Fargespekteret

Klar for vintertonene, kalde, melankolske – vintertoner. Sommeren har gitt fra seg et siste sukk. Det blir kaldere, mørkere. Likevel; mer fargerikt. Sjøen ligger snart blank og klar, men det er fordi den er blankpolert med is på. Solen våkner senere nå, lyser svakere.

Den klamme, varme sommeren er forbi. Den som gjør folk solbrent, og katter blir slått ut av varmen. Liggende på et skyggepunkt og lar livet passere. Fargesprakende himmel, naturen står i fyr og flamme. Morgentimene blir kaldere, friskere.

Fargene skifter nå. Først fra grønn til oransje toner. Deretter blir de brune. Visner og faller ned. Trærne blir stående nakne igjen, som ruiner, en påminnelse på det som en gang var.

Iskrystaller dekker det engang kraftfulle treet, hele gresset. Det er frost nå, og vinteren ligger like rundt hjørnet. Spekteret har bleknet for i år, fargene slukket.

De eneste fargene du nå ser, er fargene mine.
img_4510
Tanker om vinteren som snart kommer.

6 kommentarer om “Fargespekteret

 1. Fint innlegg i dag også. Om årstidene. Savner litt deg i innlegget. Hvordan du kjenner deg. I alt løvet som falt i fjor. Er du en ruin, som har mistet bladene og husker det livet du en gang hadde? Eller er det nok det som står igjen? Jeg liker nakne trær. Jeg liker deg.

  Likt av 1 person

  • Tusen takk. Det var ikke meningen jeg skulle vært «med» i denne teksten. Jeg står på utsiden som en observatør. Jeg skrev forresten dette i begynnelsen av september. Før høstfargene overhode var her. Tidlig en morgen.

   Og ser nå at jeg hadde glemt å kopiere inn den siste setningen: «De eneste fargene du nå ser, er fargene mine.» Måtte rette på det. Jeg følte det var noe som manglet, og der var det, på en ny side i word-dokumentet. Glemt bort.

   Jeg tror det er nok det som står igjen. At jeg klarer meg, selv om mye av det som engang var, er borte nå. Ruiner av minner. Jeg kler på de nakne trærne i tankene, og blir stående å kikke på de sterke grenene. De som sjeldent knekker selv om høststormene tar fatt. Bladene visner og forsvinner. Kanskje knekkes mindre greiner av, og treet får mindre skader. Men det står stødig gjennom vinteren og venter på at våren kommer. For den kommer alltid.

   Likt av 1 person

   • Du er fin som observatør. Det er så mange trær, men de er litt ulike hverandre. Jeg tenker på et tre jeg liker her på sykehuset, eller egentlig en hel alé, og tenker at du står der og ser opp til meg (jeg er i det øverste bygget på området). God vinter, Marthe.

    Likt av 1 person

    • Det er mange flotte trær der ute i verden. Jeg synes det er magisk når jeg ser en allé med trær. Det skaper et vakkert bilde. I nærheten av der jeg var mye innlagt tidligere, var det en flott allé. Trær føles så mye mer mektig når det er mange av dem. Og noen er spinkle og skjøre. Noen med mørkegrønne blader, andre fargesprakende. Noen er allerede nesten bladløse.

     Fortsett å tenke at jeg står der og ser opp til deg, kanskje du en dag ser en skygge i mørket 🙂 Sinnet vårt kan spille oss et puss noen ganger. Puss assosierer jeg med pust, vindpust. Jeg er glad for at livet aldri er vindstille for min del, selv om det gjør vondt med de indre høst-stormene. Vinden utendørs i verden synes jeg er fin. Når håret blåser til alle kanter og gir meg vind under vingene. Jeg flyr ikke bort, men flakser videre med vinden – fredfullt.

     Likt av 1 person

  • Hehe, jeg har ikke noe imot kulden jeg. Synes det er deilig. Så lenge ikke det blir for glatt ute, for da er jeg som bambi på isen. Vi nærmer oss november med stormskritt, så det er nok ikke lenge før det daler noe hvitt ned.

   Hyggelig at du likte teksten 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s