Selskap og feiring

Det er fredag, og tid for seksordsnoveller i bloggutfordringen til meg og Helene, bak bloggen aspergerinformator.com

Det har blitt juli, og det nærmer seg min bursdag. Derfor passer temaet selskap godt, da jeg fyller 21 på søndag. Bursdager og selskaper skal være hyggelige markeringer, eventuelt sammenkomster. Denne gangen klarer jeg ikke tenke på feiring og glede. Dagene er tunge, og bare tanken på å feire noe – gjør meg kvalm. Men man kan likevel skrive om selskap som tema, selv om man ikke får glede av sin egen bursdag.

Jeg har sluttet å ha titler på seksordsnovellene. Det blir mer nakent og konsentrert. Uvant, men jeg tror det gjør tekstene bedre.

Feirer bursdag –
et år nærmere
Døden

IMG_1691

En gang i året
Gratulasjoner
Ensomhet

Ingen lys igjen

å blåse ut

IMG_1695
Jeg tenker ofte på døden. På alder, framtiden, det som en dag kommer. Hvor er jeg om 50 år? Er jeg her da? Hvordan er jeg, hvordan har jeg det? Det er mange tanker, mange spørsmål.

Det hjelper ikke å tenke at det blir bedre. Det kan bare bli annerledes. For jeg vet at denne tunge, mørke kappen jeg bærer på – vil senke seg fra min skuldre. Lyset vil slippe til, og livet blir igjen mulig å leve, i det minste akseptabelt. Men jeg vet også at en stund etter det, vil det mørkne igjen. Bli mer og mer overskygget, bølgedalen blir dypere – og jeg faller, igjen og igjen. Det er slik det er, slik JEG er.

Så ja, til dere som sier det blir bedre – DET vet jeg. Men jeg vet også at det ikke varer. At jeg ikke er som deg, at jeg ikke blir det du anser som frisk. Men jeg er «frisk», så frisk jeg kan bli. Jeg vil alltid ha disse svingningene. Det handler ikke om pessimisme, det handler om virkelighet. Det som er, og som det ikke er noen vits å prøve å skjule, prøve å dekke over.
Late som at ting en dag blir «bra».

Temaet var selskap, og jeg får vel feire livet. Feire at jeg har holdt ut nok et år. Hurra!

7 kommentarer om “Selskap og feiring

 1. Du har holdt ut et år. Og jeg har snart holdt ut et halvt. Jeg tror ikke jeg blir så gammel, så jeg markerer de halve også. Jeg tror ikke det blir bedr, men kanskje litt annerledes. Kanskje litt flere bilder, kanskje noen andre motiver,mkanskjenen ny venn som orker å stå meg nær.

  Liker

 2. Ble litt trykkleif, prøver igjen. Du har holdt ut et år. Og jeg har snart holdt ut et halvt. Jeg tror ikke jeg blir så gammel, så jeg markerer de halve også. Jeg tror ikke det blir bedre, men kanskje litt annerledes. Kanskje litt flere bilder, kanskje noen andre motiver, kanskje en ny venn som orker å stå meg nær.

  Liker

  • Vi får markere vårt hele og snart halve år. Jeg er enig med deg, om det ikke blir bedre, kan det i det minste bli annerledes. Og annerledes er fint, vårt vennskap er fint! Jeg håper du finner noen nye motiver, og tar mange fine bilder de månedene som kommer – det håper jeg for min egen del også.

   Jeg orker å stå deg nær, og jeg håper og tror vår relasjon vil bestå. Og at du holder ut med meg 😉 Du er verdifull, og et lyspunkt i hverdagen min.

   Likt av 1 person

 3. Snart er det visst min tur, også til å ha fødselsdag. Har helt glemt bort det med 6-ordsdiktet. Så her, litt på etterskudd, jeg får skylde på svimmelhet og intervjuer denne uka med nye brukerstyrte assistenter (1 tilkalling, og en assistent som også har ansvar som arbeidsleder for meg). Arbeidsgiver er Uloba, en ideell organisasjon. Så temaet selskap, ja. : Her et lite bidrag svært så sent, og sannsynligvis for sent til å bli tatt med, men her er det bare for ordtreninga sin skyld.

  Støy
  Familie
  Venner
  bekjente
  gratulerer
  Skøy

  Liker

  • Artig at du delte din seksordsnovelle! Det er spennende å ha et slikt prosjekt. Og gøy når andre finner det interessant, slik som du!
   Neste uke er temaet «forandring», det er et tema som kan åpen for mange tanker – og skriblerier.

   Liker

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s