Stillhetens ensomme klippe

Jeg sitter ute på en ensom klippe
Tenkende over livet som passerer

For i dette sekund er stillheten
den eneste lyd jeg hører
Det er som en vakker melodi
i mine ører

Vinden blåser
Jeg danser med vinden

Svever
Gråter
Frigjør alt det vonde

Jeg vil takke livet –
som har gitt meg så mye
img_0237-as-smart-object-1
Et dikt fra en tid i mørket. Over fire år siden det ble skrevet ned. Livet var så annerledes den gang.

4 kommentarer om “Stillhetens ensomme klippe

 1. Et sårt men godt dikt. Får meg tenkende, svevende, svømmende. På vei mot lyset. Jeg ser for meg ei strand. Ei klippe. Sjøsprøyt fra en bølge, tatt av vinden, tatt av kvinnen. Bare fanget i en menneskekropp skriver jeg: hei.

  Liker

  • Tusen takk! Det er sant, det er et sårt dikt. Et dikt som var både vondt og godt å skrive. Faktisk tror jeg dette var et av de jeg satt og skrev i mørket, på en ensom klippe. Jeg og en annen hadde et skriveprosjekt, der vi skrev dikt til ulike temaer og stikkord. Så tok vi med oss notatbøkene og dro ut i mørket, på toppen av et fjell – og satt med hodelykt og skrev en sen høstkveld.

   På den ene siden er det er trist og dystert dikt, om å takke livet for alt man har fått – en slags avslutning. På den andre siden ser jeg på det som en ny start. Å frigjøre seg fra alt det vonde, gi slipp – men likevel fortsette i livet 🙂

   Takk for at du er innom og sier hei. Jeg ser for meg deg sittende ved havet, vinden som blåser i de lange flettene dine og du kan kjenne sjøluft mot kinnene. Som jeg skriver over, livet var så annerledes den gangen det ble skrevet for over fire år siden, da var det ikke mye annet enn et mørke. Kanskje livet ditt er litt annerledes fire år fram også. Bedre, overkommelig, til å holde ut.

   Likt av 1 person

   • Og om det ikke er bedre, har jeg i alle fall skrevet noen flere setninger om livet, det skjøre og det vakre, og kanskje har jeg hjulpet noen på min vei. Det er lov å håpe. Det er lov at man gjør så godt man kan, uten at man endrer seg. Det er lov å være annerledes. Jeg snakket om det i dag i samtale.

    Liker

    • Ja, det er sant. Det er lov å være annerledes, og det er heller ikke sånn at man nødvendigvis må endre seg masse for å få det bedre. Der er det som er så vanskelig, man vet ikke. Hadde man visst hadde man jo ikke fremdeles hatt det vondt. Jeg tror ikke du vil forandre deg masse på kort tid, men jeg håper at kanskje små endringer med tiden kan gjøre livet litt enklere, litt bedre. I mellomtiden deler du uansett mange vakre setninger om livet. Vonde og vakre, tankefulle og inspirerende.

     Å gjøre så godt man kan er godt nok, du er god nok i massevis! 🙂

     Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s