This is not the end, it’s just a new beginning

Mye har skjedd de 4 siste månedene, på godt og vondt. Jeg trengte virkelig en pause. Trengte å få avstand fra sosiale medier. Ikke måtte forholde meg til alle patetiske mennesker som gjorde dagene vanskelige.

Jeg har vært tilbake på sosiale medier uten bloggen en stund allerede. Men den siste tiden har jeg holdt meg unna Facebook. Ikke pga. diskusjoner, ubehag eller lignende. Men fordi jeg ikke har klart å forholde meg til mennesker. Jeg har hatt mer enn nok med meg selv. Jeg har ikke hatt noe å gi, til noen. Jeg har trengt stillhet, hatt behov for å isolere meg.

Når det blir for mange tanker, når inntrykk blir for smertefulle å ta inn – stenger jeg av. Ikke nødvendigvis fordi det er det beste for meg. Isolering hjelper deg sjeldent raskere ut av en depresjon. Men jeg isolerer meg fordi jeg ikke er i stand til noe annet. Alt blir for overveldende. Jeg føler for mye.

Sanseinntrykk kan gjøre vondt, om det blir i for stor grad. Når jeg blir overbelastet, når hjernen går på høygir og varsellampene blinker rødt, og hyler og skriker. Da gjør ALT vondt. Ikke bare mine egne tanker, de indre – men ytre inntrykk. Lys, lyd, bevegelse – alt blir bare for mye. Jeg er ikke sterk nok til å ta det innover meg, føle noe mer. Nettopp fordi jeg allerede føler altfor mye. Det er en grense for hva et menneske tåler. Spesielt om man allerede er sårbar og utsatt for å få en «overopphetet» hjerne.

IMG_3998
Det er ikke fordi jeg ikke vil, men fordi jeg ikke kan. Det er ikke nødvendigvis dramatisk når jeg velger å isolere meg. Å stenge av sosiale medier, ikke ha kontakt med noen i det virkelige liv – betyr ikke at det er fare på fære. Det betyr bare at jeg har kommet såpass langt, at jeg vet når jeg må begrense sanseinntrykk. Det trenger ikke ha skjedd noe fælt, eller noen som har skrevet noe stygt. Det er ikke bare de gangene jeg tar en pause.

Før stoppet jeg aldri opp. Jeg tok ikke en pause. Jeg lot hjernen, hele livet mitt – gå på høygir. Og det gikk, i kortere perioder. Å føle seg som et supermenneske, uovervinnelig – kun fordi det ikke fantes en annen måte. Jeg hadde ikke noe valg. Kunne ikke sakke ned farten. Jeg visste det kom til å smelle, gang på gang. Visste jeg kom til å møte veggen, det var bare et spørsmål om tid. Men da valgte jeg å kjøre på full hastighet, få gjort mest mulig, utrettet mest mulig – før det smalt. For det ville smelle, uansett.

Jeg kunne skrevet mye, med velger å stoppe her. Jeg er tilbake nå, en måned før det som var planlagt, og kommer til å blogge jevnlig. Så får jeg heller skrive en oppdatering senere, over hva som har skjedd de siste fire månedene.

6 kommentarer om “This is not the end, it’s just a new beginning

 1. Godt å ha deg tilbake! Det er rosenes tid ute også nå. Sommer kommer. Og fuglelivet blir litt stillere enn i våres. Jeg tenker på deg og gjødsler vennskapet litt.

  Liker

 2. Hei Marthe!

  Sein velkommen tilbake hilsen i fra meg! 😉 Jeg har vært innom av og til å kikket på bloggen din for å se om du kom tilbake allerede, men godt å se at du har skrivi en del siden sist gang jeg var innom her. Ha en fortsatt fin resten av sommeren! Klem!

  Liker

  • Hei! Jeg begynte å blogge igjen for en stund siden ja. 3. juni, en måned før det som var planlagt. Men det var godt med en pause, det trengte jeg! Jeg har skrevet ganske mye i sommer, så her er det nok å ta av 🙂

   Nå har jeg en liten pause her, fram til 1. september. Det ser du på det siste innlegget jeg la ut. Noen ganger trenger jeg bare å få fred fra internett. Ikke fordi det nødvendigvis er noe galt, det blir bare for mye av alt.

   Ønsker deg også en fin sommer videre også, jeg gleder meg til høsten jeg. Vakre farger og friskere luft. Da blir det nok mye naturbilder her på bloggen. Hyggelig å se deg kommentere her igjen, det setter jeg pris på.

   Liker

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s