at uenigheter ikke er noe å unnskylde for i hvert fall. Det er ingenting galt med uenigheter, kun når det går over til personangrep. Hyggelig å høre at du liker bildene mine. Håper du også får en fin dag!

   • Takk for svaret ditt. Uenigheter er en ting, men jeg var kranglete og diskuterte ikke på en skikkelig måte. Ingenting god kommer ut av slik «debatteknikk», og jeg har stort rom for forbedring der. Jeg ønsker deg alt godt, kjære Livetsrose.

   • Men jeg kan godt fortelle hva det er jeg ber om unnskyldning for, dersom du ønsker det. Jeg reagerte ikke bra i det hele tatt, og gjorte alt mye verre.

    • Ja, det hadde jeg satt pris på – da jeg helt ikke kan plassere deg dessverre, det er såpass mange mennesker som har vært uhyggelige mot meg, og som potensielt kunne skrevet noe slikt.

     Har vi snakket sammen på KG forum/diskusjoner eller privat?

     • Ikke privat, men på KG, ja. Jeg tittet innom dagboka di der, og ettersom jeg er fascinert av vegetarisme/veganisme stilte jeg deg et spørsmål med en vedlagt link ettersom du selv hadde nevnt noe om skolim? Husker ikke helt, dessverre. Jeg fikk et langt svar tilbake, takk for det forresten.

      Uansett, det ble en diskusjon etter dette som jeg ikke tok del i, annet enn at jeg sa noe om at hunden din hadde glede av å bo hos deg, og du hadde glede av hunden. Etter dette forsvant jeg, men kom tilbake med et personangrep som gjaldt et helt annet tema.
      Jeg vet ikke om du sammenlignet ab-kodene på slutten av hvert innlegg, så du husker hvilken ab som skrev hva, og hva det dreide seg om?
      Det er jo fjernet nå, men du vet sikkert selv hvilket jeg mener. Det var kanskje tre-fire innlegg, og ødela det som var igjen av diskusjonen, og du hadde slettet deg i etterkant.
      Jeg vet ikke helt om du vil tro det dersom jeg sier jeg er kristen? Vel, jeg er det. Og jeg har kort lunte, dessverre. Håper jeg ikke har gitt deg et dårlig inntrykk av kristne.
      Jeg har bedt for at du skal få det bedre, jeg kjenner deg ikke og vet ikke hva du trenger, men det gjør Gud.

      Om jeg kan komme en siste ting helt uten relevans sånn helt på slutten – vil jeg gjerne spørre deg om du har forsøkt undervannsfotgrafering? Det kan absolutt anbefales. Og Norges skjærgård har krystallklart vann hvor man kan få mange flotte motiver.

     • Okei, jeg husker det ble spurt om ja, ikke noe galt med det – jeg svarer gjerne utfyllende om slikt, da jeg er godt informert om slikt, og gjerne deler det jeg kan.

      Ja, det ble en LANG diskusjon etter det. Jeg slettet kontoen min der til slutt, ikke på grunn av de uhyggelige tilbakemeldingene, men fordi jeg ble irritert over at admin slettet det! Jeg forstår de sletter personangrep, men når det kun var rettet til meg, hadde det vært fint med en forvarsel. De fjernet jo ikke bare de stygge kommentarene, men også mine svar til disse. Svar jeg synes var nyttige og saklige, selvom det var til uhyggelig dritt. Jeg synes det da er bedre med bloggen, for da kan i det minste ingnen andre enn meg fjerne noe (noe jeg heller aldri gjør). Som jeg har skrevet, om noen så skriver at de angrer seg og ber på sine knær omtrent om å få noe fjernet, enten med navn eller ikke – gjør jeg det ikke! Jeg kan tilgi, om man kan skvære opp, men kommentaren skal bli værende som en påminnelse både for dem selv, og andre.

      Ja, jeg holdt en viss oversikt over ab-kodene.

      Selvfølgelig tror jeg deg om du sier du er kristen! Kort lunte kan man ha uavhengig av religion og tro. Jeg har på ingen måte fått noe dårlig inntryk av hverken deg eller andre kristne altså. Hyggelig at du hra bedt for meg, men jeg har det ganske bra nå altså! Jeg opplever som regel daglig motstand på nettet, i diskusjoner og lignende – selvom ikke alt er direkte negativt eller personangrep. Men dette har jeg valgt selv, ved å utlevere meg på nettet, være åpen og ærlig – noe som gjør at jeg gjør meg selv sårbar. Det er ingen unnskyldninger for at noe skal kunne oppføre seg dårlig, men jeg er trossalt noe forberedt på det.

      Undervannsfotografering har jeg dessverre ikke fått gleden av å prøve ut! Men det hadde vært spennende. Da jeg generelt fotograferer mye, håper jeg å få det til engang. Først må jeg nok lære meg å dykke og skaffe et undervannshus/trekk til kameraet. Det er sikkert en spesiell opplevelse!

 8. Skjønner ikke hva folk vil oppnå ved å skrive stygge kommentarer.. Håper ikke du tar deg for nær av det, det er ikke verdt det 🙂
  Ønsker deg en fin dag!

  • Nei, det er ikke godt å si hva de vil oppnå. Mest sannsynlig er det usikre mennesker som har behov for å prøve å vise at de er bedre enn andre mennesker, ved å snakke dritt om dem. Dessverre er de overhode ikke bedre enn andre, for hadde det vært det – ville de ikk hatt det behovet for å hevde seg.

   Nei, jeg prøver å ikke ta meg nær av det – men til tider har kommentarer og meldinger vært ganske drøye, så selvfølgelig blir jeg noe såret av det. Men jeg har nok blitt ganske hardhudet etter noen år på nettet …

 9. Anonyme som slenger dritt uansett grunnlag, er søppel. De har ikke bedre å gjøre med livene sine, så de må prøve å ødelegge andres. Det er ikke vits å bry seg om en gang, fordi du er det bedre mennesket, helt klart!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s