Logg av nettet, logg på livet

Jeg har nå tatt en beslutning jeg skulle tatt for lenge siden. Som noen kanskje vet hadde jeg en pause fra blant annet Facebook i høst, i et par måneder. Det trengte jeg sårt, etter mye trakassering og til tider daglig personangrep. Jeg tok en pause, fikk tankene på plass – og kom sterkere tilbake. Jeg hadde bedre verktøy i sekken, tålte enda mer drit – og holdt ut lenger.

Men er det virkelig målet? Er meningen å takle mer drit for hver dag som går? Orke å høre enda mer forferdelig ting før du blir såret? Være et overmenneske uten følelser? Nei.

Målet er lykke i livet. Er dette lykke? Er lykken å publisere flere titalls kommentarer i diskusjoner daglig, ofte flere hundre per uke? Er målet å prøve å banke vett inn i hodene på mer eller mindre hjernedøde mennesker? Kjempe for ting du står for, og du omtrent bare får ubehag tilbake?

Er målet å tørre å skille seg ut, stå for den man er? Ja. Men for enhver pris? Har det virkelig en verdi å snakke til døve ører?
IMG_7146-as-Smart-Object-1
Jeg ER glad i å diskutere, det har gitt meg mye glede til tider. Men da saklige diskusjoner. Diskusjoner som kan gi meg et annet syn på ting, et annet bilde av virkeligheten og livet – enn det jeg selv kunne se. Nye ideer, impulser, tanker – som kunne hjelpe meg på veien.

DETTE er ikke saklig, konstruktivt eller noe som gir glede. Det er ondskap, personangrep, trakassering og stille tortur. Vil jeg dette? Er det DETTE jeg vil fylle livet mitt med? Irritasjon og sinne over fremmede kryp? Ja, jeg skriver kryp – for enkelte folk der ute eier ikke menneskelighet. Jeg har tidligere tenkt at «det er noe godt i oss alle» – men er det virkelig det? Er det håp for alle der ute, håp om å kunne bry seg om andre, håp om å oppføre seg som anstendige mennesker? Jeg begynner å tvile.

Jeg SKAL IKKE måtte finne meg i det! Likevel blir jeg værende, hører på all ondskapen, trakasseringen og tragediene. Hvorfor gjør jeg det? Hvorfor gidder jeg å prøve å svare ordentlig? Prøve å få dem til å forstå?

Nå har jeg fått nok. For en god stund. Det er ikke bare på Facebook jeg opplever drit, langt i fra! Bloggen, Facebook og mange andre sosiale nettverk jeg kan finne på å bevege meg inn på. Jeg har fått nok av alle titler, all drittslenging og alle løgnene og oppfattelsene av meg som menneske. De kjenner meg ikke engang!

Likevel dømmer de meg, som om de skulle vite ALT! Men hva vet de egentlig? Svært lite. Fordi jeg har en åpen og personlig blogg, tror folk de har oversikt. Fordi jeg utleverer meg selv på nett, i diskusjoner og andre steder – har DE peiling på mitt liv! De tar så grundig feil. De vet det JEG velger å skrive. Det jeg er komfortabel med å dele. Og ja, det er personlig – det er jævlig privat, brutalt ærlig – og ting mange ikke snakker om eller er i stand til å sette ord på. Men det er det eneste folk vet også.

Folk vet jeg skiller meg ut, har sterke meninger, er sær og trives godt alene. Men vet de hvorfor? Vet de grunnlaget til valgene jeg har tatt? Har de overhodet en ide om hvorfor jeg er skeptisk til mennesker? Hvorfor jeg misliker mange, er kritisk til hvem jeg omgås, og trives i mitt eget selskap? Nei, det vet de ikke.
IMG_2410

Ja, folk vet at jeg har slite, kanskje hva jeg har slite med også. De vet at jeg har en fortid med selvskading, depresjon, selvmordstanker og spiseforstyrrelse. De vet jeg har vært innlagt, og kan se arrene jeg bærer på. De SYNLIGE arrene kan de se. De som sitter utenpå, ikke innvendig. Men vet de hvordan hverdagen ellers er? Hva jeg må leve med daglig?

Folk vet jeg har vært deprimert, men vet de at jeg har Tourettes syndrom? Vet de at jeg sliter med mye tics daglig, noe som er en helvetes stor påkjenning om jeg går utenfor døra? Vet folk at jeg holder det igjen, kjemper for å oppføre meg normalt, mens jeg egentlig ser ut som en freak når jeg alene? Folk har kanskje lest diagnosen i forbifarta, uten å bite seg merke i det – for utad ser jeg jo ganske normal ut.

Vet folk at jeg har Asperger syndrom? Ja, noen har lest litt om det. Brøkdeler fra bloggen og diskusjoner. Men vet de hvordan det er Å LEVE MED DET? Ja, jeg fungerer normalt i sosiale sammenhenger, noe som jeg har brukt årevis på å lære. Nei, jeg sliter ikke med sosial angst mer. Jeg fungerer normalt i samtaler, ikke sant?

Men hvordan føler JEG det? Hvordan tror folk det føles å vite at man er annerledes? At man tenker annerledes og ser på verden med helt andre øyne, enn folk flest. Hvordan føles det når man tenker tanker, og vet at fåtallet forstår? Hadde jeg sagt halvparten av det jeg tenkte ville folk flest ikke forstått, og flere vil tro jeg var gal. Jeg er ikke gal, oppmerksomhetssyk eller har problemer med å forstå verden rundt meg. Men jeg vet den er annerledes for meg, enn slik DU kanskje oppfatter den.

Ja, jeg er spesiell – jeg er født slik, det er ikke et ønske om å være så jævlig annerledes! Derimot har jeg akseptert det. Jeg har omfavnet det å være annerledes! Jeg skiller meg ut, gjør det JEG ønsker her i livet, står for det jeg mener, og er stolt av det!

Jeg klarer å være den jeg virkelig er, meg selv – tør du å være deg selv bestandig?


Jeg velger å logge av nettet, og logge på livet. Facebook og andre sosiale nettverk vil jeg holde meg borte fra til mai, eller lenger. 3 måneder pause, det trenger jeg. Og bloggen? Den blir holdt stengt i 5 måneder -jeg åpner den igjen på burdagen min.

6 kommentarer om “Logg av nettet, logg på livet

  1. ❤ Veldig glad i deg, Marthe!
    Du er så modig, tapper og tøff!
    Ta deg pause fra verden nå, samle krefter!
    Vit at vi er så mange som bryr oss om deg!

    Klem

  2. Jeg synes bloggen din er skikkelig skikkelig fin så jeg håper du kommer tilbake, men jeg kan godt forstå at en pause er nødvendig! Så jeg håper du kommer tilbake! Bare ta masse vare på deg selv så kommer det nok til å gå bra!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s