Veganske boller

Det har blitt fredag og tid for veganske boller. Denne oppskriften er opprinnelig fra Veganmisjonenmen tilpasset eget ønske. Blant annet har jeg erstattet noe av melisen med sukrin for å gjøre de litt sunnere og erstattet kardemomme med kanel. Jeg elsker kanel i bolle-oppskrifter, vafler og lapper.

Bolle-resultat med rørte jordbær til. Grans sukkerfrie cola i koppen er en selvfølge.
img_4822-as-smart-object-1

Oppskrift:
• 100 g vegansk margarin – jeg anbefaler Berit Nordstrands smøremyk rapskokos.
• 3,5 dl soyamelk (eller annen plantemelk) – jeg bruker Alpro soya original.
• 
2 dl sukrin
• 1 dl melis
• 2 ts tørrgjær
• 1 ts kanel
• 1/2 ts salt
• 9-10 dl hvetemel
• Soyamelk, til pensling, og eventuelt rosiner om du liker det.

Fremgangsmåten er enkel. Jeg pleier bare å blande det våte først, og deretter tilsette det tørre, litt etter litt. Som oftest tar jeg mel til slutt, så jeg ser hvor mye det er behov for. Ingen vits med en avansert fremgangsmåte, det blir boller uansett!

Husk å la bollene få heve i minst 30-40 minutter.
img_4738-as-smart-object-1
Pensle bollene med soyamelk og stek på 225 grader i 12-15 minutter, avhengig av hvor godt stekt du ønsker bollene. Oppskriften skal holde til 10-15 boller, det kommer an på hvor store du vil ha de. Og om du eventuelt er en ivrig bolledeig-spiser slik som meg. Da blir det færre på brettet, og mer deig i magen.

img_4810-as-smart-object-1
I dag fikk jeg 8 boller, men du kan nok forvente å få flere ut av oppskriften 🙂 Jeg liker mine godt stekt, og er noen ganger litt dårlig til å pensle nok. Derfor er disse kanskje ikke modellboller, da også latskapen min gjenspeiles i den ikke-runde fasongen. Men smaken er det ingenting å utsette på!

Ønsker dere alle en god helg, med eller uten modellboller 😉

7 kommentarer om “Veganske boller

  1. Syns det var fine modellboller jeg. Modeller skal skille seg litt ut! Derfor liker vi annerledes dukker og figurer. Derfor er vi oss. Derfor er ikke hverdagene våre 8-16 jobb. Derfor er det ikke unger og stasjonsvogn. Vi hadde ikke mestret det. Men vi mestrer dager andre ikke ville overlevd. Derfor er du kanskje en hverdagshelt for noen som ikke visste om denne bolleoppskriften og er veganere. Voff! Ta vare på dyra våre du.

    • Så fin kommentar! Og det er sant som du sier, modeller skal skille seg litt ut 😉 Og når det gjelder mat synes jeg smaken er det viktigste. Om jeg lager mat til andre er jeg kanskje litt mer opptatt av at det skal se greit ut. Men for min del har det ingenting å si. Men jeg måtte le litt når jeg så bildene, og de bollene egentlig ikke var så pene. Da fikk jeg spøke med litt om de.

      Det er sant som du sier, vi hadde ikke mestret «standarden» og det som kanskje forventes, men vi mestrer dager andre ikke hadde klart. Vi er unike, og det er jeg glad for! Selvom det kan være vondt og vanskelig, har vi også egenskaper og sterke interesser og verdier, som ikke andre har på samme måte. Det finnes bare én av meg, og én av deg – og jeg synes ikke vi trenger å være som alle andre.

      Jeg håper bolleoppskriften kan være til glede for noen ja. Veganere eller ikke. Det kan jo være kjekt for de som eventuelt ikke tåler egg og melk også. Melkefrie-boller 🙂

  2. Tilbaketråkk: Ventetiden | Livetsrose ~

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s