Det «blir» bedre

De siste dagene har vært veldig tøffe. For tøffe. Jeg føler alt har rast sammen, og prøver desperat å stable med opp på beina igjen. Ting er vondere enn på lenge. Jeg VET det blir bedre, men det har så lite betydning når andre mennesker skal fortelle meg det. For det de fleste ikke forstår, er at også det er midlertidig.

Ja, det blir bedre. Depresjonene, helvete – slipper taket gang på gang. Og de kommer tilbake. Det er slik det er. Likevel forstår ikke folk det. Mange tror visst at når jeg blir bra igjen, blir jeg «frisk» (les: det de anser som frisk). Jeg får høre at jeg må tenke positivt, at ting kan endre seg. Hvis folk bare kunne forstå at det ikke handler om å være negativ, men realistisk.

Det er ingen vits i å håpe at jeg får et normalt, gjennomsnittlig liv. Uten depresjoner, uten tunge perioder. For det skjer ikke! Jeg kan bli bedre. I perioder.

Husk at det også er ting ved meg som ikke er “sykt”, bare annerledes. Men likevel veldig vanskelig å leve med. Du kan ikke kurere min annerledeshet, og det ønsker jeg heller ikke.
IMG_2984 as Smart Object-1
Selv om det gjør forferdelig vondt å ha det slik, har jeg akseptert det. Jeg har innsett at jeg bare må lære meg å leve med oppturene og nedturene. Alle mennesker har oppturer og nedturer i livet, men for meg er det annerledes. Svingene er mer brå, bølgedalene er endeløse. Det handler ikke om å ha en dårlig dag. Det opplever alle.

Jeg kunne bare ønske at folk rundt meg, folk jeg møter på livets vei, OGSÅ kunne akseptere det. I stedet for å tro at alt skal bli så jævlig bra, og at jeg bare må ha tro på at det blir bedre. Det blir bedre, og det blir verre. Den eneste formen for et bedre liv jeg kan ha, er at det blir annerledes.

Ikke din definisjon av frisk.

4 kommentarer om “Det «blir» bedre

  • Takk for klemmen! Heldigvis er ting mye lettere nå enn når jeg skrev dette innlegget, 3. juli på bursdagen min. Hvis du leser innlegget «Det er nok nå» som ligger etter dette (https://livetsrose.net/2016/07/05/det-er-nok-na) ser du litt mer optimisme. Juli var på mange måter en veldig tøff måned, det var juni også. Men mye har skjedd denne sommeren på godt og vondt, ikke minst har jeg endret mye innstillingen ovenfor meg selv.

   Men jeg synes det er viktig å både «dokumentere» gode og dårlige perioder, positive og negative tanker. For ingen har kun et positivt liv. Vi har alle våre utfordringer i hverdagen. Både enkelthendelser og ting som følger med oss år etter år. Jeg synes det er viktig å sette ord på nettopp det – nyansene.

   • Jeg skal lese neste blogg innlegget nå. Jeg skjønner at du vil ha forandret deg mye fra hvordan det var da du skreiv tidligere innlegg, men jeg tar alt inn etterhvert som jeg leser hvert innlegg, og så kommenterer jeg der jeg synes jeg har noe å si eller om jeg får noen tanker å dele, eller om jeg har spørsmål. 🙂

    • Jeg setter pris på at du tar deg tid til å lese gjennom, og kommenterer underveis. Jeg har forandret meg mye det siste 1,5 året og ikke minst bare i sommer. Men det er fint å se tilbake på, se min egen utvikling.

     Ser fram mot videre kommentarer fra deg, jeg føler du har mye fint å tilføye 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s