Jeg knuller ikke kjøttetere

En fengende tittel, eller hva?

Et mye omdiskutert tema, både blant kjente og ukjente, er at jeg er veganer. Min familie, mine venner og bekjente er vel til tider litt lei av alt veggis-snakket mitt. En annen ting er diskusjoner på nett. Jeg oppsøker dem gjerne, starter dem og deltar i diskusjoner som omhandler veganisme, eller kjøtt/ikke-kjøtt. Det er ikke bare når det kommer til veganisme, men med mye annet også. Jeg er glad i å diskutere viktige saker her i livet, men også mindre viktige saker, både å få frem mine egne synspunkter, men også for å høre hva andre mener, og hvor ulike oppfatninger man kan ha av ting. Så, ja til dere som sier det – jeg ELSKER faktisk å diskutere. Men det er viktig å se forskjellen på diskusjon og bråk. Å diskutere og være uenige er det ingenting galt i, det er stor forskjell på om folk er uenig med meg eller går til personangrep.

Så over til tittelen, jeg går altså ikke til sengs med kjøttetere?
Som dere antageligvis vet er jeg kjent for å si akkurat det jeg mener, og jeg tør å stå for mine meninger, uten å gi etter for gruppepress eller trekke meg tilbake, fordi noen mener noe annet.

Jeg har diskutert det en god del på nett, dette med krav til en partner. Vi har vel alle enkelte krav til både en partner og til venner, enten vi er bevisst på det eller ikke. De fleste tar vel ikke til takke med hva som helst, selv om det selvsagt er unntak. Det finnes også de menneskene som er så desperate etter menneskelig kontakt og det de tror er kjærlighet, at de finner seg i hva som helst.

Jeg får komme til poenget. Som tittelen tilsier, jeg knuller IKKE kjøttetere. Så kort og konkret kan jeg si det. Det tilsier selvfølgelig også at jeg heller ikke er interessert i å noensinne innlede et forhold til en som utnytter dyr.

I andre sammenhenger jeg har sagt dette, har jeg fått høre: «har du aldri ligge med noen som ikke er veggiser?» Jo, det har jeg – på samme måte som jeg ikke har vært veganer hele livet. Jeg ble vegetarianer for 19 måneder siden, og veganer for 6,5. Jeg kan meddele til de som spør, at alle jeg har «hatt meg» med tidligere har vært kjøttetere. Men ingen i fremtiden vil være det.
IMG_8994
Som vegetarianer tenkte jeg ikke så mye over andres valg, og jeg var ærlig talt ikke så bevisst på eller opptatt av hvor fæl kjøttindustrien var. Det var et personlig valg, og jeg brydde meg ikke så mye om hva andre gjorde. Men da jeg ble veganer, endret dette seg. Jeg ble mye mer bevisst på animalske produkter og prosessen rundt dette, ikke bare kjøtt. Dermed ble det naturlig at det jeg selv så på som moralsk galt og forkastelig, heller ikke var riktig i mine øyne at andre gjorde.

Jeg har diskutert det på internett flere ganger, krav til en partner. Og et absolutt krav for en eventuell partner er at han er veganer. Det er kun et av flere krav og ønsker, men dette er et absolutt krav, som jeg aldri vil vike fra. Mange kan synes dette virker som en «filleting», og at han må da kunne spise hva han selv vil!

I stedet for et langt innlegg, her er 3 punkter som forklarer litt hvorfor:
– jeg ville ikke være i stand til å bo sammen med en ikke-veganer over lenger tid. Om det så var en venninne eller partner, jeg kan ikke utstå at det lages måltider som er animalske i mitt hjem.
Det er også forbudt i mitt hjem per i dag å spise eller lage noe animalsk.

– det er viktig for meg at en eventuell partner deler dette viktige synet på livet med meg. Veganisme er langt mer enn kun kjøttspising eller kosthold. Det er en livsstil, eller livssyn om du vil – som handler om å avstå fra utnyttelse av dyr så langt det lar seg gjøre. For meg ville det være utenkelig å ha en partner som spiste kjøtt, drakk melk, hadde skinnsko og dro på fisketurer/jakt.

– tanken på å nærme meg et annet menneske seksuelt eller intimt, som ikke er veganer – er frastøtende! Bare å kysse et menneske som for noen timer siden trykte døde dyr inn i kjeften sin, er motbydelig. Om en mann virkelig liker meg og er betatt av meg, får han velge om det er verdt å ofre et forhold med meg mot å spise døde dyr. For å si det enkelt: han får velge, kjøttet eller meg.


Sist, men ikke minst – dette er mitt personlige valg! Jeg kan ha venner som er kjøttetere, så lenge det ikke er snakk om å spise kjøtt i mitt hjem, og at de respekterer at jeg er veganer, og ikke rakker ned på det faktum at jeg ønsker å gjøre minst mulig skade på dyr og verden rundt meg. Folk dømmer meg fordi jeg velger å IKKE gjøre noe galt, det er temmelig spesielt.

Alle mennesker dømmer andre på et eller annet vis, eller de er «bevisste» på hvem de omgås. Selv om mange sier de er åpne og aksepterer alle, har de likevel mennesketyper de foretrekker. Jeg er bare litt mer åpen om det og bevisst på hva jeg vil ha i livet, og ikke vil ha. Veganer-mann eller ingen mann, så enkelt er det.

20 kommentarer om “Jeg knuller ikke kjøttetere

 1. Synes det er bra og ikke minst at du har rett på å velge hva slags valg du tar , og vil ha. Jeg selv spiser kjøtt, men jeg ser ikke på meg selv som dyre utnytter. Eller at jeg er for dyremishandling som mange mener at folk som spiser kjøtt er. Det faktum er at hvis ingen hadde spist kjøtt, noe jeg absolutt ikke er. Heldigvis finnes det mange veganere der ute, så du finner nok garantert en mann som er det , å dele livet ditt med 😉

  • Det tenker man jo selvfølgelig forskjell om, men så lenge du bruker noe av et dyr, utnytter du det jo – enten det er kjøtt, egg, melk eller pels/skinn. Det er jeg ikke interessert i å diskutere engang, for tar man noe fra noen – er det utnyttelse, enten det er mennesker eller dyr. Å omtale deg eller andre kjøttetere som dyremishandlere kan diskuteres, da i hvilken grad du er kjøttetere, og hva man støtter. Jeg mener det er like ille å få noen andre til påføre dyr lidelse og drepe dem, som om du gjør det selv. Medvirkning til drap er ikke noe bedre. Jeg skal ikke kalle deg for dyremishandler, men derimot mennesker som sier de er 100% imot dyremishandling blir feil, om de selv spiser døde dyr. Jeg kaller ikke kjøttetere for dyremishandlere, men jeg mener de ikke oppriktig kan elske dyr som de sier, eller være helt imot noe de selv støtter.

   Mange tenker jo at dyrene har det så fint i Norge, så det er ikke så farlig, men hva vet folk egentlig om det? Er det fint fordi noen følger små og syke krav til bur og båser, når dyrene egentlig kunne gått ute på en lang gress-slette? Selvfølgelig er det steder rundt omkring i verden, som det er verre enn i Norge, men drap er aldri greit uansett, selvom man kamuflerer det med fine ord som «human slakting». Det er ingen måter å drepe et annet menneske humant på (når det rett og slett er drap, og ingen form for aktiv dødshjelp overhode), det er heller ingen måte å drepe et dyr humant for utnyttelse. Om man avliver et sykt dyr, er det noe helt annet! Men ikke når man dreper et frisk dyr, gjerne ungt – så kjøttet blir bedre og mer mørt. Det er ikke bare kjøtt som er ille, tenk på egg da? Har du tenkt på hva som ofte skjer med hankyllinger, når de er ubrukelige fordi de ikke kan legge egg, og de ikke trenger dem til parring? Rett i kværna, levende …

   Det finnes mange veganere der ute totalt, ja. Men i Norge er det ikke så mange. Det er derimot mange vegetarianere, men folk som er helveganske, er det ikke så mange av.Og en partner som vegetarianer, er ikke godt nok for meg – da han spiser egg, melk, honning og andre bi-produkter fra dyr. Det er ikke noen sikre tall på hvor mange veganere det er i Norge, men det anses å være slik at 1 av 11 vegetarianere er 100% veganer. Tallet med vegetarianere varierer sterkt, da det er vanskelig å si noe sikkert. Det regnes å være omkring 100 000-200 000 vegetarianere, dermed mellom 10 000 og 20 000 veganere.

   Det er ganske lite om man satser på å finne en vegansk mann her i landet. Hvis man tenker i underkant av 20 000, trekker fra de utenfor ønsket aldersgruppe, alle som er i et forhold osv – sitter man ikke igjen med så mange, og jeg tror også det er et større antall kvinnelige veganere enn mannlige. Du sitter igjen med kanskje et par tusen potensielle, og selv da er det mye som skal stemme.

   Jeg har ikke noe behov for en partner sånn sett, på lenge enda! Jeg har slått meg til ro med tanken om å leve alene resten av livet.

   Jeg ville bare forklare og illustrere at det overhode ikke er «mange» potensielle partnere som veganer, derimot som vegetarianer blir det ganske annerledes.

   • Jeg reagerer på at du mener jeg utnytter dyr, noe jeg selv er uenig i. Hva hadde skjedd om alle var veganere? Da hadde det faktisk ikke gått rundt. Jeg har selv veganske venner, tre stykker , og hun ene har vært veganer nesten i flere år enn din alder, jeg har spurt henne om dette , i forhold til jeg som spiser kjøtt. Hu møter meg med respekt, og ser at jeg ikke er for dyre utnytting/dyremishandling som andre har sagt. Jeg reiser aldri på tivoli eller et sted der de utbytter dyr som underholdning , jeg bruker ikke pels overhode. Men ja jeg spiser kjøtt. Men jeg møter både vegetarianere og veganere med respekt, jeg spør de ALLTID , om det er greit for dem at jeg spiser kjøtt foran dem, alltid.
    Men da betyr det også at jeg og mange andre og du også mest sannsynlig, ved mindre du syr alle klærne dine selv , er for å utnytte barn? Ved barnearbeid? Ved å bruke de klærne vi gjør? Ved å spise sjokolade/vegansk sjokolade, som barn må plukke bønner fra morgen til kveld , og så mye annet de stakkars barna gjør som vi kjøper som vi nok ikke vet om. For det blir jo det samme , bare at det er en helt annen sak. Men det er samme prinsippet ved at jeg utnytter dyr ved å spise kjøtt.

    Jeg respekterer og beundrer at du er veganer, det gjør jeg virkelig! Og jeg synes det er bra at du står opp for din sak og dine meninger, men som hun ene venninnen min sa som har vært veganer i 17 år, er at når folk lager så mye diskusjoner rundt dette, ved å kalle kjøttetere dyremishandlere ( nå snakker jeg om andre enn deg ) så er det ikke rart veganere og vegetarianere blir møtt med så mye dritt og dømming som de blir! For mange skal markere seg så veldig!
    Og da blir mange av dere ikke møtt med respekt , dessverre! For dere skal bli møtt med respekt. Jeg er der , at spiser man ikke kjøtt eller produkter fra dyr, så skal ikke det være i nærheten av kjøtt, når det lages eller legges på tallarken. Selv om man har lagt kjøttet på feil tallarken og ikke vasker den etterpå til en veganer om man har besøk! Det skal være nøye!

    Vi er alle forskjellige, heldigvis!

    • Når man avler opp og til og med overforer dyr, for at de deretter skal slaktes, er det utnyttelse! Når dyra blir slaktet for at du skal kunne kjøpe de ferdig partert og innpakket på rema og spise dem, untytter du jo et annet vesen, det er det ikke noe tvil om.

     Om alle var veganere hadde det ikke gått rundt? Man kan tenke mye om hvordan verden hadde blitt om alle var veganere, men du må huske at uansett hvor store deler av befolkningen som blir veganere, vil ALDRI hele verden bli det! Og hva tror DU hadde skjedd da? For det første må man tenke over at alle dyr som kun har blitt avlet opp til produksjon og slakt, de ville nå ikke engang blitt født. Mange mener det ville blitt overflod av dyr, men det tviler jeg på! Da hadde vi ikke avlet opp disse dyra, og bestanden av andre, og ville dyr ville ha regulert seg selv.

     Det er jo greit nok at du har veganske venner som møter deg med respekt. Jeg sier heller ikke nødvendigvis at kjøttetere er FOR dyremishandling generelt, men jo – de er med på å skade dyrene selv! Poenget mitt er bare at du ikke kan forlange respekt av noen. Ingen kan forlange at jeg skal gi dem respekt, når jeg ikke har respekt for det de gjør.

     For utnyttelse av barn og barnearbeid? NEI! Men nå kan man jo velge hva slags merker man kjøper fra også, både med klær og vegansk sjokolade som du nevner. Selvfølgelig kan man ikke vite om ALT som skjer her i verden, men de fleste har vel mulighet til å få en god oversikt over arbeidsforholdene til de som produserer det man kjøper. Å tro at du ikke utnytter dyr når de blir drept KUN for at du skal spise dem, sier jo litt.

     Å kalle folk dyremishandlere fører ingenting godt med seg, det er jeg enig i. Men folk som sier de er 100% imot dyremishandling, kan ikke SELV utnytte dyr synes jeg. Jeg omtaler sjeldent folk som dyremishandlere, men dyremorder er et ord jeg har brukt, men kun et fåtall av ganger.

     Da er det ikke rart at veggiser blir møtt med mye dritt og dømming? Det kan jeg LOVE deg at folk ville blitt, om så ingen brukte ordet dyremishandler. Så fort man antyder at kjøttetere eller andre grupper mennesker gjør noe galt, vil de ofte gå i forsvarsposisjon. Man trenger overhode ikke kalle noen for slike ting, for at de skal være dømmende. Jeg har også opplevd fra totalt fremmede som mener jeg må være gal fordi jeg er veganer. Å kalle meg ekstrem og fanatisk KUN PÅ GRUNNLAG av at jeg sier jeg er veganer? Uten at det er overhode er nevnt utnyttelse, dyremishandling eller drap i diskusjonen?

     Om folk ikke møter meg respekt er det faktisk deres problem, ikke mitt! Og ja, jeg prøver å møte mennesker med respekt selv, men selvom jeg respekterer mennesket i sitt helhet, vil jeg ALDRI si at jeg respekterer kjøttetere, da når det gjelder det faktum at de spiser kjøtt! Å si jeg respektere noe jeg kun synes er respektløst, blir ikke noe annet en løgn slik jeg ser det. Hvis folk ikke vil respekterer at jeg AVSTÅR fra utnyttelse av dyr, og streng talt ikke gjør noe galt, det er heller noe jeg IKKE gjør – da får de bare la være å respektere meg. Slike mennesker ønsker jeg uansett ikke i livet mitt. Så hva fremmede måtte mene om meg, kan jeg faktisk ikke gjøre noe med.

     Ja, vi er alle forskjellige. Og jeg vil si heldigvis, for det hadde ikke vært noe særlig om alle var like her i verden. Men det faktum at vi er ulike med tanke på om vi utnytter dyr eller ikke, er ikke en ulikhet jeg setter pris på! Alle er ulike på andre punkter også, noen er kriminelle, andre er ikke. Noen er voldelige, andre harmløse. Det betyr ikke at man trenger å like ulikhetene eller respektere de.

 2. Jeg forstår godt hva du mener, da jeg er veganer selv. Samtidig tenker jeg at det er viktig å ikke henge seg opp i at en partner allerede på første date må matche perfekt. Det er vitenskapelig bevist at vi mennesker endrer oss etter de menneskene vi omgåes aller mest med. Det betyr selvfølgelig ikke at vi blir klin like hverandre på alle områder, men det KAN for eksempel bety at en veganer kan åpne øynene på en kjøtteter og med tiden få ham til å endre de fordommene han antagelig har. Som du skriver selv, så er du ikke født veganer, og jeg er ganske sikker på at på et eller annet tidspunkt i livet ditt, om det var i barneskolen, ungdomstiden eller til og med som voksen, kunne du absolutt ikke se for deg en hverdag uten kjøtt.

  Veldig mange mennesker forblir i den fasen. Den «jeg MÅ jo ha kjøtt!?»-fasen. Noen forblir der hele livet, mens andre ‘våkner opp’ litt underveis. Enten av seg selv, eller på grunn av innflytelse fra en annenpart.

  Selv stiller jeg ingen krav til en partner i matveien allerede på første date. Derimot holder jeg øyne og ører åpne for reaksjonene som kommer når jeg forteller at jeg ikke spiser animalske produkter overhodet. Noen blir jo nærmest provosert, og drar den standard historien om at kjøtt er naturlig og hvor dum jeg og alle andre «new age» folk er som ikke forstår at vi er øverst i næringskjeden.. bla, bla, bla. Slike mennesker er det bare å kutte ut med en gang. Mennesker som derimot aksepterer situasjonen, er det jo faktisk håp for – selv om de der og da fremdeles er kjøttetere.

  Veldig mange mennesker er nok nødt til å oppleve veganisme på nært hold, altså i hjemmet, for å forstå at det faktisk går an å leve slik. Folk flest har jo en morbid forestilling om at vi går rundt og eter gress. O.o

  • Jeg skjønner hva du mener, at man ikke skal henge seg oppi om en partner er perekt på første date. Men poenget er at jeg ville ikke gått på date med en ikke-veganer engang. Selvfølgelig kan det være at de ville endret seg for min del, men sjansen er såpass liten for at de ville blitt veganer fordi jeg er det – at det er ikke en sjanse jeg vil ta. Det eneste jeg oppnår med det, er skuffelse og å velge å bli såret.

   Det er selvfølgelig de som velger å bli veganer, når partneren er det – men jeg ville som sagt ikke vært i stand til å innlede noe med noen, før de tok det valget. Bare tanken på å kysse en som har spist døde dyr noen timer tidligere, er så kvalmende og frastøtende!

   Ja, jeg er ikke født veganer, noe som er ganske naturlig når ikke mine foreldre er det. Men jeg kunne ønske noen på et eller annet vis opplyste meg, før jeg selv søkte informasjon om dette. Derimot det at jeg på et tidspunkt i livet ikke så en hverdag uten kjøtt blir litt feil i mitt tilfelle. Jeg tenkte vel ikke over det slik, men da jeg alltid har vært veldig kresen med kjøtt, kunne jeg ønske jeg så tidligere at det fantes alternativer for kjøttet. Jeg har i mange år følt ubehag ved å spise kjøtt, selv de typene kjøtt jeg faktisk likte smaksmessig. Jeg visste ikke om alternativene, noe jeg er ganske bitter for den dag i dag. Men igjen, om jeg hadde blitt veganer på barneskolen, hadde jeg vel antageligvis ikke fått være det heller, da jeg trossalt bodde hjemme og har to foreldre som vet lite om dette, med unntak av hva jeg har lært dem nå.

   Jeg er enig i at mange er i den «må ha kjøtt»-fasen, og mye av det skyldes nok uvitenhet! Jeg «unnskylder» litt mennesker som overhode ikke vet hva de gjør, men når du opplyser dem, har de faktisk ingen unnskyldning mer. Før jeg ble veggis hadde jeg lite kjennskap til kjøttindustrien, eller hva som lå bak dette.

   Det er jo fint om du selv er komfortabel med tanken på å date en kjøtteter, men for meg er det uaktuelt. Man dater jo ikke folk bare for å bli kjent, men fordi man satser på noe mer enn vennskap. Jeg ville uansett ikke datet noen jeg ikke kjente godt fra før, som venner. Da hadde jeg vel allerede visst ganske godt hvor de sto med tanke på veganisme.

   Selvfølgelig er det håp for mennesker som er nysgjerrige, og ikke utelukker veganisme, men jeg tenker jo litt realistisk også. Sjansen er så liten for at jeg kunne snudd en kjøtteter om til veganer, kun på grunn av meg selv. Og det tilsier jo mye at jeg hadde innledet er forhold til vedkommende, for deretter å prøve å få han til å se likt på ting som meg. En slik kvalme og et slikt forferdelig ubehag utsetter jeg meg ikke for, om det så kan gjøre et menneske til veganer. Jeg skal klare å være menneske og ha det godt jeg også! Bare tanken på å være på date med noen, der vedkommende gafler i seg kjøtt og andre animalske ingredienser, er kvalmt.

   Det er flere kjøttetere og veganere som også lever side om side, og om det fungerer for dem, er det jo greit. Men jeg har selv nulltoleranse for animalsk mat i mitt hjem, og bare det ville jo skapt problemer ved å bo med en kjøtteter. Nå hadde jeg jo uansett ikke flyttet inn med en partner med det første, men generelt å bo sammen med kjøttetere over lengre perioder ville jeg vært ute av stand til å takle.

 3. Først så må jeg bare presisere at jeg er kjøtt-eter, sånn ingenting blir glemt.
  Men: Tusen takk kjære du! Fordi jeg er enig med deg. Jeg synst det er helt greit at mennesker deler et annet syn på livet enn meg, og at de faktisk holder seg til det de tror på og står for. Stå på videre!
  Jeg, og mine personlige meninger, er at det blir dobbelmoralsk at enkelte mennesker skylder på dyrevelferd og sånt når de velger og ikke spise kjøtt, men fortsetter og drikke melk, spise egg, gå me skinnsko, sover under en deilig dundyne eller han på en dunjakke nå på vinteren etc…. Jeg forstår dem veldig godt, dem som velger og holde seg unna, men det går ikke and og bruke et argument til at det er bra nok til å ikke spise kjøtt men at man tyr til dyreprodukter på kroppen.. det irriterer meg, men jeg spiser kjøtt så det «irriterer» vel deg og 😉

  HA en fortsatt hyggelig og fin mandag!

  • Jeg er helt enig i at det blir dobbeltmoralsk! Selv velger jeg da selvfølgelig å avstå fra langt mer enn kjøttet. Som veganer spiser jeg ikke noe fra dyr, hverken kjøtt, egg eller melk – og bruker heller ingen produkter som stammer fra dyr, hverken skinn, dun, dyretestet såpe med dyrefett i eller lignende. Jeg deltar heller ikke på aktiviteter der dyr blir utnyttet, slik som å gå på sirkus og i dyreparker, jakte og fiske osv.

   Men igjen, om noen starter som vegetarianer, og kanskje hovedsakelig har vegetarisk kosthold (lakto-ovo-vegetarisk for å være konkret) men kanskje fremdeles bruker noen dyreprodukter og da også bi-produkter som egg og melk, som vegetarianere gjør – er det likevel en god start! Selvfølgelig hadde jeg helst sett alle ble veganere, men alt hjelper! Det er bedre å droppe kjøtt eller for eksempel ha 3 kjøttfrie dager i uka, enn å ikke gjøre noe som helst!

   Jeg vet ikke hva du ville frem til med kommentaren din egentlig, men jeg er i hvert fall helt enig – å droppe kjøttet, men kjøpe pels og skinn gir ikke så mye mening, men igjen – det er bedre enn ingenting, selvom det aldri hadde vært bra nok for meg personlig.

   Det irriterer meg ikke direkte at du spiser kjøtt, irritasjon er vel ikke det rette ordet her. Men jeg hverken støtter eller liker det faktum at noen spiser kjøtt, det stemmer.

   God mandag til deg også!

   • Poenget mitt er at jeg liker mennesker som står for hva de mener, ikke er redd for hva alle andre synst om meningene og sånt! Så derfor kommenterte jeg 🙂

    • Okei, det er fint! Selv står jeg for det jeg mener, og om noen skulle mislike det – må de mer enn gjerne gjøre det! Personangrep, hat og frekkheter har nesten blitt en vane fordi jeg har sterke meninger om ting. Fordi jeg for eksempel sier noe lignende som dette i innlegget over til noen, at jeg aldri ville vært i et forhold med en kjøtteter – gir visst det de fri rett til å mobbe meg å gå til personlig angrep mot meg!

     Fordi jeg generelt misliker at folk er kjøttetere, er jeg visst så fæl at jeg ikke fortjener bedre! Folk må lære seg å skille mellom person og sak synes jeg. Jeg liker ikke det faktum at folk SPISER kjøtt, og er ikke-veganere, men det betyr da ikke at jeg overhode ikke liker mennesket? Jeg har enda ingen gode venner som er vegetarianere eller veganere, selvom jeg har kommet i kontakt med noen på nettet. Det er fullt mulig slik som i mitt tilfelle, at jeg liker menneskene, er glad i dem, og respekterer dem i sin helhet – men likevel kan jeg mislike at de spiser kjøtt, og de kan heller ikke forlange respekt på dette området. Dessverre er mange slik at de bidrar til at begrepet blir utvannet og misbrukt gang på gang! Respekt er ikke noe du kan forlange av noen, det er noe som må fortjenes. Folk snakker om gjensidig respekt? De aller fleste mennesker respekterer jeg i sin helhet, men det betyr jo ikke at jeg synes det står respekt av alle handlingene de utfører og meningene de har. Når jeg er sterkt uenig i noe, og det overhode ikke går overens med min moral og hva jeg synes er rett og galt, respekterer jeg det ikke!

     Jeg aksepterer det jo, da jeg strengt talt ikke kan endre menneskene – men man respekterer jo ikke noe man selv synes er helt galt og ikke noe som fortjener respekt.

     • Gjensidig respekt er en fin ting, og det er også gjennom diskusjoner (UTEN personangrep) vi lærer av hverandre. Så det er gøy og høre andres meninger, og forstå hvordan andre mennesker tenker. Det er lærerikt, og mettende om du skjønner. Det finnes ikke noe bedre i min verden og diskutere verdensproblemer, og sammen løse problemene 🙂
      Kanskje man kommer over noen meninger som er så berikende at det endrer hele verdensbilde!

      Jeg sliter med og fostå hvor trangsynte enkeltmennesker kan være. Det er greit og ha sterke meninger, men om du da har det, så bør man også kunne respektere at andre har andre sterke meninger, som vi ikke alltid enige i.
      Jeg gikk skole sammen med en som er sønnen av en meget konservativ prest. Vi diskuterte en del homofili og homofobi og sånt på skolen (videregående). Denne gutten elsker og kverulere. Så han dro hjem til sin far, og sette seg sammen med han i sofaen en kveld og så tv. Så sier gutten til faren sin: «Du pappa, hva hadde skjedd dersom jeg en dag hadde kommet til deg og sagt at jeg er homofil?» i håp om og skape en diskusjon. «Du vet hvor døren er.» var svaret han fikk. Da er det på tide åpne øynene.

 4. Selvfølgelig er gjensidig respekt viktig! Og jeg respekterer jo mennesket i sin helhet som oftest, her finnes det jo også unntak. Men å respektere alt andre mennesker gjør, det gjør jeg ikke.

  Ja, man må selvfølgelig kunne diskutere! Dessverre ender ofte diskusjoner med personangrep. Når folk går tomme for gode argumenter, går de på meg som person. Det er veldig trist, for selvom man er uenige, er det ingenting galt i det! Folk må klare å skille mellom hva som er en diskusjon, og hva som er en krangel.

  Trist å høre om han gutten. Bare at faren kunne si noe slikt, er jo helt bak mål! Selvom han ikke var homofil, er det jo ikke greit å vite at faren tenker slik.

 5. Jeg er selv vegetarianer, men hvis du mener det å ta noe fra noen er utnyttelse – menneske eller dyr – så tok du nettopp bort min respekt for deg, og masse av tiden min:) trangsynte tulling

  • Så du synes ikke å ta et liv kun for å spise det, er utnyttelse? Hva kaller du det da?

   Når man tar noe fra noen uten «tillatelse» og for egen vinning, er det utnyttelse enten det er dyr eller mennesker. Tror du dyra ønsker å bli drept? Eller at kuer ønsker insemineres så ofte som overhode mulig, slik at de blir gravide og kan produsere melk? Du nevner også at å ta noe fra et menneske ikke er utnyttelse, kan jeg spørre deg hva du mener med utnyttelse?

   Hva er utnyttelse av et dyr i dine øyne? Og hva er utnyttelse av et menneske?

   Om du ikke respekterer meg fordi jeg er veganer og avstår fra all utnyttelse av dyr og DERMED også synes utnyttelse er galt, kan jeg ikke gjøre noe med det.

   Trangsynte tulling? Jeg tror ikke trangsynt er det rette ordet her! Hva er det jeg skal «se» annerledes da? Jeg skal kanskje begynne å akseptere at folk utnytter dyr? Begynne å si at det er «okei» at andre utnytter dem, jeg gjør det bare ikke selv?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s