Gresskar- og potetsuppe

Jeg har tidligere delt oppskrift på en gresskarsuppe med dere. Noen dager senere valgte jeg å lage en litt annerledes variant, med mer fokus på potet og smak av karri. Så her har dere oppskrift på en suppe med gresskar og potet.

En deilig varmende vintersuppe, litt mer spicy enn den forrige.
img_5802-as-smart-object-1
Oppskrift:
• 450 gram gresskar kuttet i terninger
• 250 gram søtpotet kuttet i terninger
• 
8 dl lett kokosmelk (2 bokser)
• 6 dl vann
• 6 ss karri
• 2 ss garam masala
• 2 ss løkpulver
• 8 ss grønnsaksbuljong
• 2 ts salt

Kokes i ca. 25 minutter på middels varme.

Deretter ha oppi dette, og kok videre i 5 minutter:
• 
300 gram ferdigkokte poteter i terninger (disse kan selvsagt kokes sammen med det andre tidligere, men jeg hadde poteter til overs i kjøleskapet)
• 2 små epler – tilsvarende 1 stort
•1/2 gul løk
• 3-4 hvitløksfedd

img_0520-as-smart-object-1
Når suppen er ferdig kokt kjøres den i blender eller moses med stavmikser. Serveres gjerne med hvitløkskrutonger, rundstykker eller annet du måtte ønske. Jeg valgte hvitløkskrutonger og brød, og en senere porsjon hadde jeg linser oppi.

Neste uke gir jeg dere oppskrift på gresskarmuffins.

5 kommentarer om “Gresskar- og potetsuppe

  1. Jeg liker at du skaper! Og kanskje noen smaker, prøver seg fram, takket være din oppskrift. Kanskje er du rundt et middagsbord for fire. Mitt på spisebordet. Det er en fin tanke. Altså ikke kannibaler da, men de som spiser gresskar, poteter og karri. Krydder i hverdagen. Du er flott bidragsyter.

    • Tusen takk, Helene! Jeg håper virkelig at noen får glede av oppskriften, som jeg har laget og funnet fram til helt fra bunnen av. Denne høsten med tre gresskarsupper og muffins har gitt meg mye glede.

      Du fikk meg til å smile når du snakket om midt på spisebordet og ikke blant kannibaler 😉 Måtte le litt, for akkurat DET ville vært et syn for gudene. Hele meg med mine 172 centimeter og bredde for to – liggende på et bord. Neida, jeg satser heller på at noen får glede av suppa 🙂

  2. Tilbaketråkk: På en god dag | Livetsrose ~

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s