Fanget

Når man sitter med døra vidåpen til sitt eget fengsel.

Alt jeg noensinne ønsket, var å få oppleve verden. Alt jeg noensinne ba om var å få føle – ekte kjærlighet. Det eneste du gav meg var smerte og fortvilelse. Følelsen av verdiløse tårer ble skylt nedover – mitt såre ansikt.

Likevel; går jeg alltid tilbake i disse trakter. Likevel går jeg alltid hjem til dette hjemmet som jeg kaller mitt hjem. Der hvor porten står åpen inn til min rosehage, og du står i døra og ønsker meg velkommen. Der hvor døden står og skriker til meg, gjennom lukkede gitter, med en forferdelig stank.

Kjellerdøren står åpen, slik den alltid har gjort. Jeg kan alltid gå. Kan alltid dra. Det er ingen som hindrer meg i å dra bort, fra mitt eget fengsel. Det er ingen som holder meg igjen, og låser døren, og sier det er for sent.

Likevel føles det for sent. For du holder meg fast. Ikke fysisk, men likevel er jeg fastspent. De usynlige lenker rundt mine føtter, og båndet rundt halsen og spikeren i hjertet. Den har spikret fast min smerte. Du gir ikke slipp på meg, lar meg aldri få fred. Selv når jeg går bort fra mitt livs verste opplevelse, og minnene begynner å blekne – selv da står spikeren der.

Spikeren
Der står den. Slik som alle de andre, som er festet til husveggen. Du husker sikkert den du tråkket på når du skulle gå over dørterskelen inn til stua. Den som holdt fast den venstre sokken din, og etterlot seg et lite hull.

Et hull, et bunnløst hull
Slik som spikeren etterlater seg et lite hull i venstre sokk; etterlater du deg et hull i venstre bryst. Slik som spikeren lar huden blø et lite øyeblikk, lar du hjertet mitt blø for deg. Jeg tråkker aldri over terskelen igjen. Aldri skal du få stikke hull på meg.

Som en fremmed kommer du hit, og lager merker på meg. Arr som ingen andre ser, spikret fast i mitt indre. Hullet, tomrommet i mitt hjerte – er så stort nå.

Aldri vil jeg kunne sy igjen arr. Arr er ikke åpne sår lenger. De er som sammenklistrede hull, som et bevis på kampen jeg har kjempet.
IMG_4866
En tekst fra 2014. Mange tanker, opplevelser – en veldig sammensatt tekst. En salig blanding av fakta og fiksjon.

4 kommentarer om “Fanget

 1. En levende tekst. En tekst som stopper meg fra å åpne opp døra, i frykt for å ødelegge låsen med nøkkelen min. Jeg må være varsom i det fastlåste. Som man trår varsomt når noen sover, som man er glad i.

  • Takk for en fin tilbakemelding, Helene! Det fikk meg til å tenke. På alle dører vi kanskje burde være forsiktig med å åpne (og lukke), fordi vi aldri vet hva som venter oss på andre siden.

   Trå varsomt frem i det fastlåste, så kanskje du lettere finner veien ut. Den rette nøkkelen!

 2. Høres ut som du lever med en med mye personlighet. tror nok at de fleste folk som kommer dypt innpå vær andre får giftige forhold. snakker av generell erfaring etter mine 28 år. alle forhold blir forgiftet, enten det er vænner samboer kolega . tror selv selv dette er riktig. man må ha litt av alle egenskaper. si fra når nok er nok. inrømme feil. Gikk nettop ut av et forhold med en fordi han var utro gang på gang. nå bor jeg på et hotel med en fyr jeg møtte på f-foxx. han er 45 år og ble kastet ut av moren, fordi hun ble sammen med en gammel flamme. Det jeg mener er at du trenger en pause, fra alt. var jeg deg ville jeg reist til tyrkia med noen vænner du ikke har sett på lenge

  • Hei, jeg lever ikke sammen med noen altså. Jeg er ikke i et forhold. Denne teksten er som det står over en salig blanding av fakta og fiksjon, og også 2,5 år siden jeg skrev den. Den er nok veldig metaforisk og billedlig, om å være fanget i en livssituasjon. En kombinasjon av mange mennesker, tanker og opplevelser. Mye mer om det å være fanget i sitt «eget fengsel» enn om andre mennesker.

   Jeg er singel og har ingen ønsker om å ha en partner, så kjærlighets-biten i teksten blir det nok feil å tolke bokstavelig.

   Jeg er heldigvis flink til å si ifra når nok er nok, og finner meg ikke i å bli behandlet dårlig! Jeg står opp for meg selv og har bryte mange dårlige relasjoner de siste årene, nettopp fordi jeg vet jeg fortjener så mye bedre. Men takk for at du bryr deg, selvom du antagelig har misforstått teksten litt 🙂

   Jeg trenger ingen pause fra alt, jeg har det veldig fint. Utenlandstur med venner skjer nok heller ikke med det første. Jeg er lite sosial, og hadde nok heller dratt alene om jeg skulle til Tyrkia. Håper derimot på å få til å reise et sted til neste år, om jeg får spart om litt penger. Denne høsten ble det mye utgifter til ny iMac.

   Men de gangene det blir for mye av alt, takler jeg det på andre måter enn å «flykte».

   Håper du har det greit sammen med en han fyren du har møtt, du får ha lykke til videre!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s