Et rop om hjelp

Ikke la meg visne, forsvinne bort fra deg. Vi har hatt mange år sammen nå, på godt og vondt. Jeg har observert deg, lenge. Sett deg gråte utallige ganger, etter telefonsamtaler. Sett deg lese poesi. Kledd deg opp til møte med kjæresten. Sett deg i bunnløs sorg etter bruddet.

Du har hatt middagsgjester. Men det har blitt sjeldnere med årene. Vennene har blitt byttet ut. Blitt færre i antall.

Noen ganger kikker du rett på meg, nesten med avsky. Men som regel kikker du forbi meg, ut vinduet – fra leiligheten i tredje etasje. Du lytter på regnet som pisker mot glassrutene. Noen ganger feller du en tåre. Noen ganger er ensomheten din til å ta og føle på.

Du har forsømt meg den siste tiden. Glemt at jeg eksisterer. Du har vært for opptatt med ditt. Altfor langt nede i bølgedalen. Omringet av mørket.

Men jeg ber deg, en siste gang – vann meg. Jeg har vært hos deg i flere år nå. Gjennom gode og dårlige perioder. I begynnelsen, når jeg flyttet inn – holdt du på å drukne meg. Men du lærte. Du vet bedre nå, at jeg ikke må ha så mye vann. Da dør jeg.

Det har også vært perioder hvor jeg har vært uttørket. Og du innelukket. Inne i din egen boble. Ikke forlatt leiligheten på flere dager.

Men vær så snill, gi meg vann. Så jeg kan fortsette å vokse. Jeg er tross alt bare en simpel stueplante. Jeg kan ikke leve uten vann. Ikke uten deg.


Inspirert fra en idé i boken «642 things to write about», der det opprinnelig står: «A houseplant is dying. Tell it why it needs to live.» Da valgte jeg heller å skrive om en døende plante, som ber eieren om å få leve. Artig og kreativt.

4 kommentarer om “Et rop om hjelp

  1. Godt skrevet, jeg ville vite mer. Se mer av deg. Være stueplanten din som holdt deg med selskap mens vennene forsvant.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s