En annerledes verden

Dette har vært en fin dag. iMacen er endelig i hus, og det har gått med en god del timer til den i dag. Nå sitter jeg og koser meg med alkoholfri cider (jeg er jo avholds) og hører på god musikk. Mira ligger krøllet som en ball i stolen, og det har mørknet ute.

Det har vært en fin dag, med mye tanker og mange opplevelser, selv om jeg har vært alene – innenfor husets fire vegger. Noen dager kan det skje mye, at jeg har mye å henge fingrene i, og tankene får vandre fritt – uten at andre ser det.

Du kan tenke at jeg må ha det kjedelig, jeg har jo bare vært hjemme! Men de fleste dager består av nettopp det. Jeg og Mira er hjemme. Jeg redigerer litt bilder, lager meg deilig vegansk mat som jeg gjerne bruker god tid på. Også tenker jeg. Noen ganger i nye tankebaner, andre ganger er jeg oppheng i gamle.

Med mitt hode, er det umulig å kjede seg. Om jeg så hadde sitte i et rom, helt alene – uten en eneste gjenstand, og mitt eneste selskap var meg selv. Jeg tenker over fantasi, erfaringer, kunnskap og minner. Og noen ganger er det mer enn nok.
IMG_2341 as Smart Object-1
Kanskje jeg er ganske unik. Det virker som flertallet kjeder seg støtt og stadig. Hvis jeg sier at jeg går og kjeder meg, er det som regel sjeldent bokstavelig ment. Heller en replikk, en unnskylding eller forklaring på et påfunn. For egentlig er jeg ikke i stand til det per i dag.

Jeg tenker lange tanker. Går i dybden. Går inn i avkroker av mitt eget sinn, som jeg kanskje ikke bør bevege meg inn i. Men det er spennende. Jeg er nysgjerrig av natur. Og jeg søker etter mer, og mer. Litt mer for hver dag. Og alt du kan klare å antyde er at jeg må ha det kjedelig som ikke «gjør noe». Jeg går hjemme. Jeg hverken jobber eller studerer. Men jeg bruker tid på interessene mine, både de ytre og indre. Det som betyr noe for meg.

Du kan se meg når jeg fotograferer. Lesing og matlaging er også synlige handlinger. Jeg skriver. Går turer. Kanskje jeg svømmer hvis det er sommer. Men tenk på alt det fantastiske du ikke ser! Jeg kunne ønske du kunne se hva jeg ser. Det er en fantastisk verden der inne (og ute).

3 kommentarer om “En annerledes verden

 1. Jeg likte godt å lese dette! Veldig fint skrivi, mange flotte tanker og ord som flyter så flott i sammen. Jeg leser ofte høyt for meg sjølv, og når jeg leste dette så ble det en så fin klang mellom hvert ord som kom ut. Jeg liker å erfare dette når jeg leser et dikt, en bok eller en tekst, da er det kjempegodt skrivi etter min mening.

  Det er mye en kan lære i fra måten du tenker på. For du ser de små velsignelsene i hverdagen som så mange overser. Mens de er opptatte av å lete etter de store tingene i livet og dermed ender opp med å kjede seg til slutt, så finner du de små tingene i livet som når du setter alle de bitene i sammen blir til noe stort. You go, girl! 🙂

  • Jeg er ofte opptatt av hvordan ordene passer sammen, så den blir den riktige klangen. Spesielt hvis jeg vil skrive litt lange innlegg, er det en fordel å ha en riktig flyt i teksten. Hyggelig å høre at du likte å lese dette 🙂

   Jeg synes det er viktig å legge merke til de små, viktige tingene i hverdagene. Velsignelsene, gledene. Det som for andre kanskje virker meningsløst, er det som gir livet mitt mening. Selvsagt er det fint med store ting i livet også, men det kommer med tiden – med litt lengre mellomrom. Og det er så ufattelig viktig å fylle de mellomrommene med ting som betyr noe. For det er de det er flest av.

   Det kan sammelignes litt med et puslespill. Andre streber etter å fullføre hele bildet, og først da er de fornøyde. Jeg er mer opptatt av å finne hver brikke og sette de sammen. Det er «prosessen» som betyr noe, ikke bare det ferdige bildet. Jeg kan glede meg over en og en puslespillbit og trenger ikke fylle «rammen» for å føle lykke eller at jeg er på rett vei. Jeg vet allerede at akkurat den veien jeg går, er rett for meg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s