Store og små gleder

Noen ganger prøver jeg å identifisere hva som gjør meg glad, hva som betyr mest. Det er vanskelig, for livet består av mange små gleder, og sammensatt blir de store. Verdifulle. Det er mye som betyr noe i livet mitt, som gir glede på ulike måter!

En av mine store (og små) gleder er fotografering. Å kunne dokumentere verden, lagre det jeg ser. Minnene. Jeg kan bruke timesvis på redigering, da er jeg i mitt ess. Jeg trenger ingen andre når jeg har kamera rundt halsen og fanger naturen eller «skyter» mennesker. Photoshoot og etterarbeid, det går hånd i hånd. Noen ganger kan mennesker bli litt for mye, da er det fint med naturen, landskap, dyr, figurer – alt annet jeg kan finne på min vei.

img_2396
Jeg blir glad når jeg tar gode bilder, mestrer redigering. Jeg blir glad når tekster gir meg noe, når jeg lærer noe av meg selv eller andre. Noe de har skrevet eller noe jeg skriver ned. Jeg er glad når jeg flykter inn i bøker, og kan søke tilflukt i en annen verden.

Jeg blir glad når du gir meg noe, noe å tenke på, noe vi kan dele sammen eller hver for oss. Jeg føler glede når Mira er nær meg, når jeg føler en tilhørighet.

Noen ganger består livet av stort fravær av glede også, da er det viktig å holde fast ved det som faktisk betyr noe, som kan glede meg der og da. Og selv i mørke stunder uten et eneste fnugg av glede, kan det i ettertid gi meg mye. Inspirasjon og erfaringer. Det er mørket i mitt liv som har inspirert meg til å skrive mange av mine dikt, og hadde ikke livet vært så vanskelig – hadde jeg nok ikke vært like kreativ heller.

Finn noe som gleder deg her i livet. Ikke bare søk etter store gleder, det er ofte de små gledene vi opplever flest av. Lær deg å verdsette dem!


Tema for denne ukens fotoutfordring sammen med Helene er glede. Vi publiserer hver lørdag et innlegg på hver vår blogg, dette er det tredje temaet. Neste uke går vi fra glede til vann. Det blir et dystert innlegg fra min side, om havet.

4 kommentarer om “Store og små gleder

  1. Vi er begge i våre ess med kameraet i hendene. Det er en god følelse, ikke sant? Og jeg kan gå fra trist til glad på lukkertid 200. Jeg elsker og ta bilder. Jeg er også glad i menneskene som er glad i meg. De som ikke gir opp. Og jeg er glad for å ha noen å sende disse ordene ut til. Takk for at du finnes, blogger og prøver å leve livet ditt, i gode og mindre gode dager.

    • Det er en god følelse med kameraet i hendene ja! Jeg kjenner så godt igjen det du sier, å gå fra trist til glad på lukkertid 200. Det er fint når det går den veien, at man blir glad.

      Takk for en koselig kommentar, Helene! Og takk for at du finnes og er en så fin del av livet mitt. Jeg liker å dele tanker og ord med deg. Det betyr mye 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s