Stavern i september

img_3595-as-smart-object-1
Tiden går ufattelig fort, og nå er altså november her allerede. Nå er det bare en måned igjen før julen setter inn. Hos meg er det jul fra 1. desember. Men fremdeles har vi noen dager igjen.

Jeg tenkte å benytte denne fine starten på måneden til å dele noen bilder fra september. Fra en Stavernstur når jeg besøkte min kjære mormor. Noen fotografier, noen tanker.

img_3680-as-smart-object-1
Jeg gikk meg en lang tur den dagen. Fotograferte detaljer, gikk ut mot havet. Vinden blåste kraftig, og jeg så ikke ut på håret! Det er noe forfriskende med sjøluft. Utsikten utover sjøen og naturen rundt.

img_3748-as-smart-object-1
Jeg husker frihetsfølelsen jeg kjente når vinden tok tak i meg. Blåste håret mitt til alle kanter, og fikk tunikaen til å blåse opp. Det var litt kaldt, men ikke så mye at det gjorde noe.

img_3775-as-smart-object-1
Så jeg vandret mot Rakke. Med inspirasjon i hode og fotografier på kameraet. Og selvsagt gode sko. Jeg har ben som er svært kresne. Enten blir jeg hoven eller får gnagesår. Vannblemmer helt UNDER beina er også en gjenganger. Så jeg bruker disse skoene omtrent bestandig.

Og kan ikke si jeg gleder meg nevneverdig til den dagen jeg må skaffe meg nye. Når disse er utslitt (om forhåpentligvis flere år) kjøper jeg selvsagt veganske sko. Mange tenker ikke over at det ikke bare handler om skinnsko eller såler, men at sko kan ha animalsk lim. Disse er i hvert fall de beina er mest fornøyd med. Ikke den lekreste fargen, men jeg går heller etter komfort.

Tenk på alle veier disse skoene har gått. Alle kilometer de har tilbakelagt, på så mange år.
img_3599-as-smart-object-1
Julefølelse sa du? Det får jeg alltid av slike trær, uansett årstid. Og nå er det ikke lenge til julestemningen slår inn for fullt, når jeg åpner desember med å pynte leiligheten med engler. Snøkuler og nisser kommer også fram. Veganske julekaker og en storslagen julemiddag venter meg. Jeg gleder meg allerede. Denne julen skal bli god! Bedre enn alle de vonde juletidene jeg har opplevd det siste tiåret.

Ikke alle var vonde altså, men mange var det.
img_3717
Jeg nærmer meg utsiktspunktet på Rakke vest. Himmelen er vakker, sjøen innen rekkevidde. Og jeg blir sittende, minutt etter minutt. Kikker på havet, tenker på livet. Føler lykke. Før jeg vandrer tilbake.

4 kommentarer om “Stavern i september

 1. Jeg kjenner på lykken, prøver å gripe hånda di i vinden for så og trekke meg tilbake, vinke deg videre, før vi møtes igjen på bloggene våre, chatten og kvalitetstid med ord og bilder. For noen betyr det ingenting det å skrive, for meg, betyr det alt. Kunne skrive ned det jeg tenker, det jeg ser, fange vinden med kameraet, ja bilder er også alt, ord og bilder. Utseendet kan bedra, men bildene mine lyver ikke. De fanger hvordan JEG opplever noe eller noen. Kanskje deg, om vi møtes en gang i Stavern eller en annen norsk by på fotosafarie. Jeg er forresten sebra da.

  Likt av 1 person

  • Takk, Helene! Jeg forstår nesten ikke de som ikke ser verdien av å skrive. For meg betyr det også alt! Uten skriving, både kreative tekster og bare å dele tanker og følelser – ville det ikke vært noe igjen av meg. Jeg trenger ikke alltid skrive til noen, men jeg må skrive for min egen del. Dikt, dagbok, dokumentere. Før om årene så jeg alltid at jeg følte opplevelsene og minne forsvant litt om ikke jeg fikk skrevet de ned og dokumentert de. Jeg har alltid hatt god hukommelse, men det å sette ord på ting gjør minnene enda mer levende synes jeg.

   Fotografering betyr også mye for oss begge. Jeg ser både verdien i å dokumentere og skape. Mest av alt liker jeg å skape, være kreativ – leke med lys, vinkler og farger.

   Jeg synes det er fint når vi kan dele litt av livene våre på godt og vondt, gjennom fotografier og tekster. Til offentligheten eller bare til hverandre.

   Du er en sebra ja 🙂 Jeg er nok blanding av et esel og en løve kanskje. Sta som et esel, ganske rolig og bedagelig – likevel med temperamentet til en løve noen ganger. Både mild og hard, svak og sterk. Men jeg har mange sebrastriper.

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s