Rosene visner

Det finnes ingen vakrere blomster enn roser, i min verden.

Det kalde draget. Frisk luft mot varm hud. Klam hud, etter flere timer i sengen. Noen ganger våkner man nesten litt kvalm. Varmen er påtrengende, ubehagelig. Spesielt om jeg sovner med hodet under dynen. Varmt, trygt, men likevel ekkelt. For varmt.

Jeg går ut og blir møtt av verden. Solstråler og glimt av en sommer som er over, møter meg. De klamme kinna blir nå kalde. Friske røde roser titter fram hos meg. Jeg ville heller sett ekte roser, blomster. Men frosten er på vei, og jeg må vente til neste år.

2 kommentarer om “Rosene visner

 1. Kaktuser er også veldig fine, og sterke, og har pigger som nesten kan være som tornene. De kan være en trøst inne, og til og med blomstre opp om du steller dem dårlig nok, til neste sommer kommer, solen tiner rimet og en knopp slår ut i full blomst. Jeg liker roser i kinnene, og kakao og boller hørte med som barn. Etter skitur. Med krem. Du kan lage med havrefløte til de fine bollene du viste oss i forrige uke.

  Likt av 1 person

  • Kaktuser er fine! Jeg husker jeg tok noen fine kaktusbilder på Rhodos for flere år tilbake. Der vokser det jo kaktus ute. Men jeg merket jeg reagerte veldig på kaktus. Jeg er jo allergisk mot mye utendørs, og merket stor forskjell når jeg var på ferie pga. kaktus i det fri. Vet ikke om det blir like ille med små kaktus inne. Det må jeg finne ut, for det hadde vært veldig fint å ha stående – hvis jeg kan tåle det. Julestjerne er for eksempel helt uaktuelt, selv om de er fine.

   Nå har jeg roser stående i vann. Hvite og oransje. Og noen som er tørket inn står et annet sted. De er fine. De har stått siden februar tror jeg. De er veldig sprø og skjøre, men står på et sted jeg ikke trenger å flytte på de. Jeg har lyst til å tørke de jeg har i hus nå også, bare jeg finner en passende vase (som ikke er i bruk ellers). Kanskje jeg skal kjøpe en ny fin vase før de visner. Jeg har også en god del kunstige planter. Det er praktisk 🙂

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s