Tanker om framtid og fortid

Da har det blitt 1. september allerede. En ny måned, og jeg er tilbake på bloggen – etter en nødvendig pause. Jeg trengte rett og slett litt pusterom fra sosiale medier, selv om jeg likevel har postet litt bilder på Instagram. Det blir annerledes. Fotografier er ukomplisert og taler for seg selv. Likes og følgere er lett å holde følge med, selv om jeg likevel liker bloggen mye bedre. For det er kombinasjonen av fotografering og skriving som blir riktig for meg. Min lidenskap.

Selv om jeg ikke alltid får så mye tilbakemeldinger,  er det likevel nok. Jeg skriver og blogger mest for min egen del. Å kunne se tilbake på det som har vært, etter måneder og år – er takk nok i seg selv.

Årene passerer, fortere og fortere. Jeg ser hvor langt jeg har kommet, men også hvor mye jeg har forandret meg, på godt og vondt. Minnene blir flere, lagret i hode. Som en ekstern harddisk med stadig utvidet lagringskapasitet. Det er fascinerende å tenke på, men likevel skremmende. Hvordan er jeg mange år fram i tid? Hvem er jeg?

IMG_2244 as Smart Object-1

Det har ikke skjedd stort de to ukene jeg har vært borte fra bloggen. Likevel har det skjedd litt, smått og stort. Jeg har tenkt en god del, og bestemt meg for å slutte hos psykologen i Oslo. Jeg tror det er det rette å gjøre. Også har jeg tenkt på høsten, tiden som nærmer seg. At jeg gleder meg til de vakre fargene, at luften blir friskere – vinden, roen.

Samtidig må jeg ikke glemme det faktum at høsten ofte fører med seg mørkere tider, både utendørs og inni meg. Høst- og vinterdepresjoner er ytterst vanlig for meg. Det mørke, grå, stormfylte og til tider dystre – gjør noe med sinnsstemningen min.

Uansett, denne høsten blir nok langt bedre enn fjoråret.

8 kommentarer om “Tanker om framtid og fortid

 1. Velkommen tilbake i blogglivet. Og livet ellers. Livets gang. Det har gått to uker. Det har gått over til å bli høst. Det har gått over til en ny årstid. Jeg blir selv ikke påvirket av høstmørket. Jeg nyter at mørket legger seg rundt meg. Jeg kjenner meg mer i ett med naturen da. Og regnet. Jeg elsker regnet. Bare det kommer snart. Jeg har ventet hele uken. Også på deg. Du kom, regnet uteble. Jeg lager en regnbue.

  Liker

  • Takk for det! Jeg er glad for å være tilbake på bloggen, og ikke minst på Facebook så jeg kan skrive mer med deg. Jeg ser for meg en vakker høst, med mye blogging og fine samtaler med deg – men også et mørke som omringer meg. Det kan være vakkert, akkurat som du sier. Man blir mer i ett med naturen, ikke minst fargene som kommer. Regnet som pisker mot vinduene og vinden, følelsen av høst. Men det påvirket ofte psyken min. Ofte så ubevisst og gradvis at jeg sakte, men sikkert blir dratt ned i mørket. Men det er verdt det, for høsten er så vakker også. Vond og vakker på samme tid.

   Likt av 1 person

 2. Så bra at du er tilbake på bloggen. Er innom av og til å ser på de flotte bildene og de fine tekstene du skriver. Gleder meg til å følge deg framover.

  Liker

 3. Liker det bildet så godt, ser nesten litt lyselilla ut de rosene? Uansett er det et pent bilde, liker godt farge kontrasten. Det er tydelig at det går bra fremover med deg, noe som er kjempebra. Du skal nok klare å komme deg sterkere igjennom høsten, og så har du også en del støtte fra de av oss som leser bloggen din, og kontakter du har utenom her og, naturligvis. 🙂

  Liker

  • Fargene er redigert litt på bilde, så jeg husker ikke helt hvordan de var opprinnelig.

   Det går absolutt fremover med meg, og jeg ser for meg en fin høst. Men tung blir den nok også. Det viktigste er jo hvordan man takler det vonde som kommer. 😉

   Liker

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s