Ikke sterk nok

Et seks år gammelt bilde, fra en tid i mørket. Gud så mye smerte det var på den tiden. Og mye har skjedd siden den gang. Så mange minner, på godt og vondt.
img_8463
Uskarpt selvportett. Fokus på objektivet, ikke objektet (meg).

img_9758-kopi
Forsøkte å kamuflere smerten med falske smil og dårlig humor. Det fungerte en liten stund. Før alt begynte å bli beksvart. Mørkere enn du kan forestille deg. Jeg kjempet mot et monster. Problemet var bare at monsteret var meg. Hvordan vinne kampen mot seg selv?

img_3743
Jeg er så redd for å falle. For faller jeg like hardt som de hundretalls av ganger før, vet jeg ikke om jeg lenger er i stand til å reise meg. Ta et grep rundt håpet og holde fast. Det har blitt så mange kamper. Så mange år. Jeg vet ikke om jeg er sterk nok.

Vi går over til nåtid, fra seks år gamle bilder. Til et hustak jeg ikke vet hva rommer.
img_3637-as-smart-object-1

Jeg går ut i regnet, til et fotografi av enda nyere dato. Ser de svake fargenyansene som såvidt skinner gjennom. Et spinkelt tre nær hjemmet mitt. Er jeg spinkel? Nei, ikke fysisk. Men jeg er redd mitt sinn har blitt spinkelt med årene. Skrøpelig og skjørt. Skjørt som selve livet.
img_5097-as-smart-object-1

Jeg merker mørket prøver å komme inn gjennom sprekkene igjen. Finner veien, uansett hvor mye jeg sparker og slår og ber det om å gå bort! Mørket følger ingen fysiske lover. Jeg kan ikke lukke døren og gjemme meg bort.
img_3754-as-smart-object-1
Jeg lukker øynene bak et smil, og orker ikke forholde meg til det som stormer rundt meg. Stenger det ute, skyver det bort. Vil se sollyset, bare litt til. Vær så snill.

5 kommentarer om “Ikke sterk nok

  1. Du skal få se sollyset når snøen kommer. Da skal sola speile seg og snøen vil reflektere lyset tilbake til deg. Men jeg vet dessverre at mørket kommer også. Over snøen er det kullsvart himmel. Vi kan be om noen stjerner. (Og en gammel utelampe.)

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s