Gresskarsuppe

I forrige uke lagde jeg gresskarsuppe for første gang! Det finnes utallige oppskrifter der ute, men jeg ble ikke helt enig med meg selv hva jeg ville prøve. Derfor smakte jeg meg fram, og lagde en helt egen variant som jeg likte. Den er mild, men fyldig i smaken.

Oppskriften er med typiske Halloween-gresskar.

img_5784-as-smart-object-1
Kuttes i småbiter:
• 600 gram gresskar
• 200 gram gulrøtter
•1 potet
• 8 dl lett kokosmelk (Jeg brukte 2 bokser Eldorado)
• 6 dl vann

Grønnsaksbuljong, her brukte jeg:
• 3 terninger usaltet grønnsaksbuljong (jeg brukte denne fra iHerb)
• 4 spiseskjeer Renée Voltaire buljong

Det var kun for å få brukt opp terningene jeg hadde med buljong. Dette kan erstattes med tilsvarende mengde av annen grønnsaksbuljong.

Dette kokte jeg i omkring 30 minutter på middels varme.

Deretter hadde jeg oppi dette, og kokte videre i 10 minutter:
• 3 små epler – tilsvarende 2 i vanlig størrelse
• 1/2 rødløk
• 2 hvitløksfedd
• 5 ss hvitløkspulver (kan erstattes med flere hvitløksfedd)
• 2 ss garam masala
• 5 ss vegansk “kyllingbuljong” (kan erstattes med Not-Chick’n eller No chicken base fra iHerb. Alle disse tre alternativene er ganske salte og krydret. Så om du ønsker å sløyfe dette, krydre med ekstra krydder og eventuelt mer grønnsaksbuljong.

Når suppen er ferdig kokt kjøres den i blender eller moses med stavmikser. Jeg foretrekker blender, siden det tar under ett minutt med kraftpluggen jeg har i hus – så er den klar.

img_5027-as-smart-object-1
Gresskardekorasjoner i mangel på fotografi av gresskaret jeg lagde mat av. Hvordan kunne jeg glemme å fotografere det før bruk?

Dette holder til en stor gryte, men ikke spør meg om porsjoner – for det blir nok bare kluss, storspist og matvrak som jeg er! Server med brød/rundstykker ved siden av, så er det nok i hvert fall til 4 voksne. Jeg prøvesmakte underveis også, så det blir vanskelig å si.

Bon appétit!

5 kommentarer om “Gresskarsuppe

  1. Tilbaketråkk: På en god dag | Livetsrose ~

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s