På en god dag

Vi er over halvveis i november, og desember nærmer seg med stormskritt! Det er tydelig vinter, og det får meg til å tenke på de vakre årstidene vi har. Hvor velsignet jeg føler meg, som bor i et land med så varierte årstider. Ikke bare kulde og varme, men nyanser, farger, vær og vind.

img_4869-as-smart-object-1Denne uka har startet greit. Jeg startet blogguka med diktet Demon og gjesteinnlegget En helt åpen dag. Dagene har vært rolige og greie. Jeg har lest litt, ryddet mer hjemme og tatt livet med ro – som vanlig. Tenkt på framtiden og året som nærmer seg.

Jeg liker å starte dagen med smoothie noen ganger, derfor det lilla fargerike bilde over. I favorittkoppen til og med!

Her er oppskrift på smoothien:
• 1 banan
• 2-3 dl frosne blåbær, vanskelig å si nøyaktig da jeg bare helte oppi.
• 2 dl Alpro yoghurt med smak av granateple
• 1 dl Alpro yoghurt med smak av vanilje
• et par spiseskjeer sukrin

Noen ganger bruker jeg heller juice, enten det er jordbær eller eple. Eventuelt vegansk blåbæryoghurt eller kanskje sitron. Alt ettersom. Man trenger jo ikke yoghurt i smoothie heller, det er bare noe jeg synes er godt en gang i blant.
img_0622-as-smart-object-1
I dag har jeg tatt litt flere bilder av Mira, jeg får aldri nok bilder av den lille pelsbabyen min. Jeg legger ut litt flere bilder av henne til neste uke. Nå ser det ut til å nærme seg løpetid, så hun er litt ekstra masete og sytete. Da blir det mer kos og oppmerksomhet, jeg synes fort litt synd på henne. Og det merker hun garantert!

Til fredag legger jeg ut oppskrift på gresskarmuffins. Tidligere i november har jeg lagt ut to ulike varianter av gresskarsuppe (her og her). Den siste forrige søndag, med smak av karri. Jeg har blitt helt gresskar-frelst etter min første høst med disse fantastiske oransje godsakene.
img_0629-as-smart-object-1
Helt i slutten av november kommer jeg med en liten guide til veganske søtsaker og snacks som jeg lovet. Ikke noe store greier, bare noe favoritter fra min side. Før vi aner det, står vi opp til en desembermorgen. I desember skal jeg i hvert fall lage veganske julekaker, det fikk jeg ikke laget noe av ifjor. Så det kommer antageligvis en oppskrift eller to også.

Nå skal jeg nyte resten av denne vinterdagen, med god musikk, litt sudoku og bilderedigering. I løpet av uka blir det mest sannsynlig en Sverigetur og dermed masse vegansk mat å fylle opp fryser og skaper med. Jeg har ikke vært i Sverige selv på omtrent et år, så det blir bra å få kjøpt litt. Mine foreldre har handlet en god del for meg, men det er lettere når jeg også kan se etter nye produkter selv.

2 kommentarer om “På en god dag

    • Jeg har ikke vært i Sverige enda, men skal det i løpet av uka 😉 Utvalget av vegansk mat er MYE bedre der ja, ikke minst med tanke på at jeg bor i en by som ikke har det utvalget som enkelte norske storbyer har. Jeg skal kjøpe mye forskjellige i Sverige, både soyaerstatninger for yoghurt, plantemelk osv. og frysevarer av soya. Burgere, snitzler, farse og lignende. Pasta, frosne rundstykker, polarbrød, pommes frites, krydder og mye mer. Jeg tenkte å lage et innlegg på tirsdag om noen av varene jeg har kjøpt, da flere av disse også er tilgjengelig i Norge. Ikke minst er prisen en helt annen i Sverige, jeg sparer mye på å «hamstre» 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s