Jeg tror det handler om trygghet

img_4061-as-smart-object-1
Jeg liker å føle at jeg passer på Mira, der hun ligger sovende på ryggen. Lager små ynk, lyder som vitner om drømmer. Jeg tror noen ganger hun har mareritt, der hun lager små lyder, som skjærer i et mammahjerte.

Jeg tar henne inntil meg, holder rundt henne eller stryker henne forsiktig over magen. Jeg våkner øyeblikkelig om jeg hører hun lager små lyder på natten.

img_4860-as-smart-object-1
Men sånn ellers våkner jeg ikke av søppelbilen som lager høye lyder rett på utsiden av vinduet. Jeg våkner ikke av pip fra oppvaskmaskin eller pling i telefonen, ikke nødvendigvis av telefonen som ringer heller.

Når jeg bodde hjemme bygde vi eget bad til meg, vegg i vegg med rommet. De hamret og slo så det omtrent falt ned ting fra bokhylla mi. Men jeg sov, fredfullt.

img_2210
Ytre støy forstyrrer ikke søvnen min. Men er det en minste liten lyd utenfor som ikke hører hjemme der, knirker det i plankene utenfor utgangsdøra eller jeg tror jeg hører skritt – kan jeg våkne. Kanskje er det instinkter, tanker om innbrudd og fare. Da kan jeg finne på å gå ut midt på natten, gjerne litt brå når jeg åpner døren. Og jeg sovner rolig igjen, da jeg innså det bare var vinden.

Men slike smålyder hører jeg. Mira hører jeg. Selvom det bare er ufarlige drømmer. Jeg tror det handler om trygghet og et slags morsinnsikt. Sover jeg trygt og aner fred og ingen fare, våkner jeg ikke av støy. Men om hjernen varsler meg om en mulig inntrenger, våkner jeg øyeblikkelig. Selvom jeg ikke er en mor, er jeg en hundemor. Jeg våkner, på samme måte som du kanskje våkner av at babyen din skriker – uansett hvor trøtt du er.

img_2712
Dette har vært en fin dag. Jeg har tenkt mye. Vi er snart ferdig med to tredjedeler av måneden. Det er høst, kaldere ute og vi går mot november. Enda et steg nærmere snø og jul. I dag er Mira nøyaktig 1,5 år gammel.

4 kommentarer om “Jeg tror det handler om trygghet

  1. Javisst er du en hundemamma. En med stort hjerte og lange ører. En mamma som lytter. En mamma som ser til øynene skifter farge. Hunden min har fått grå stær. Det skremmer livet av meg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s