Datalykke og vegan-shopping

Nok en uke går mot slutten, og den har gått fort. Det har blitt mange timer foran iMacen for å redde ut filer. Nå er den endelig koblet fra og pakket ned, og en ny iMac er på vei. Jeg gleder meg som et lite barn på julaften, til den kommer! Den er kraftigere og vi skal nok få mange fine stunder sammen. Ja, det er en datamaskin – men jeg hadde jo navn på den forrige, det sier vel litt. Freddy het den forrige iMacen. Jeg liker å lage systemer, å kategorisere, gi titler, navngi. Så den ny får nok også et navn.

Jeg har mange bilder som jeg vil redigere. Så fort den er oppe og går, blir nok Photoshop det første jeg legger inn.  I dag har jeg fotografert litt, men de bildene får jeg vise senere – når jeg har iMacen og photoshop på plass.

IMG_1933

Jeg tenkte å lage liten guide når jeg begynner å blogge ordentlig igjen. Siden jeg er veganer, bruker jeg jo en god del annerledes matvarer. Kanskje fremmede for noen. Man får erstatninger for alt man måtte ønske, i vegansk variant. Jeg har tenkt lenge å skrive litt om veganske produkter, både de som er lette tilgjengelig i butikk, oppskrifter på ting du kan lage, og ikke minst nettbutikker! Jeg er en stor tilhenger av sistnevnte.

Så jeg tenkte å ta for meg litt produkter jeg handler på nett, og gi anbefalinger. Jeg handler jo mye på veganermat.no, og litt på veganlife.no og iherb.com. Det finnes også flere gode nettbutikker jeg har planer om å undersøke nærmere. Det er lett å gå seg vill i produkt-jungelen. Hva er godt, hva er mindre godt? Det er selvsagt individuelt hva man liker, men jeg tenkte å komme med noen tips og mine favoritter i hvert fall. Guiden for vegan-shopping på nett angående mat, kommer en gang i august. Jeg har planer om å lage noe lignende når når det gjelder produkter i butikk, og ikke minst ting utenom mat, slik som hygiene- og rengjøringsartikler osv.

Ønsker dere en fin helg videre!

4 kommentarer om “Datalykke og vegan-shopping

 1. Så spennende med veganertips for de som vil teste ut, uten å gå seg vill i jungelen. Du har gått opp veien litt for dem! Flott. Jeg håper det går fort til du har iMacen din. Gleder meg til bilder.

  • Ja, jeg tenke det kunne vært lurt! Spesielt for folk som kanskje ikke har prøvd ut noe særlig erstatningprodukter og lurer på hva som er best. Jeg starter med en guide angående nettbutikker, og deretter en senere for matvarer som er lette for å alle å finne. Jeg tror nok enkelte er redd for å bli veganere, i frykt for å måtte ofre noe av det de er vant til, eller ikke vet hvor mye bra som finnes der ute 😉

   Jeg er jo veldig glad i å lage mat og bruker mye tid på kjøkkenet, så jeg tenkte å legge ut litt oppskrifter etter hvert også. Jeg er bare så treg med å få skrevet slikt ned.

   Det blir fint når iMacen kommer ja. Satser på å få den 8. august. Jeg blir så utålmodig av å gå uten mac, og ikke kunne redigere bilder.

   • Jeg skjønner følelsen av å ikke kunne redigere bilder. Noen sa til meg at mac er jo bare penger da jeg sa at jeg gledet meg til jeg fikk macen tilbake. For meg er den et verktøy som gjør at jeg kan holde på med interessene mine også når jeg ikke kan så mye annet. Jeg ble såret av penge-kommentaren, og havnet i en forsvarsposisjon jeg ikke ønsket å være i. Jeg måtte forsvare hvorfor det å ha en mac hadde betydning for meg. Jeg ser frem til å følge bloggen din videre!

    • Jeg er helt enig med deg! Og de som kun ser på en mac som penger, bruker den tydeligvis ikke som et verktøy for interesser – men ser bare på det som en gjenstand. Enten man driver med fotografering, filming, musikk eller gaming – vil ofte en datamaskin ha mye høyere verdi enn penger. Skjønner godt du reagerte på det, det var unødvendig av noen å skrive slikt.

     Jeg er avhengig av macen, å kunne redigere bilder og også den store skjermen jeg er vant til. Uten bilderedigering og fotografering er jeg ikke hel. Det er interessene mine som gjør meg til den jeg er, og gir meg mye av gleden i livet. Skriving og foto betyr mye. Både med tanke på bloggen, og alt det jeg skriver for meg selv.

     🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s