En tenkende gammel dame

Det har blitt mandag igjen og nok en uke. Den siste dagen i oktober har kommet, og i morgen er det allerede november. Mandag betyr dikt, og i dag vil jeg dele et dikt jeg skrev for over 4,5 år tilbake, til min kjære mormor.

img_4559-as-smart-object-1
En tenkende gammel dame
En vakker gammel dame
Sittende der i stolen
Filosoferende
Tenkende –
på alt som har vært

En gammel kropp
Et ungt sinn
Vakre gråhår som stikker frem
hun har levd – lenge

Har opplevd
livets glansdager
og alltid vært familiekjær
Jeg er glad i deg – kjære mormor

16 kommentarer om “En tenkende gammel dame

 1. Fint dikt til en du er glad i. Jeg kjenner at du mener ordene du skriver, på en måte. Også lurer jeg på alt mellom linjene. Hvem er hun? Hvordan har hun formet deg? Har hun vært skikkelig forelska? Har hun elsket, slik dere elsker henne? Hva tenker hun om glansdagene? Hva tenker hun om grå hår? Kan de være av sølv, fra et hjerte godt som gull?

  • Tusen takk ❤️ Ja, det er mye man kan undres over. Mye jeg ikke engang vet om henne, sånn blir det vel alltid. Men jeg liker når hun har fortalt om barndommen sin og ungdomstiden – når hun møtte bestefar. Jeg tror hun et fornøyd med livet hun har levd, nå ble hun 81 i august.

   Jeg skriver litt om henne til lørdag, i fotoutfordringen vår. 😊

    • Såpass! Kult 😉 Mormor ser nesten ikke, så hun klarer ikke bruke telefon mer engang. Veldig trist, for hun elsket jo å sitte med håndarbeid hele dagen, og nå er hun blind på det ene øyet og har vel under 10 % på det andre. Så hun ser bare skygger. Hun har også vært mye syk og er veldig dårlig til beins. Det er trist å se når de gamle forfaller.

     Hun går med rullator, og glemmer nok aldri den gangen jeg satt henne på rullatoren og kjørte henne hjem, når hun var sliten. Hun forteller alle at vi kjørte «rally» 😄 Tydeligvis et lyspunkt hun aldri glemmer. Sånn går det når hun insisterte på å gå for langt, hehe.

     • huff =) Har du lest 100 åringen som klatret ut igjennom vinduet og forsvant??

      sånn han er beskrevet i boka så jeg for meg farfar…. =P Han hadde sånne brune skinntøffler, og når han var på sykehjem så tok han fart med rullatoren og for igjennom buskene. Så etterpå har de hatt hønsenetting inni buskene. De var visst ikke rullator sikre når pasienten var sta nok.

     • Har tenkt på å lese den, men ikke fått somlet meg til det enda. Den må jeg lese på nyåret! 😊 Må le litt når du forteller om din farfar. Høres ut som en eventyrlysten og sta gammel mann, hehe 😄

 2. Så nydelig dikt og bilde. Familiekjær skriver du å det er jammen sant. Hun har bestandig vært der stø og solid. Har vært mye syk det siste året men kommer seg på beina igjen. Hun er virkelig en flott og sterk dame min mor. Klem

 3. Tilbaketråkk: Alderdom | Livetsrose ~

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s