En kontrastfylt hverdag

Da har det blitt lørdag og tid for nok en fotoutfordring med Helene (aspergeinformator.com) Vi har akkurat fullført ti temaer i den forrige fotoutfordringen, og fortsetter nå med ti nye. Først ut er temaet kontraster, og neste uke går vi over i temaet smerte.

img_5420
Livet mitt er fylt med sterke kontraster. Svingninger og endringer. Jeg lever i bølgedaler konstant. Det tar meg med til nye høyder, hvor jeg føler sterk glede og intens lykke. Så sterk, at jeg nesten ikke kan beskrive det.

Også går det en stund, lang eller (ofte) kort – så begynner bølgene å bevege seg igjen. Ting blir vondt, og jeg faller steg for steg. Denne høsten var smertefull, men det var forventet. Nå føler jeg ting endelig begynner å bli litt bedre igjen. Jeg håper bare det varer, i hvert fall for en stund.

img_5325
Jeg tenker ofte på kontrastene fra andre menneskers hverdagsliv. Alle punktene jeg er annerledes enn normalen. Og at det også er greit. For livet mitt gir meg mer enn nok av det som betyr noe for meg.

Jeg vet ikke om utenforstående er i stand til å se de store kontrastene i livet mitt. Det som foregår inni meg konstant. Selv mine nærmeste ser nok ikke hvor kraftige svingningene er, eller hastigheten.

img_5571-as-smart-object-1
Jeg tenker tilbake på livet som har vært, og alt som er så annerledes nå. Jeg har tenkt mye på fortiden de siste ukene. Alt som har formet meg, alt som har gjort vondt og godt. Ikke minst alt det jeg ikke vet konsekvensene av. Jeg vet ikke hvordan det har formet meg, de mikroskopiske avtrykkene alle minner etterlater seg.

IMG_7251
Men det jeg vet, er hvilke minner som har preget meg sterkt. Selv mennesker man ikke har sett på årevis kan likevel følge deg videre på ferden. Det er ikke alltid et ønskelig fotfølge heller.

Vonde minner i bagasjen kan fortsette å tære på livsgnist i årevis. Tanker og følelser blir påvirket. Selv når jeg ikke har tenkt på personer på ganske lenge, dukker de opp. I begynnelsen av november i form av drømmer. Det er en vanlig uttrykksform for enkelte av mine minner.

Eller når jeg slapper helt av, blir sittende å dagdrømme nærmest. Tenker på alt og ingenting. Da sniker de seg plutselig inn i bevisstheten. Både på gode og onde dager.

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s