Natur og hverdagstanker

IMG_1015
IMG_7579 as Smart Object-1
IMG_1321 copy
IMG_7598 as Smart Object-1
Noen naturbilder jeg fant etter en liten opprydning i arkivet. Jeg har så mange bilder på lager, som jeg aldri har delt med dere. Her er noen.

Dagen i dag har vært rolig. Jeg har sove mer eller mindre hele dagen, kost meg grønnsakssuppe og vært innendørs, da det regner ute. I går fikk jeg gitt bort alle filmene og seriene mine, til 3 ulike, fremmede mennesker. Jeg bestemte meg jo for å ikke ha tv mer i begynnelsen av fjoråret, og har jo det aller meste digitalt. Da så jeg ingen vits i å ha en hel bokhylle med fysiske kopier som aldri blir brukt mer. Da er det fint at noen andre kan få glede av de. Det er mange timer med gode filmer og serier.

Senere i dag skal jeg dele seksordsnoveller for denne uka, i prosjektet til meg og Helene. Denne ukens tema var «barndom».  Kvelden skal jeg tilbringe innendørs med boken «Annerledes» i fanget. En samling tekster av barn, unge og voksne med autismespektertilstander.

11 kommentarer om “Natur og hverdagstanker

  • Takk for det 🙂 Jeg liker nok også det best selv. En nyperose. Jeg elsker roser, i alle farger og varianter. Og nyperoser er jo så lett å finne. Også liker jeg veldig godt roser i oransje fargetoner.

   Det er ikke uten grunn at jeg valgte bloggnavnet livetsrose, for mange år tilbake. At roser er favorittblomsten spilte nok inn, og ikke minst symbolikken bak «livets rose». At livet er som en rose, det kan være ubeskrivelig vakkert, fantastisk – men alle roser har torner, akkurat som livet har skyggesider. Og noen ganger kan vi mennesker «visne», men likevel blomstre – komme til livet igjen etter en stund. Visne roser er også noe jeg synes er ufattelig vakkert. Jeg vet ikke om jeg har lagt ut et innlegg om tankene rundt symbolikken etter jeg startet denne bloggen på nytt januar 2014, men hvis ikke får jeg nok skrive litt om det etter hvert!

   Ønsker deg en god kveld videre.

   • Veldige fine beskrivelser om dine tanker bak blogger navnet ditt; Livetsrose. Synes det ble skikkelig poetiskt måten du skreiv om dette, det ble så fint å lese.

    Roser er vakre, ja. Favoritt blomsten min er solsikke blomsten. Kanskje ikke vanskelig å gjette siden jeg kaller meg Sunflower-Delight? 😉 Men så er jeg også kjempe glad i gule roser, spesiellt i lysegule roser.

    Jeg ville ha likt å lese det innlegget om dine tanker rundt symbolikken om roser.

    • Takk for det, jeg er nok litt poetisk av meg 🙂 Jeg har skrevet en god del dikt på bloggen, vet ikke om du har sett de. De er i en egen kategori.
     Det blir nok et innlegg om symbolikken bak roser, i løpet av september.

     Kunne tenke meg at du likte solsikker ja. De er flotte de også! Naboen min har en fin solsikke stående, den må jeg fotografere før det blir for kaldt ute og den visner.

 1. Jo, jeg vet om dikt kategorien din innpå her.

  Akkurat nå så fokuser jeg meg mest på dine siste innlegg etter at du kom tilbake igjen fra blogg kategorien din som handler om hverdagene dine i 2016.

  Spesiellt at naboen din klarte å få en solsikke blomst til å vokse opp i kalde Norge. 😉 Jeg har ikke sett så mange solsikker i Norge generelt, men da er det vel godt mulig å få solsikker til å vokse frem i Norge ute også? 🙂

  • Ser den, jeg har jo lagt ut en god del siden sist 🙂 Og dikt publiserer jeg jo ikke like ofte, men det kommer med jevne mellomrom. I morgen skal jeg legge ut en positiv tekst om å være annerledes, «Å omfavne det gode» heter den. Men du kommer vel til den etter hvert. Framover skal jeg prøve å blogge hver dag.

   Ja, naboen min har en stor solsikke rett ved verandaen, ute på plenen er det vel. Veldig flott! Må se litt nærmere på den, skulle nesten tro den var kunstig, så stor og fin den er 🙂 Men tror nok den er ekte altså, hun har noen fine roser jeg må få fotografert også. Jeg er kjent for å stupe inn i hagene til folk for å fotografere, hehe. Neida, dette er nærmeste nabo og her jeg bor har vi bare en hageflekk rett ved veien, så det går nok fint.

   Det fikk meg til å tenke på for flere år tilbake som jeg var var på besøk hos mormor i Stavern. I nærområde der hun bor fant jeg en fin hage, og ble stående å ta bilder, halvveis inn i hagen. Mannen som bodde der spurte helt seriøst om jeg kom fra Se & hør, der jeg sto med min lange telelinse. Først trodde jeg hadde spøkte, men han mente det faktisk. For alt jeg vet kan det jo ha vært en litt kjent person. Han synes jo bare det var stas at jeg likte blomstene hans da, selvom han virket en smule skuffet.

   • Noen ganger kan jeg klare å lese flere blogg innlegg av gangen så det kan også gå fort til jeg kommer fram til de nyeste blogg innleggene, men jeg vil da fortsette å ta min egen tid så får vi se når jeg endelig er mer i god rute igjen.

    Du får vise fram bilde av solsikken når du har tatt bilder av det. Hvis du vil dele det innpå her naturligvis, må være et spesiellt syn men også fint å se en solsikke der du bor.

    Fine hager er alltid skikkelig stas å titte på. Jeg er ikke så flink til å ta vare på planter og blomster, men dette betyr ikke at jeg ikke liker det. Det er så mange fine hager, og blomster og planter farger opp tilværelsen vår mer også. Uten naturen og dyr så ville verden ha vært en kjedelig men også trist sted å bo i, synes jeg.

    Så du tar bilder på den mer skikkelige måten? Ikke noe auto bilder, men tar det på den «old school» måten?

    Godt at den mannen syntes det var hyggelig at du tok bilder av hagen hans, og at han ikke bli sur. 😉 Ikke alle liker at fremmede mennesker går innpå bo-området sitt.

    • Det er viktig å ta den tiden man trenger på å lese ting. Hvis man «haster» avgårde, er det ikke alltid man får ordentlig med seg tekstene synes jeg. Jeg trenger i hvert fall ro til å lese 🙂

     Jeg tar nok bilder på den «skikkelige måten» ja. Aldri noe autobilder. Jeg har profesjonelt fotoutstyr og tar alle bilder med manuelle innstillinger, så jeg har full kontroll over lys, dybdeskarphet og lignende. Synes egentlig det er ganske trist med folk som investerer penger i et greit speilreflekskamera, men aldri lærer seg ordentlig å bruke det. Selvsagt blir bildene bedre enn med et dårlig mobilkamera eller kompaktkamera – men da er det ofte litt sjansespill, om det kun er automatiske innstillinger.

     Jeg har hatt interesse for foto i mange år. Husker jeg fikk mitt første filmkamera når jeg var 6 år gammel. Pappa betalte jo dyre dommer for alle de filmene jeg ville fremkalle, hehe 😉 Så da ble det litt lettere når vi fikk digitalkamera hjemme noen år senere. Når jeg var 14 fikk jeg til anskaffelse av mitt første speilreflekskamera, og da åpnet en helt ny verden seg. Siden den tid har jeg bare utviklet meg mer og mer, som en ivrig hobbyfotograf.

     I går hadde jeg photoshoot med Carina, en venninne av meg. 4. året på rad ble det. Det er en god del bilder fra tidligere av i portrett-kategorien her på bloggen. Du kan jo ta en titt senere hvis du får lyst.

     Ja, jeg skjønner jo at ikke alle liker fremmede mennesker i hagen! Men jeg gjør egentlig bare slikt hvis de har hage rett ved veien. Ville aldri gått rundt et hus eller noe slikt. Jeg husker en gang her i byen, som jeg tok bilder foran huset til en mann. Han hadde mange flotte blomster. Så kom han ut og vi ble stående å snakke. Så fikk jeg være med på andre siden av huset hans, siden han hadde enda flere blomster der. De fleste er veldig imøtekommende egentlig. Og synes bare det er stas at jeg beundrer plantene og blomstene deres.

 2. Synes det er beundringsverdig med de som vet hvordan å ta bilder på den mer skikkelige måten før vi fikk digital kamera med auto instillinger. Ene onkelen min var også skikkelig flink med dette, hadde med seg stativ og hele pakka. 😉

  Jeg var ikke så interessert i å ta mye bilder med det vanlige film kameraet da jeg var yngre, var ikke så flink med lys-setting, o.s.v… Men ble mye mer glad i og interessert i å ta mer bilder etter at jeg fikk mitt første digital kamera. I forhold med hvordan du gjør det så jukser vel jeg litt mer når jeg tar bilder. 😉

  Jeg vil nok titte innom potrett kategorien din seinere. Så også at det er mer bilder av Mira også. 🙂

 3. hærli =) gleder meg til det blir sommer igjen :O)
  Har ikke akuratt mange blomsterbilder på min hardisk nei =)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s