Veganske matvarer på nett

Nå har jeg vært tilbake noen dager her på bloggen. Jeg lovet dere et innlegg om veganske matvarer i nettbutikker i løpet av august. Men siden jeg hadde en pause fra bloggen, kommer innlegget nå. Jeg kjøper mye av den veganske maten min i nettbutikk, da spesialprodukter. Men det meste av basisvarer finner jeg jo i vanlige matbutikker. Her er i hvert fall noen produkter jeg liker, med link. Alle produktene er fra www.veganermat.no og www.veganlife.no

Vi får starte med frokosten. Jeg spiser ikke alltid typisk frokost. Men noen ganger blir det havregrøt, med plantemelk fra butikken, det er enkelt og greit. Noe av det jeg savnet når jeg ble veganer var ost. Ostesmørbrød eller ost på rundstykker er alltid en slager! Og vegansk ost får du tak i. Når jeg bestiller fra Veganermat, ender jeg ofte opp med Jeezly perfekt pizza, eller Jeezly original. De smaker veldig likt.
jeezlypizza
Dette er en melkefri og soyafri ost, basert på kokosfett. Og den smaker ikke kokos. Denne får du i 200 grams pakninger, men jeg vet det også finnes 400 grams om du drar over svenskegrensa.
violifeforpizza
Violife er en annen ost jeg bruker. Ganske lik i smak, men billigere. Begge disse ostene smelter bra. Denne får du i 200 og 400 grams pakninger.
willemsburger_revet_bae2-0e
Den siste osten jeg vil trekke fram, er Wilmersburger revet ost. Denne er god til pizza, gratenger og lignende. Wilmersburger finnes også i skivet, men disse egner seg best til brødskiva, da de ikke smelter på samme måte. Jeg kjøper de også, men ikke like ofte. Wilmersburger kan du finne i velassosierte matbutikker. Meny er ofte flinke på slike produkter.

1098-38-veganliceschorizopakke vantastic-foods-raeuchersalami-80g
Videre når det kommer til pålegg, kan det være du savner kjøttpålegg. I perioden jeg kun var lakto-ovo-vegetarianer savnet jeg på ingen måte dette. Men etter jeg ble veganer, ble jeg nysgjerrig på å prøve ut veganske «kjøttpålegg». Som kjøtteter spiste jeg omtrent ikke det engang. Men her har du i hvert fall et chorizo-pålegg, lagd av hvete. Ja, du hørte riktig: hvete! Den inneholder også soya. Denne krydderpølsa passer godt på brød og rundstykker, eller i biter til pastaretter. Salamien til høyre er av soya og smaker skremmende likt vanlig salami. Den er fra merket Vantastic foods, som har mange gode produkter.
scrambled-tofu
En av mine favorittpålegg på rundstykker er scrambled tofu, eller veggerøre, som vi veganere kaller det. Da kjøper du Tofu, som du kan finne i disse nettbutikkene, i mange matbutikker eller i innvandrerbutikker. Så smuldrer du den opp i små biter, og steker sammen med dette krydderet og litt vann. De smaker skremmende likt eggerøre! For litt ekstra smak kan du drysse over litt svart salt (Kala namak). Det lukter skikkelig fis (les: egg) når man åpner pakka med svart salt.
tofeta-italiensk
Jeg har aldri smakt fetaost før jeg ble veganer. Men dette er altså en slags krydder fetaost, laget av soya. Den passer godt til scrambled tofu som jeg nevnte over, enten stekt eller kald. Den passer også fint i salat eller til pastaretter.
vf-bio-vayonaise-curry
En annen ting jeg aldri har spist noe særlig av før jeg ble veganer, er majones. Dette er da en eggefri majones, krydret med karri. Den er passe sterk i smaken, og er himmelsk til brødskiva sammen med pålegg, ved siden av salaten eller blandet inn i potetsalat. Jeg har alltid vært helt potetsalat-frelst, så etter de fikk Oatly iMat fraiche (erstatning for creme fraiche) på nærmeste matbutikk, ble det igjen deilig hjemmelaget potetsalat. Denne kan gi litt annerledes smak. Et par skjeer, så løfter du smaken betraktelig.
Salatpause-Indisch-rgb
Jeg elsker karri. Og her har du en karrisalat med soyaprotein, ananas og selvsagt karri. Denne er god ved siden av salat, til ulike middager og ikke minst pasta. Krydret pasta med denne ved siden av, er farlig godt.
Gresskarsuppe
Et annet produkt jeg vil trekke frem, er en dyr, men VELDIG god gresskarsuppe fra Little lunch. Dette er et glass på kun 3,5 dl til den nette sum av 139 kr. 119 når det er tilbud. Godt som mellommåltid med rundstykker ved siden av. Den finnes også i grønnsakssuppe.
falafel
Falafel-mix er enkelt og godt. Bland ut i vann og la den stå å trekke en time. Deretter form baller i ønsket størrelse og stek i olje, kan eventuelt frityrstekes.
mexibiff_food tomatogbasilika_food
Håndlagde burgere av tofu og ris. Begge kjøpt på Veganermat. Disse minner ikke om typiske veganske burger i smaken, men fås i 4 spennende typer. Jeg har falt for den meksikanske, samt tomat & basilikum. Det finnes mange gode veganske burgere der ute, både på nett, i matbutikker og på restaurant. Det er nok noe av det enkleste å finne av soyaerstatninger tror jeg. Jeg har enda ikke smakt en vond vegansk burger.
vegourmet-barbecue-style-lrg
En god løsning enten du er hjemme eller skal ut å reise, er Vegourmet sin barbeque burger mix. Et pulver du blander med vann, eventuelt litt ønsket krydder (egentlig ikke nødvendig) – og deretter former til ønskede burgerstørrelser. Boller kan du også lage.
halfchiken
Savner du kyllingmiddagen? Det finnes en løsning! Dette er en soya-“kylling” som er veldig lik vanlig kyllingfillet på smak. Fasongen kan se noe ekkel ut, da den ligger i en form og etterligner en halv kylling – men ikke bli skremt av synet, denne er fantastisk god på smak.
kyllingkrydder
Og leter du etter en erstatning for kyllingbuljong til supper og sauser, finnes denne. Jeg har aldri brukt kyllingbuljong til noe som kjøtteter, men jeg må si at denne er strålende til karrigryte (som jeg skal legge ut oppskrift på senere), til pasta eller i ulike gryteretter. Det finnes også flere gode etterligninger av kyllingbujong på iHerb, disse tar jeg for meg i et eget innlegg om nettbutikken senere.
Varmedrikke Mango & bach flower
Dette innlegget begynner å bli langt, så jeg avslutter med å linke til en deilig varmdrikk fra SleepyLove med smak av mango & bach flower. Denne finnes i flere varianter, og jeg liker også godt GingerLove med smak av ingefær og appelsin. Dette pulveret kan du både blande ut i kaldt og varmt vann.

Jeg kunne fortsettet i det uendelige, for det finnes så mange gode produkter der ute! Dette er i hvert fall noen av mine store favoritter. Jeg skal også lage et innlegg senere om godteri, snacks og søtsaker i nettbutikker. iHerb fortjener et innlegg for seg selv, ikke minst fordi det kanskje ikke er alle som ønsker å bestille fra utlandet.

Alle produktene over her kan i hvert fall kjøpes i norske nettbutikker, og eventuelt utenom nett. Jeg tenker det er bedre at jeg linker til produkter i forbindelse med spesifikke oppskrifter og lignende, så ikke dette blir et mange siders langt innlegg, som kun virker overveldende.

Kos deg med vegansk mat! Som veganer trenger du ikke ofre noe av smaken, du finner bare erstatninger som ikke involverer utnyttelse av dyr. Mye kan du også kjøpe i vanlige matbutikker rundt deg, og den største delen av kostholdet, i hvert fall for meg – er grønnsaker i naturlig form, som jeg lager mye spennende av.

6 kommentarer om “Veganske matvarer på nett

  1. Jeg er ikke veganer, men artig å se en slik oversikt. Sikkert mange som liker det! Enig i at den kyllingen så litt rar ut, haha 😉

    • Ja, håper noen kan synes den er nyttig. Kyllingen ser merkelig ut ja! Heldigvis bare fordi den er laget i en plastform som er formet slik. Det kunne like gjerne vært en firkantet soya-klatt! Men den er asiatisk, og der har de jo noen ganger litt rare ting for seg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s