Det er nok nå!

Jeg har tenkt litt de siste dagene, eller egentlig ganske mye. Jeg har tenkt på hvordan jeg forholder meg til livet, og hvordan jeg tenker om meg selv. Jeg har funnet ut at dette ikke er greit det jeg driver med. En ting er at jeg opplever depresjoner i perioder, og at disse svingningene antageligvis aldri vil forsvinne. Men hvordan behandler jeg meg selv, hvordan tenker jeg om meg selv?

Jeg har innsett at jeg ikke kan fortsette slik. Hvorfor trykker jeg meg selv ned? Føler meg verdiløs og mislykket? Det er meningsløst. Jeg har satt meg selv inn i en offerrolle, og valgt å bli der. Jeg har synes synd på meg selv, i stedet for å gjøre det beste ut av det. Og se hva jeg faktisk HAR!

Det er nok nå! Jeg skal slutte å se på meg selv som mislykket eller lite verdt. Jeg er AKKURAT så vellykket som jeg ønsker å være, det er kun jeg som former livet mitt og ingen andre. Så om jeg virkelig har noe å klage på, får jeg ta meg sammen, ta grep – og prøve å gjøre noe med det. Jeg fortjener kun det beste, og jeg er god nok! Ingen skal få meg til å føle noe annet, og i hvert fall ikke meg selv.

IMG_4120
Livet er til for å leves, og siden jeg tross alt ikke har avsluttet det hele, får jeg også prøve å gjøre nettopp det – LEVE.

Det finnes ingen mirakelkur eller øyeblikkelig forandring. Vonde tider vil komme, og de vil bli bedre igjen. Som en evig runddans av følelser og kaos, lykke og depresjon. Men med en bedre holdning kan man takle ting bedre. Det handler ikke bare om hvordan du har det, men hvordan du tar det.

Jeg er lei av å se på meg selv som stygg, verdiløs og ikke bra nok. For jeg er bra nok i masse vis! Selv om jeg har nok av svakheter, en personlighet flere ikke takler, er overvektig og har en kropp med mange arr – er jeg meg. Jeg er et menneske som jeg selv kan leve med. Jeg trives tross alt godt med meg selv, NÅR jeg trives. Og slik skal det fortsette å være.

Jeg trenger ikke et høyt antall relasjoner, eller mange mennesker i min omgangskrets. Det eneste jeg trenger er å bli flinkere til å like meg selv, sette pris på det som faktisk burde settes pris på. Da trenger jeg heller ingen andre, selv om det kan absolutt være en bonus.

23 kommentarer om “Det er nok nå!

 1. ❤️ Viktige ord du kommer med, du er super flink som klarer å se det positive, og det å lære seg att livet faktisk hva man gjør det til ❤️ Stå på dette klarer du, jeg heier på deg 👏🏽👏🏽👏🏽

  Liker

 2. Fantastisk Marthe! Skynde seg sakte, er livets hemmelighet .Men å Like seg selv er selve nøkkelen til Lykke! 🌸🌸🌸🌸Hilsen Mona

  Liker

  • Takk for det! Ja, det er sant – man må skynde seg sakte. Og nyte det som faktisk er fint, i stede for å grave seg ned i alt det vonde som oppstår noen ganger. Jeg tror det har stor betydning hvordan jeg tenker om meg selv. Som jeg skrev over her: det handler ikke bare om hvordan du har det, men hvordan du TAR det 🙂

   Liker

  • Ja, det er sant! En ting er å si at man er bra nok eller ikke, det er jeg nok ikke så god til. Men det betyr så mye om jeg virkelig FØLER meg bra nok. Ofte vet jeg jo at jeg er flink til ting og har masse bra ved meg, men likevel evner jeg ikke å se det eller virkelig føle det. Men nå er det slutt på å føle meg mislykket og uten verdi i hvert fall. Om jeg alltid kommer til å føle meg bra og vellykket skal jeg ikke skryte på meg, men det har mye å si hva slags holdning man har til seg selv. 🙂

   Liker

 3. Flott innlegg! Mye bra holdning her. Sjølv om det er ingen skam i å ha noen dårlige dager, så er det kjempefint hvis en klarer å komme seg opp igjen fra gjørma og å starte igjen med å tenke bedre og mer positivt om seg sjølv igjen.

  Liker

  • Takk for det 🙂 De er selvsagt ingen skam å ha dårlige dager, men dette handler nok mer om hele holdningen til meg selv. For dårlige dager og også vanskelige perioder i form av depresjoner vil komme igjen, antageligvis gjennom hele livet livet for meg. Men innstillingen man har til seg selv betyr mye, det har jeg jo fått erfare. Det føles godt å ikke tenke så stygt om seg selv mer. Jeg holdt til tider på å ta knekken på meg selv, ved å føle meg så lite verdt og mislykket. Det fører ikke noe godt med seg.

   Liker

  • Tusen takk 🙂 Jeg ser dessverre ikke lik ut nå, hehe. Dette bilde er tatt for 3 år tilbake, når jeg var 18. Nå har jeg ganske kort hår, etter jeg klipte hele 40 cm i september i fjor (uønsket). Heldigvis begynner det å vokse ut igjen, og jeg ligner mer på meg selv. Det er utrolig hvor mye hår har å si for et ansikt.

   Jeg tar sjeldent bilder av meg selv, men i slutten av måneden skal jeg ta noen selvportretter igjen – for å sammenligne hårveksten fra i fjor høst. Neste høst igjen kan jeg kanskje slutte å klage over håret mitt. Huff.

   Liker

   • Vil glede med til å se nye bilder av deg igjen! 🙂

    Men så kom jeg tilbake igjen til denne blogg innlegget fordi det gikk opp for meg at du hadde bursdagen din i løpet av denne dagen? Så jeg ville da sende seine bursdag’s gratulasjoner til deg! 😉 *Klem* 🙂

    Liker

 4. […] Året besto av mange store og små endringer. Jeg tok tak i livet og oppnådde en helt ny bevissthet. Jeg kuttet ut flere mennesker fra livet mitt og endret nettvaner. Jeg brukte mer tid på det som betydde noe og begynte reisen mot et minimalistisk liv. Jeg ryddet opp både i hodet og livet rundt meg. Viktigst av alt valgte jeg livet, i stedet for et halvveis liv i mørket og en offerrolle. […]

  Liker

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s