Livet i svart-hvitt

Temaet er svart-hvitt i denne ukens fotoutfordring med Helene (aspergerinformator.com).

På mange områder er jeg veldig svart-hvitt. Alt eller ingenting, høyt eller lavt. Jeg kan gå VELDIG inn for ting, legge sjela mi i det jeg føler betyr noe. Men det er sjeldent det er en mellomting. Enten gir jeg alt eller ingenting. Både når det handler om interesser og hobbyer, men også mennesker. Ofte er det enten sånn at jeg liker eller hater deg. Du er sjelden en nøytral brikke i livet mitt. Da er det heller at du ikke er, at vi ikke har møttes enda.

img_1928-as-smart-object-1
Følelsene mine er fargesprakende. Jeg bruker hele fargeskrinet, maler min verden på godt og vondt. Men tankegangen er svart-hvitt. På det konkrete plan, at jeg ikke liker en mellomting, at du enten får alt eller ingenting. Tåler du ikke hele meg, vil jeg ikke gi deg en bit engang. Om ikke det gir meg noe spesielt.

Tankene er også i svart-hvitt, enten mørke eller lyse. Ikke bare tankegangen, hvordan jeg fungerer. Jeg føler alt så mye sterkere. Jeg blir så trist at hele verden faller sammen, eller er så lykkelig at det nesten gjør vondt i brystet. Alt jeg føler er så intenst.

Noen ganger gjør det vondt å ha det sånn. For man faller så fryktelig langt, når man først faller. Fra topp til bunn på bare et øyeblikk. Null til hundre.

img_9956

Noen maskiner må varmes opp. Startes gradvis for å fungere best. Sånn er ofte vi mennesker også. At det ideelle er å ta det gradvis. Jeg klarer bare ikke fungere sånn. Jeg starter opp på fullt, eller trykker på bryteren og skrur helt av. Jeg tror ikke jeg er i stand til å gjøre noe annerledes. Det er bare sånn jeg er.


Er du i stand til å følge med meg på reisen i berg-og-dal-baner. Reisen kalt livet. Holder du ut med mine ekstreme svingninger? Jeg forsøker å la overgangene bli mykere i ditt nærvær. I andres nærvær. Tør du å være en venn? Hvis ikke klarer jeg meg utmerket på egenhånd.

Velg meg heller bort enn å såre meg. Jeg vil heller bli avvist enn å omgås en som er falsk og uekte.

5 kommentarer om “Livet i svart-hvitt

  1. Jeg velger deg ikke bort. Jeg er ikke av de som kan velge. Jeg er av de som følger magefølelsen og kjenner det ut i fingerspissene. Jeg er høyt oppe og langt nede når vi skriver sammen. Begge deler er greit. Fordi vi tåler hverandre og dette er det en mening i. I filmen Engelen sier hovedpersonen at Gud hadde sendt en mann til å hjelpe henne med å passe på mamma. Jeg tror vi mennesker møtes når vi trenger det. Og ikke alle tåler oss. Jeg tåler deg, og vil ta vare på deg og forholdet vårt. Du får hele meg, litt stykkevis og delt, men alltid komplett til slutt.

    • Det er sant som du sier. Jeg er også både høyt oppe og langt nede når vi skriver sammen, og jeg er så glad for at det føles greit. Selv når jeg har det vondt og deler min smerte med deg, er det greit. Du tåler meg, hele meg. Og jeg verdsetter vårt vennskap og vår kontakt uansett om du har gode eller mindre gode dager. For samtalene våre er verdifulle uansett. Det er å være en venn, på alle dager – svarte som hvite. Gode og vonde.

      Jeg har lyst til å se filmen Engelen på nyåret, når jeg ikke lenger har pause fra serier og filmer. Kanskje jeg leser boken først. Jeg tror som deg, at vi menneskers møtes når vi trenger det. At det er en mening med det. Det kan være så tilfeldig hvordan man får kontakt, egentlig. Og jeg er så ufattelig glad for at jeg skrev til deg, i slutten av november i fjor.

      Tiden flyr, og snart er det et år siden – før vi aner. Og tenk at jeg ganske så tilfeldig tok kontakt etter jeg hadde lest bloggen din og du kommentert noe på min, skulle bety så ufattelig mye! Jeg kan si såpass, at vår relasjon er den jeg er mest glad for å ha inngått i løpet av dette tiåret. Det sier ganske mye. Mest sier det hvor unik du er, og også hvor vanskelig det er for meg å finne noen som virkelig forstår. Og ikke tar avstand, fordi det kan gjøre vondt å komme nær.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s