Forlat meg, ikke

Bare noen få ord fra en fjern høst. Ikke engang et halvt tiår, men likevel så fjernt. Jeg var en annen da, følte på andre følelser – men også mye av det samme.

All smerten er der fremdeles, bare i andre former. Alt det vonde har inntatt en ny form, men jeg blir stadig fascinert av min egen historie – nysgjerrig. Og ender opp med å gå tilbake, lete. Kanskje etter svar på hvorfor ting har blitt som det har blitt. Jeg er ikke riktig sikker.

”Forlat meg, ikke”

forlater deg
vi går hvert til vårt
høstens tårer faller
img_4198

Så ordknapt, likevel sier det så mye. Tre linjer. Ti ord. En tittel. Forlat meg, ikke.

Hva betyr det egentlig?

img_4159-og-img_4157
Jeg spør meg selv, men får bare enda flere spørsmål enn svar. Til tross for god hukommelse og fokus på detaljer, blir det for mye. Jeg er ikke i stand til å ta inn alt, det er ikke du heller. Jeg blir sittende å undre. Tenk på alt det underbevisstheten vår oppfatter som vi aldri vil få tilgang til. Aldri få vite.

Jeg tenker at jeg ikke vil forlate deg, slik som den korte teksten sier. Samtidig spør jeg meg selv, har høstens tårer allerede falt. Er det for sent?

4 kommentarer om “Forlat meg, ikke

 1. Høsten. Ett malerimotiv jeg har malt etter, der originalen visstnok heter november, jeg husker ikke originalmalerens navn, men det skal være en av de beste, hvis ikke beste, landskapsmaler her i Norge. Vet du navnet, så vil jeg gjerne ha det. 🙂 Han malte altså november. Jeg syntes motivet var så nydelig, at det var et motiv som jeg kunne trene maleteknikk i forhold til. Han fikk fram lyset som også kan finnes en novemberdag. November kan jo være en trist måned, for alle bladene har da ofte falt fra trærne, sånn at de ser litt sånn gustne og ensomme ut, det er frost i lufta, kanskje har vi fått den første sneen, som kan ligge på grenene en dag før kakelinna tar den vekk igjen. Rimfrosten kan ligge som et nydelig skimmer på grenene, fram til sola fjerner nydeligheten fra grener og gjør sne og regn om til slaps som suger seg inni sålene på skoa. Kanskje har man begynt å bruke vintersko, og man tar frem vinterjakka og skjerfet. Og kanskje lengter man allerede fram til våren, men først er det jul. Kanskje begynner man å tenke på julegaver, hva skal man kjøpe til alle de folka man kjenner som så allikevel har alt de trenger. Men foreløpig er det oktober.

  • Det høres fint ut! Har du et bilde av maleriet ditt? Det hadde vært fint å se. Jeg kunne ønske jeg hadde roen til å male. Før om årene, når jeg var litt yngre – malte jeg en god del oljemalerier. Jeg liker å male abstrakt, så bare jeg ser hva det er. Jeg håper jeg kan ta opp malingen igjen med tiden. I mellomtiden får jeg male med lys og fotografere 🙂

   Jeg synes måneden november er fin. Oktober er typisk høstmåned og jeg elsker høsten! Men november er noe midt i mellom. Vi kan både se høstfarger, nakne trær og kanskje litt snø. Det går mot jul og nyttår, uten at jeg får helt julestemning før desember. November er slutten på noe, og begynnelsen på noe annet. Jeg gleder meg til å fotografere frost. Rim og is, på planter og blomster. Det kan jeg være heldig å fange med kameraet i løpet av oktober også, om det er tidlig på morgenen.

   Dette var en fin kommentar, som fikk meg til å tenke på mangt og meget. Ikke minst at jeg aldri bruker vinterjakke, hehe 😉 Jeg har EN jakke jeg bruker når det blir folk kaldt. Den gjelder for både sen-høsten, vinter og tidlig på våren. Det er vel en jakke egnet for høsten for de fleste. Men jeg kan ikke fordra jakker, og bruker det ikke før jeg må. Jeg er som regel også ganske varmblods. Den har vært på et par dager hittil i oktober, den ene dagen var temperaturen nede i 3,3 grader på morgenen, og jeg skulle gå et stykke med lille Mira. Hvis ikke foretrekker jeg å slippe jakke.

   Jeg har også bare en garderobe, ikke en for sommer og vinter. Tights, tunikaer og ulike gensere – som kan brukes til alle årstider. Noe blir litt vel kjølig på vinteren, da de er tynne og i bomull. Men jeg synes det er kjekt. Jeg bruker aldri skjørt eller kortere bukser på sommeren. Derimot er enkelte av tightsene jeg har litt tynne på vinteren. Så jeg er lett å kjenne igjen i klærne.

   Ønsker deg en fin høst!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s