Solitude

Temaet for denne ukens fotoutfordring med Helene (aspergerinformator.com) er vennskap. Da kunne jeg selvsagt postet bilde av en venn, det ville vel vært det mest naturlige. Men jeg har omtrent ingen nære venner, og har heller ikke noe stort behov for denne tosomheten. Jeg er min egen beste venn, og det er nok. Noen flyktige relasjoner vil nok alltid oppstå, og noen få, unike – vil vare.

Men du kan se på det som med mat. De er aldri hovedretten, kun en valgfri dessert – som jeg kan nyte om jeg vil. Eller kun kose meg med hovedretten, og være fornøyd med det.

img_3904-og-3903-og-rose-1165
Vennskap er temaet og jeg poster et annerledes selvportrett. Vel, hva sier det om meg? Kanskje at jeg tolker det dit hen at vennskap handler om å trives? Å ha noen du liker å være sammen med. Noen som gjør deg glad. Da er temaet passende.

Jeg liker aller best å være alene, ikke ensom – men en selvvalgt ensomhet om du vil. Jeg føler ikke på smertefull ensomhet (det har jeg gjort i fortiden), jeg føler på friheten. På engelsk har vi det gode ordet solitude som beskriver en positiv form for ensomhet. Selvstendighet eller det å være frigjort er det nærmeste jeg kommer på norsk. Å velge seg bort fra et fellesskap, stå alene – fordi man vil. Ikke fordi det ikke finnes noe annet.

Jeg har én relasjon jeg virkelig trenger, og det er til Mira. Dette lille pelsbarnet mitt. Hun gjør meg fullstendig, og gir meg den kontakten med et annet vesen jeg faktisk trenger. Utover det er det ikke påkrevd for at jeg skal føle lykke.

Hva synes du om tolkningen av temaet vennskap? Trenger du mange nære relasjoner for å føle deg komplett?
img_2653-as-smart-object-1
Neste ukes tema er svart-hvitt, det passer fint – når tankegangen min på mange områder er nettopp det, svart-hvitt. Samtidig som jeg har et fargerikt følelsesspekter. Følg med neste lørdag, så får vi se hva som venter dere her på bloggen. Jeg vet ikke enda. Men aller først runder jeg av uken i morgen med litt naturbilder.

6 kommentarer om “Solitude

  1. Så artig! Vi hadde veldig like innlegg i dag. VI har valgt å være vår egen venn. Og ingen av oss visste det om den andre. At den andre skulle vinkle innlegget sitt sånn. At vi ikke fikset å ha venner var kanskje opplagt, sånn på sikt, at vi ikke vet hvordan vi skal holde vennskap ved like, at vi lett trekker oss tilbake, men å skrive det, er noe annet. Og vi er kanskje noe annet. Kanskje to unike venner. Av hverandre. For jeg forsvinner ikke av litt motgang. Jeg har møtt veggen for mange ganger til det.

    • Ja, det var artig at vi hadde tolket temaet såpass likt! Du la ut et flott innlegg i dag 🙂

      Jeg synes det er viktig å sette ord på dette med å være sin egen venn. For jeg tror mange har lett for å tenke at jeg må være ensom. Men det er jo noe jeg har valgt. Både fordi jeg trenger veldig lite sosialisering og ikke ønsker det. Ikke minst som du sier, at man ikke klarer å holde vennskap ved like over tid. Men jeg er glad jeg har deg, at du er min venn og forstår når jeg trekker meg tilbake. At det er greit å bare være meg, og at vi fremdeles er venner – selvom jeg trenger pauser noen ganger. Både fra andre og fra meg selv.

  2. Vit at jeg er glad i deg, Marthe, bryr meg og leser.
    Selv om jeg ikke alltid skriver på veggen din.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s