Livets hemmelighet

Spør ikke meg
om livet
For kort har jeg levd
og lite har jeg forstått

Spør ikke meg om kjærlighet
For lite har jeg blitt elsket
Og mye har jeg hatet

Spør meg om håpet
Spør meg heller om det
Spør om hvordan jeg har klart meg –
så skal du få vite
livets hemmelighet

img_2341
En tekst, et dikt fra 2012 – som rommer så mye. Mer enn du aner.

9 kommentarer om “Livets hemmelighet

 1. Et fint dikt, som minner meg om et eller annet jeg har lest en gang. Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på det, men jeg tror det er setningen Spør ikke meg. Jeg vil gjerne likevel spørre deg, for du vet så mye. Inni deg. Kanskje er det mye hat, men jeg vil høre på hatet ditt. Det har plass hos meg. Du har plass.

  • Takk, hyggelig at du likte det. Jeg husker hva som inspirerte meg til å skrive det. En tilfeldig bakside på en diktbok, at ordet «spør» sto i en eller annen sammenheng. Så jeg ville skrive et dikt om å spørre. Det skal ofte ikke mer enn ord til for å skape en tekst! 🙂

   Jeg er glad du vil spørre, om det som er inni meg. Det er mye hat, mye smerte ja. Jeg vet du har plass og tåler meg, men jeg har ikke alltid lett for å dele alt sinne, hatet. Tror jeg. Jeg er så vant med at ikke jeg fortelle slikt til folk, at de blir skremt bort. Jeg vet du takler meg, hele meg – men jeg er likevel redd for å slippe deg inn i det aller innerste. Der er det ingen som har vært før. Men jeg er glad du er en del av livet mitt, min venn. En som har en fin plass i hjerte! ❤

  • Du har fått med deg at det er et DIKT? Hva er det som høres dumt ut? Jeg har mange tanker rundt dette diktet og hvorfor jeg valgte å skrive det, men det er ikke noe jeg deler her. Teksten står i fokus, og handler ikke om min «unike» hemmelighet som du tydeligvis tror. Det er et åpent dikt som kan romme mange hemmeligheter 🙂

   Synd om du ikke likte det. Men da er det fint med en konstruktiv tilbakemelding, i stede for å bare skrive at det høres dumt ut 😉

 2. Good blog! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day! gaccbbdgbdfa

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s