Rikdom

Det finnes mange former for rikdom, og jeg føler meg som et rikt menneske. Jeg er ikke spesielt rik på penger eller eiendeler, men det er heller ikke rikdommen jeg trenger. Ikke er jeg rik på relasjoner heller. Jeg har noen få, gode venner som jeg bryr meg mye om. Men aller best trives jeg alene, det er tross alt meg selv jeg omgås mest. Så hva er jeg rik på?

Jeg føler jeg er rik på følelser og opplevelser! Selv om jeg i andres øyne kanskje ikke har et innholdsrikt liv, er det kun fordi deres definisjon på rikdom og lykke – er annerledes.

Jeg er glad for alt jeg har opplevd, på godt og vondt. Alt livet allerede har gitt meg, i en alder av 21. Jeg har fremdeles et langt liv foran meg, og har nok hittil opplevd mer enn de fleste på tilsvarende alder. Da tenker jeg på vonde erfaringer. Men det har formet meg på en positiv måte også. Gitt meg noe, til tross for all smerten.

IMG_1516
Noen ganger kan jeg snakke med folk om at jeg aldri ville byttet bort det vanskelige som har vært i livet mitt. Jeg ville aldri gått tilbake i tid, og vært det foruten. Hadde jeg ikke følt på så mange vonde følelser, tror jeg heller ikke de gode følelsene ville vært like sterke. Nettopp fordi svingningene mine gjør livet sterkere på mange måter. Rikere. Mange synes nok det er vanskelig å forstå.

Når jeg er trist, er jeg som regel bunnløs trist. Trøstesløs. Hele verden faller sammen. Men når jeg er glad, er det også en ekstatisk, nesten euforisk glede. Jeg pleier å si at jeg har et utvidet følelsesspekter. Alt er så mye sterkere, mer levende. Og det er jeg glad for.

Nettopp fordi jeg er i stand til å se på det som en “rikdom”, ikke bare en byrde (som det også ofte er).

IMG_0376
Jeg er takknemlig for at jeg den dag i dag er i stand til å se rikdommen i mitt eget (følelses-)liv. Jeg verdsetter alle følelser og minner, fordi de er en del av meg. En del av min historie. Det som har formet meg.

Livet er fantastisk vakkert, og veldig smertefullt noen ganger. Kaldt og varmt, høyt og lavt. Og det er slik jeg vil ha det. Det er min form for lykke, det jeg kan klare å leve med. Jeg ser aldri for meg at mitt mørke eller depresjonene skal opphøre helt. Det er en del av meg. Uten mørket kan jeg heller ikke se det strålende lyset.

Aksepter den du er, det du har i livet. Kanskje innser du at det faktisk kan være helt ok. Selv om det ikke er likt din forestilling om det «perfekte» gjennomsnittsliv. Kanskje man ikke trenger at alt er helt likt normalen. Du er god nok akkurat som du er, og det kan det hende livet ditt er også. For DEG. Det er kun det som betyr noe.

6 kommentarer om “Rikdom

  1. Fint og lese. Det er som du sier mange rikdommer som er viktigere enn penger. Viktig å ha et rikt og innholdsrikt liv. Synes du er flink til å sette pris på livet 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s