Novelle: Død fisk

Jeg har akkurat satt fra meg bilen i oppkjørselen. Tar med meg posten, det er kun et par regninger og et bilmagasin på denne regnfylte dagen. Setter fra meg paraplyen i gangen, og sparker av meg de våte støvlene. Endelig er det fredag, og helgen venter på meg, jeg har ikke hatt fri på over en måned nå.

– Mamma, mamma!
Hege roper, med et hint av frykt i stemmen.

– Hva er det, vennen min?
Jeg går gjennom stuen, mot barnerommet. Jeg ser gubben sover tungt i sofaen, med tv-en på.
Et matprogram av en eller annen sort.

– Fisken puster ikke mer! Fisken død.
Hege gråter nå, mens hun peker mot badet. Vi går inn sammen, og jeg ser den lille gullfisken ligger urørlig i vasken på badet. Den lille tre år gamle datteren min hikster og gråter, øynene er røde.

– Hvorfor er fisken på badet, Hege?
Jeg spør med en mild stemme, og lurer på om hun har villet leke med fisken.

– Pappa slem!
Hege skriker ordene mot meg, og jeg går straks ut i stuen for å vekke Frode.

Det viser ser å være snakk om rengjøring av akvariet, og Frode som sovnet, og glemte fisken. Jeg forteller Hege at vi skal kjøpe ny fisk i morgen, og at pappa er veldig lei seg. Hun kikker på meg, fremdeles med frykt i øynene og hikstende stemme.

Lørdagskvelden er her, vi har kjøpt ny fisk, spist pizza til middag, og det er tid for at Hege skal legge seg. Jeg bærer henne inn på badet for å pusse tenner, hun er allerede på vei inn i drømmeland. Fisken er oppkalt etter morfaren hennes, og alt ser ut til å være i sin skjønneste orden. Det regner ikke ute mer, og jeg håper på sol i morgen, det har vi ikke hatt på lenge nå.

Jeg tar av Hege genseren med størknet pizza saus, og skal til å finne nattkjolen med Ole Brumm på. Hege kikker på meg med søvnige øyne i det jeg kikker på ryggen hennes, og ser to store brennmerker.

– Pappa slem, sier hun.
Før hun sovner, og pusten blir tung.
IMG_4747
En kort novelle jeg skrev for 1,5 år tilbake. Man kan si mye med få ord. Apropos få ord, jeg tenkte å publisere noen flere seksordsnoveller senere. Jeg har jo postet noen tidligere, det er jo noe jeg og Kjerstin har drevet mye med. Og hva er en seksordsnovelle spør du kanskje? Jo, det er så enkelt (og vanskelig) som ordene tilsier: en novelle på kun seks ord. Man kan si ufattelig mye med bare seks ord. Fortelle en historie.

De siste dagene har vært vanskelige. Det ser ut til å begynne å lysne litt i sinnet mitt, men jeg vil ikke ta gleden på forskudd heller. Nå sitter jeg og spiser deilige vårruller, skal se en film på Netflix – og krysse fingrene for at dagen blir bra.

2 kommentarer om “Novelle: Død fisk

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s