Gjesteblogging

Å ha en interesse ikke alle andre har

Jeg er på sykehus. Det gjør at jeg ikke kan fotografere mennesker. I 2012 oppdaget jeg de små menneskene. Det var dukker med bevegelige ledd, slik at de kunne posere som mennesker. Etter hvert utvidet hobbyen seg og jeg både samler og fotograferer dukker.

Det å ha et annet perspektiv på dukker enn de fleste andre voksne, er av og til litt vanskelig. Jeg må forsvare hvordan jeg bruker pengene mine og tiden min. Jeg kan få høre at dukkene ikke har ekte verdi. Men for meg, betyr de veldig mye. De forteller en del av sinnsstemningen min. Jeg fotograferer ulike dukker etter hvilket humør jeg er i.

Jeg har også dukker uten helt menneskelige trekk. Det kan være den lille havfruen. En annen jeg kjenner med Asperger, er opptatt av havfruer og havmenn. Han er ganske alene om det her i Norge. Sånn er det med dukkene også. På Internett kan du bade i bilder av havfruer og bjd-dukker.

Min nyeste investering er en dukke som er halvt menneske og halvt fisk, altså en havfrue. Kanskje er jeg en slik frue, fra ditt perspektiv. Altså ikke helt som andre fruer. Og så legger jeg på svøm inn i vanndammene på sykehuset, med dukken som modell. Knips, her kan du nyte henne. Det er så godt å flyte.

29300794086_6830c7052f_o
Dette innlegget er skrevet av Helene, bak bloggen aspergerinformator.com. Der blogger hun om livet med Asperger syndrom, på godt og vondt. Og deler flotte dukkebilder, fascinerende skapninger!

Helene har blitt en nær nettvenn, en av de menneskene som står meg nærmest. Hun har en unik forståelse for meg. Kanskje fordi vi begge har Asperger, og har fått erfare et vanskelig liv, i ulik grad. Det betyr mye, både den personlige kontakten vi har, og gleden i å lese de unike tekstene og skildringene fra hennes hverdag. Du er fantastisk, Helene!

UNIK.

16 thoughts on “Å ha en interesse ikke alle andre har

   1. Takk igjen. Jeg skal komme meg igjennom det innlegget en gang. 🙂

    Så koselig at du liker å lese svar’s kommentarene mine. Det er like gøy å lese svarene du kommer med også. *Klem*

    Lik

    1. Så fint at det er gjensidig! Jeg liker hvordan vi deler tanker og kan samtale litt i kommentarfeltet. Og slik som idag hvor jeg våknet sent/sov mye på dagen, var det fint å våkne opp til ulike kommentarer fra deg. Da får jeg startet dagen og klarnet hode, siden jeg skriver og tenker 🙂

     Lik

 1. Utrolig fint gjesteinnlegg dette! Syns det virker spennende med interessen du har med dukker. Og absolutt et interessant bilde i innlegget her. Håper jeg ser mer på bloggen her fra deg 🙂

  Lik

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s