De forteller en historie

img_0674_tonemapped
Jeg går ned en bakke hvor jeg finner ro. Ned til kirkegården, der ingen snakker, der jeg føler fred og frihet. Jeg trives veldig godt med å være på kirkegården, både når solen skaper vakre skygger fra trærne, når det er overskyet og måneskinn. Mørket finner jeg beroligende, og på kirkegården slipper jeg å møte noen i mørket. De døde snakker ikke.

img_0317-as-smart-object-1
Jeg liker alle tonene, nyansene du finner grønt i. Lyst og mørkt, svakt og sterkt. Grønn vitner om liv, vekst. Blader, trær, planter og blomster er noe av det mest fantastiske jeg vet om.

img_0319-as-smart-object-1
Detaljene. De vakre konturene av et blad. Teksturen. Fotografier man nesten kan ta og føle på.

img_0305-as-smart-object-1
Forandringen man ser når det grønne er i gråvær, kanskje regn. Så annerledes enn solskinn, skygge eller snø.

img_1645-as-smart-object-1
Røde og rosa blomster. Så kraftfulle farger, og sterke kontraster til det grønne.

img_1299-as-smart-object-1
Jeg kikker på blomstene, bladene – og de forteller en historie. Jeg husker ofte hvor blomstene og plantene er fotografert. Hvor jeg var i livet, både fysisk og mentalt. Blomstene bærer minner. Kanskje bare om en følelse, tilstand. Eller noe mye større.

img_2677
Fotografier får meg til å huske på en helt annen måte. Når jeg skriver dagbok dokumenterer jeg, når jeg skriver dikt kamuflerer jeg. Når jeg fotograferer kan det være flere årsaker, flere måter å formidle på. Det kan være dokumentarisk eller kunstnerisk. Er det portretter, er det ofte en kombinasjon.

Med naturbilder ønsker jeg å gjøre det fotografiske kunstnerisk. Noe vil man at skal gjenspeile virkeligheten nøyaktig. Andre ting vil man ta ut de beste bitene. Det gjør jeg med makrolinse eller liten dybdeskarphet. Jeg fanger det viktigste, og lar resten være utydelig.

6 kommentarer om “De forteller en historie

  1. Vi lar det vonde være utydelig nå. Det vakre skal få blomstre i kontrast. Være kaktus og rose, livets. Og på livets vei går vi videre. Enten vi vil eller ikke. Takk for et bildeberikende innlegg.

    Liker

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s