Tolv tanker om tiden som har gått

Det har blitt 12. september, og vi nærmer oss midten av måneden allerede. Høsten er på vei! Jeg liker lister, liker å oppsummere livet. Så jeg tenkte å lage en liste over 12 ting som har vært positivt de siste månedene. Både opplevelser og tanker.

1. Juli var en avgjørende måned for meg. Jeg fylte 21, lærte mye om meg selv og endret holdning til livet på mange måter. Det var en vond måned, men lærerik. Jeg kunne dratt fram flere ting, men det er uansett helheten som teller!

2. I august fikk jeg meg en ny iMac. Jeg hadde selvsagt håpet at ikke den gamle skulle streike etter rett under 5 år, og det ble mye styr for å redde filer. Men til tross for det, var det jo positivt å få en raskere maskin i hus.

3. I slutten av august bestemte jeg meg for å slutte hos psykologen i Oslo. Det var ikke et enkelt valg, men jeg følte det var riktig. Det er ikke noe tvil om at jeg fortsatt til tider har det veldig vanskelig, men han har gitt meg noe av det viktigste en psykolog kan gi. Evnen til å hjelpe meg selv. Takle livet bedre og stå i det, i stedet for å flykte.

Terapi og å bearbeide minner er en ting, gode mestringsstrategier er langt viktigere i mitt tilfelle. Jeg har lært mye om meg selv, ved å blottlegge tanker og følelser. Både indirekte og direkte har timene med en privatpraktiserende psykologspesialist siden slutten av 2014 gjort underverker. På 1,5 år har det gitt meg mer utbytte enn alle årene med innleggelser. Det sier jo litt.

4. Fjerde juli var det et år siden jeg ble veganer. Dessverre altfor kort tid, men likevel – et år siden jeg tok et viktig valg. Det skal jo også sies at jeg ble vegetarianer en stund før det. Det er 27 måneder siden, 15. september.

5. Jeg og Mira har fått et enda mer nært forhold. 5. juni var det et år siden jeg fikk henne i hus, og vi har bare blitt knyttet mer og mer til hverandre. Dette har vært en fin sommer, med mange gode stunder, turer og samtaler (jeg snakker, hun lytter). Jeg kan nesten ikke forstå at jeg har blitt så ufattelig knyttet til en hund.

6. Jeg gleder meg utrolig mye til høstfargene kommer! Ja, årstidene betyr mye for meg. Selv om det ikke er noe som har skjedd de siste månedene, er det noe jeg har tenkt mye på. Utover i september og oktober, når jeg kan fotografere oransje, røde og brune fargetoner i naturen.

img_1487-as-smart-object-1
7. I slutten av april bygde jeg jo veranda her, det begynner jo å bli noen måneder siden. Men i sommer har jeg fått en ordentlig port her, som fungerer bedre med tanke på Mira. Ikke minst har pappa fått malt rekkverket rundt rødt, så det passer inn til resten av leiligheten. Jeg har også fått litt bedre hagemøbler her og en putekasse. Små endringer, men fint å kunne sitte litt mer ute.

8. Jeg har sett ferdig en flott tv-serie. Ja, det høres sikkert rart ut å nevne på lista! Men for meg er filmer og serier en viktig del av hverdagen. Noe som gir glede, får tankene og kreativiteten til å vandre. Så i sommer har jeg sett hele Dexter-serien. 8 sesonger.

9.
Tiden går fort mot jul! Da kan jeg ta fram englefigurer, pynte i rødt og hvitt, bake veganske julekaker og se den beroligende snøen dale ned. 24. september er det tross alt bare 3 måneder til julaften, og allerede 1. desember er det jul for meg.

10. I sommer har jeg prøvd ut enda flere veganske produkter og oppskrifter, og finner stadig nye ting jeg vil teste. Jeg elsker å lage mat, prøve meg fram og eksperimentere på kjøkkenet. Dette har vært en fin mat-sommer. Jeg har også postet litt matbilder på Instagram til tider, innimellom alle de andre bildene (@livetsrose). Oppdatering: Instagramkontoen er ikke lenger i bruk.

11. Det er snart elleve måneder siden jeg valgte å flytte tilbake til Kragerø. Det er jeg glad for, det var det rette valget for meg. Den korte tiden jeg leide en leilighet i Skien ga meg mye og var nødvendig. Jeg fikk den avstanden jeg trengte, fra meg selv og andre, og har bare vært mer og mer glad for at jeg flyttet tilbake, ettersom månedene har gått.

12. I september startet jeg og Helene (aspergerinformator.com) en fotoutfordring som går over 10 uker, med nytt tema hver lørdag som vi poster på hver vår blogg. De to første ukene er over, og jeg synes det er fint å gjøre noe slikt sammen med noen. Til lørdag er det temaet glede.

3 kommentarer om “Tolv tanker om tiden som har gått

 1. Mange fine opplevelser du har hatt. Synes det var spennende å lese igjennom alt dette. 🙂

  Hvis en oppsummerer mange av de opplevelsene som kan virke små ut generelt, så kan det bli mange fine minner ut av det. Sjølv om du virker da som å ha hatt mange forskjellige opplevelser, en veldig god oppsumert liste.

  Liker

  • Ja, jeg liker å se helheten. Oppsummere livet! For det er de små opplevelsene man tross alt har flest av her i livet. Det er viktig å verdsette de små tinga synes jeg. Og det skal ikke så mye til for å gjøre meg glad heller! Som du ser skriver jeg om min entusiasme for høsten 🙂 Den kommer jo hvert år, men det er like flott hver gang synes jeg. Gleden av å kunne sitte på en større veranda i en god stol. At jeg har lagt god mat og sett ferdig 8 sesonger av en serie. Ikke minst at julen kommer etter hvert og jeg kan ta fram engler, se på snøen og lage veganske julekaker.

   Mange av tingene er nok noe folk tar litt for gitt. Alle opplever høst og vinter, og kan se på serier eller lage god mat. Men jeg tar ikke livet for gitt. Man vet aldri om noe kommer til å endre livene våre drastisk for alltid. Derfor er det viktig å gripe hver mulighet man har til livsglede og nytelse synes jeg. Jeg er en ordentlig livsnyter, og liker å leve som om hver dag er den siste. Eller kanskje nest siste, hvis ikke hadde jeg vel vært mer spontan og gjort litt andre ting. «Lev hver dag som om det var din nest siste». Gjør ting som om du kanskje får gjort det for siste gang. Da verdsetter man livet mer, de små tingene.

   I natt sovnet jeg sent som vanlig. Men jeg hadde en vakker natt! Jeg tenkte mye, så på serier, leste litt og gikk en flott morgentur med Mira. Vi gikk rundt kirkegården som jeg liker meg så godt, det er en egen ro der. Det var rett ved soloppgangs-tider, og jeg så den vakre himmelen gjennom tåka. Det var magisk! Slike øyeblikk kan gi meg tårer i øynene. Jeg husker så godt jeg var vitne til en fantastisk solnedgang når jeg var på Rhodos i 2013. Det er noe av det mest magiske jeg noensinne har sett. Jeg sto der med en klump i halsen, kamera i full action – og gråt fordi det var så ufattelig vakkert! Jeg kan lett blir rørt, og naturen er noe av det som letteste kan gjøre berøre, fascinere og få meg til å føle takknemlighet. Og dyr da.

   Liker

 2. […] og tankefull måned. Etter å ha tittet litt gjennom fjorårets innlegg, kom jeg over innlegget tolv tanker om tiden som har gått fra september. Som den liste-freaken jeg er, hvorfor ikke oppsummere måneden med 10 små og […]

  Liker

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s